Hollywood Pälsförbud



USA tar ett första steg mot pälsförbud



Staden West Hollywood i delstaten Kalifornien vill införa ett förbud mot försäljningen av pälsvaror. Från och med juni nästa år hoppas man ha en pälsfri handel i staden.

Staden West Hollywood i delstaten Kalifornien, USA, har som första amerikansk stad beslutat att förbjuda försäljningen av pälsvaror, skriver brittiska tidningen The Telegraph. Efter en sju timmar lång debatt klubbades förslaget att förbjuda försäljningen av kläder som helt eller delvis består av djurpäls, hår eller ull, enhälligt igenom av kommunfullmäktige.

– West Hollywood är en liten stad så vårt beslut är symboliskt. Förhoppningsvis når budskapet Fifth Avenue och förhoppningsvis börjar folk prata om pälsförbud på ett nytt sätt, säger kommunfullmäktige John D'Amico till The Telegraph.

Ett slutgiltigt beslut om pälsförbud klubbas i oktober och kommer inte att innefatta läderprodukter. Man har heller inte bestämt sig för om secondhand- och vintagehandeln ska förses med ett pälsförbud. Förhoppningen är att lagen om försäljningen av pälsvaror tas i bruk i juni nästa år. 

Vad tycker ni? Bra ide?

 

 


Kommentarer
Postat av: Nicole

Ja ja ja! Helt underbart och fint beslut av dem att göra. Djuren har lidit nog och det är så äckligt de blir behandlade bara för bära päls.

2011-09-27 @ 13:09:43
URL: http://theweirdone.blogg.se/
Postat av: Mi

Jag vet inte - den här debatten känns ju kanske inte så objektiv. Jag menar, vi använder ju hur mycket skinn-grejer som helst, hela soffgruppor liksom. Och vi äter kött. Och jag är inte bättre än någon annan - men är skillnaden så stor liksom?

2011-09-27 @ 15:00:55
URL: http://www.lemonadfabriken.se
Postat av: THE NEW YORK THING -

SVAR; jo det gick bra, och nej jag bet inte för att tandläkaren var så snäll! c:

2011-09-27 @ 21:06:01
URL: http://thenewyorkthing.blogg.se/
Postat av: Di

men av ull också? det är ju står skillnad på att skala ett djur på päls med skinn eller utan skinn så att säga...

2011-09-28 @ 14:37:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0