Forsta sommardagen?

Idag ar det officiellt forsta sommardagen i Australien, men det marks tyvarr inte pa vadret. :(
Hade mitt boxningspass kl 6 pa morgonen och det osregnade ute. Vi brukar oftast ha passet pa stranden men fick vara inomhus idag.
Aja, jag far iallafall anvandning for min leopard regnjacka som jag kopte pa asos.com for flera manader sedan och som har spenderat mesta tiden i garderoben.
Fick aven dra fram mina vinterskor som jag inte trodde jag skulle fa mer anvandning for i ar, mina Vagabond kilklackar som jag kopte i Sverige i somras.
Idag hade jag ocksa pa mig en randig klanning fran h&m och svart skinnkjol fran amar (www.amar.com.au)
Trots osregn sa var det fortfarande mass folk som tranade pa stranden...
Trots osregn var det fortfarande folk som tranade pa stranden

Rattegang och hotpot

Akte direkt till the Downing Centre imorse for ga pa pa rattegangen mot en hjarnkirurg anklagad for att ha mordat en tjej genom att ge henne en overdos av kokain. Ser ut som att jag kanske kommer jobba fran kontoret i stan hela nasta vecka sa att jag kan sitta in pa rattegangen varje dag.
Kom nastan forsent for att jag stannade till i en affar och provade en klanning och kopte ett par solglasogon.
Kom till kontoret vid elva-tiden och skrev upp tva halvsidor och tre korta artiklar fran grejer som hande pa kommunmotet igar.
Forsokte forgaves att hitta en lokal solarieagare for att kommentera pa planen att gora solariesolning olagligt for folk under 30 men varenda solarium stalle jag hittade i gula sidorna utom typ en hade stangt ner.
Nu sitter jag o Harry framfor TV:n och jag har precis atit varldens godaste skaldjurs hotpot fran La Cucina i Cronulla, mumma!
Pa vagen fran the Downing Centre hittade jag forresten ett par apsnygga svarta sammetsklackar, o vad sugen jag blev pa att kopa dem, men duktig som jag ar sa stallde jag tillbaka dom pa hyllan... men inte innan jag hade tagit kort pa dem! ;)

Visa leg for o sola...

New South Wales regeringen forsoker forbjuda personer under 30 fran att sola solarium.

Om planen gar igenom kommer folk behova visa leg pa att dem ar over 30 ar for o fa anvanda solarium. For dem som har Typ 1 hy, dvs. hy som nastan aldrig blir solbrand och branns latt, at det totalforbud som galler (dem far inte anvanda solarium hur gamla dem an ar).

Hur ar det i Sverige, ar det 18-arsgrans? Jag tror jag brojade sola solarium nar jag var under 18 men vet inte om reglerna har andrats sen dess.

Nar jag bodde i Goteborg hade jag en period nar jag solade massa, men tror inte jag har legat i ett solarie sen dess (och det var i 2005).

Efter att ha bott har i fem ar, dar 2 av 3 personer far hudcancer, skulle jag aldrig kunna tanka mig att sola solarium igen. Jag gar aldrig till stranden utan 30+ solskydd och far panik av alla mina nya leverflackar som tycks poppa upp jamt. Och har ingen lust o ha hy som en gammal laderboll nar jag blir aldre.

Och jag tycker det ar konstigt att folk har overhuvudtaget skulle besoka ett solarie nar det racker att lagga sig en halvtimma pa stranden for o bli stekt.

Men jag tycker det ar fel o satta en aldersgrans pa det. Tror dem inte en 29-aring kan tanka sjalv?

Seg

Sitter pa fejan och chattar med Diana o Jenny, borde skynda mig till jobbet snart. Kanner mig trott o seg, jobbade fran 9 pa morgonen till halv tolv pa natten igar pga kommunmote. Gar pa alla North Sydney Councils kommunmoten o ibland tar dem flera timmar, som igar kvall. Idag aker jag direkt till Downing Centre, ska pa mordrattegang, en hjarnkirurg som har blivit anklagat for att ha dodat tva tjejer genom att ge dem for mycket kokain. Men forst, en stoooor kaffe tack... maste vakna till lite...

Erin Wasson for Scanlan and Theodore

Jag alskar Australiensiska market Scanlan and Theodore och sag nyss deras nya kampanj med Erin Wasson, fotograferad av Nan Goldin.

Vackra bilder och supervackra klader, min favorit ar kladerna pa den sista bilden, vill ha bade linnet o guldbyxorna!

(Bilderna ar lanade fran www.scanlanandtheodore.com.au)

``Dodligt'' kallt

Satt och skrattade for mig sjalv pa taget idag (as you do) nar jag laste i World News sidorna i The Daily Telegraph att London-bor har blivit tillsagda att stanna inomhus eftersom temperaturen nu har sjunkit till ett ``potentially deadly -10''.

Inte visste jag att man kan do av att det ar 10 minusgrader ute. Konstigt att jag inte dog pa flacken pa nyar for nagra ar sedan nar jag bara hade klanning o strumbyxor pa mig och det var minus 20 ute nar jag vantade pa en taxi.

Och inte konstigt att folk har ser alldeles forskrackta ut nar man berattar att det ar massa sno och minus 12 hemma for tillfallet... ;)


Stor och liten

Ville bara bjuda pa dem har bilderna jag sag i tidningen i helgen, forst ut har vi en massa valpar som var raddade fran en husbrand i en brandmans hjalm (sota va?!) och sedan en hund pa 75kg som tycker om o sitta pa stolar.

(Den forsta bilden ar av Brad Hunter som jobbar for The Daily Telegraph)

Sondag kvall

En till helg over. Shit vad snabbt veckorna gar. Jag o Harry kom precis hem fran o ha atit middag med Alex pa Churrasco, ett brasilianskt stalle med varldens godaste mat!
Imorse blev det som sagt frulle med Jamie, Sara och Emma som jag jobbade med som servitris for manga ar sen kom ocksa forbi. Emma har precis kommit hem fran London dar hon jobbade som butikschef i en leksaksaffar i nastan tva ar. Eadie kom ocksa forbi en snabbis.
Eftermiddagen spenderades med Eadie pa Harrys cafe, vi drack kaffe o laste sondagstidningarna och snackade skit med Harrys mamma nar hon hade en ledig stund (hon jobbar pa cafet). Eadie hade kopt svenska pepparkakor med choklad och apelsinsmak at mig som vi at upp pa nolltid.
Sen blev det en 50min joggingrunda o snabbdusch innan vi akte o motte Alex.
Nu ska jag lagga mig framfor TVn, Harry har redan somnat.
Hoppas ni hade en bra helg. KRAM!

Varldens lattaste sallad

500g skruvpasta (jag anvande wholegrain)
2 navar farsk sparris, skurna i 3cm langa bitar
200g sockerartor
200g cocktail tomater, halverade
200g kumato tomater, halverade
1506 bocconcini, brytna i sma bitar
80g pinjenotter, rostade
400g kikartor
en bunt basilika
1 matsked rivet citronskal
1/4 dl citronsaft
2 matskedsar extra virgin olivolja
1 matsked vitvins vinager
1 matsked caster sugar (inte saker pa vad det heter pa svenska, florsocker kanske?)
Koka pastan och skolj i kallt vatten
Koka sparrisen och sockerartona i 2 minuter.
Blanda citron saften och rivna skalet med olivoljan, sockret och vinagern.
Mixa allt i en salladsskal. Salta och peppra.
Tar hogst 15 minuter o laga, o nyttig ar det ocksa. Mums!

Frulle me Jamie

Nu ska jag mota upp med Jamie och Sara for frulle pa ett cafe i Cronulla. Jag o Jamie jobbade ihop i ett ar nar jag forst kom hit i 2006. Vi har manga minnen ihop fran utekvallar i Kings Cross och sondagar pa Northies i Cronulla..  Jamie flyttade till Melbourne for ca. 2 ar sen o jag traffar honom inte lika ofta langre som jag skulle vilja. Men i fredags kom han hit o han ska vara i Cronulla i 2 manader! Hans kille ar i England i nagra veckor sa da passar han pa att komma hem over sommaren. Jag ser fram emot manga utekvallar med honom i sommar!
(Bilden ar fran min Anna o Lovisas helg i Melbourne for nagra veckor sen, bilden ar for att jag vile visa Jamie, ni kan val ignorera att det ser ut som jag har glomt kjolen hemma tack. ;) Forresten nagon som vet hur man vander pa bilderna har i bloggen? Jag vanjer mig fortfarande vi min Mac sa vet ej hur man gor det pa datorn men tycker man borde kunna vanda o vrida pa bilder i bloggen? Hjalp!)
Ha en fin sondag X

Races pics

hade en jattebra dag me tjejerna, blev en del champagne och ingen av oss vann nagra pengar, som vanligt.
Men fina var vi! :) Sprang pa min redaktor i toakon i slutet pa dan nar vi precis var pa vag att ga.
Nar jag kom hem blev det en snabbdusch o sen middag o bio (Due Date) med Harry och George.

Fixar mig..

haller pa o fixa mig infor the races, Eadie o Chris hamtar upp mig om 45 minuter o sminket ar klart men jag sitter har o funderar pa om jag ska orka brottas med losharet eller ej.
Har clip-ons o ville garna anvanda dom for o gora en stor `bulle' me haret hogt upp pa huvudet men vet inte om jag orkar/hinner. Far se hur det blir...
Harry ska inte med, han vrickade foten haromdan nar han va ute o joggade o kan typ inte sta upp. Men hans farbror Kon ringde imorse o sa att han har kopt en ny bat o fragade om vi ville med ut pa en dagstur o det nappade Harry pa saklart, ligga pa dack o sola kommer ju inte skada foten mera. ;)
Det lat lockande o folja med men det blir ingen bat for min del idag, far hoppas att dem aker ut imorgon igen sa jag kan folja med.
Har kommer tva bilder pa fageln jag ska ha i haret idag, kopte den i en heminrednings butik o det ar egentligen en julprydnad (?!) o damen i affaren kollade valdigt konstigt pa mig nar jag provade o fasta den i haret! ;) Jag ska ha pa mig den pa the races sa jag och hon log osakert mot mig haha
Men som sagt pa races har alla tjejer nagot pa huvudet o det blir sa trist nar alla har likadana blommor of fascinators sa i ar ville jag kopa nagot annorlunda.

Shakespeare

Hemma igen efter o ha sett Shakespeare's En Midsommarnatts Drom i Centennial Park med ett gang kompisar, det var mysigt o ata picknick o dricka vin o kolla pa teater under bar himmel.
Jag lar aldrig bli nagot storre Shakespeare fan men gud vad duktiga skadespelarna ar som kommer ihag alla sina repliker, kudos till dem...
Nu ska jag somna framfor TVn, imorgon upp kvart over sju for o ga pa yoga. Gar pa yoga varje lordagsmorgon och alskar det, finns inget battre satt o starta helgen pa!

Julpyntad palm anyone...?

Idag har marknadsavdelningen pyntat kontoret.

Fick precis hora med att dem visst tavlar mellan redaktionerna om vem som kan pynta finast. Har lyckats rakna till fem plastgranar o jag vet inte hur manga kransar idag. Aven om vi inte vinner tycker jag vi ska fa nagra points for trying hard..;)

Hur jag an forsoker sa ar det svart o komma i julstamning nar det ar 30 grader o sol ute. Ska inte klaga pa vadret men i december vill jag faktiskt ha lite sno, det hor ju till... kommer inte kunna aka hem till jul i ar o det kanns jattetrist. Har varit hemma till jul dem senaste tva aren o far vara glad over det men kanns trakigt anda. Har hort at det blir jul i syrran Wanjas o hennes mans nya hus i Vaset. O det blir min systerdotter Emmies forsta jul...



Varldens finaste Emmie <3


Ikvall ska jag till Centennial Park med nagra vanner o se Shakespeare's En Midsommarnatts Drom pa en utomhusteater, jag tror aldrig jag har gatt pa teatern innan men nar Lovisa sa att det var utomhus o att vi skulle ta med picknick o vin sa lat det valdigt lockande! Vem vet, jag kanske blir en kulturell teatermanniska efter det har... ;)

Ha en bra helg, KRAM


Giddy-up!

Imorgon ska jag o ett gang tjejer ga pa The Races (hastkapplopning). Det a ungefar lika stort har som det ar i England o alla klar upp sig, o saklart sa maste tjejerna ha antingen en hatt eller fascinator pa huvudet.

Jag har kopt en stor vit fagel som jag ska ha i haret, visar bild pa den imorgon...

Lite bilder fran races i 2009 o 2008, den forsta ar tagen i Andreas langenhet i Kings Cross dar vi tog ett glas champagne innan det bar av till Randwick:


Hmmm...

jag vet inte hur mycket ni har hort angaende de 29 gruvarbetarna som har dott pa Nya Zealand?

Dem var instangda efter en explosion och efter en andra explosion igar ar det nu bekraftat att ingen kan ha overlevt.

Kan inte tanka mig att tidningarna hemma i Sverige har brytt sig sa mycket men har har det varit pa nastan varje forstasida idag.

Anledningen till det har inlagget ar att jag ville visa en otroligt klantig framsida pa The Age idag (The Age ar en av dom storsta tidningarna i Melbourne). Man kan ju undra om tidningsavdelningen ens kollade med marknadsavdelningen vad dom hade planerat for halva reklamsidan for forsta sidan, som hamnade jamte en bild pa en sorjande familj som precis fatt hora att deras slakting har dott i gruvan.  Good news? Verkligen inte...


Imorgon ska jag ga till en nudist strand...

men det e bara for jobbet! ;) Jag ska till Obelisk Beach, vilket ar en kand nudist strand, for en artikel om en tavling dem ska halla dar i helgen. Folk kommer simma 400 meter, cykla 15km och springa 4km. 

Foto: Mosman Daily Dave Swift

Idag var jag aven pa Luna Park vilket ligger nagra gator fran kontoret for en artikel till hemsidan, dem ska ha fest dar ikvall for o fira slutet pa Movember (folk kommer raka av sig sina mustacher etc). Ar Movember populart hemma i Sverige?




Annars har jag haft en seg dag, inte mycket o gora pa jobbet.

KRAM


God morgon

Idag blev det en halvtimmas jogging utmed stranden, var kyligt nar jag forst gick utanfor dorren klockan sex men sa fort solen gick upp sa blev det varmt! Horde pa radion att det ska bli 32 grader idag sa jag sitter har i kjol o linne nu.
Ska slanga i mig havregrynsgrot innan jag springer ner till Harrys cafe o hamtar en kaffe innan jag hoppar pa taget in till stan. Ata harvegrynsgrot paminner om London, det va typ det enda vi at for vi forsokte spara pengar, eller hur Maria? ;)
Lite bilder fran joggingrundan..
ps. Tack till er som redan har kommenterat o sagt att ni ska lasa bloggen, det uppskattar jag verkligen, puss!


Shopping!

Jag ska ju spara pengar har jag bestamt men forra veckan blev det lite shopping anda... men nu far det racka pa ett tag...
Det blev en ljusbla spetskorsett fran Sportsgirl, leopard Wang kilklackar och en vaska till jobbet.

Helgen som var

I fredags blev det drinkar efter jobbet, Anna (en av mina basta kompisar har) har tva vanner pa besok fran Paris, Mathilde och Ludivine, o eftersom det var Ludis fodelsedag sa blev det en runda pa stan!





Forst ut var Orbit Bar, den ligger pa hogsta vaningen pa Australia Square och hela vaningen roterar sa man far basta utsikten over hamnen, harbour bridge och operahuset.





Sen gick vi till Crusie Bar o drack vin o dansade...



Jag hade pa mig nya Wang skorna..



Det blev en snabb svang forbi The Argyle med innan vi drog hemat

I lordags at jag o Harry middag hemma hos Dave och Carol o varldens sotaste hund Cruz, dem hade precis kommit hem fran sin Thailand semester sa fick hora massa historier darifran :P, vi pratade aven en del om var Brasilien resa nasta ar, dem ska ju gifta sig dar o jag kommer vara brudtarna.. langtar!



KRAM

Sommar...

Nu ar det (antligen!) sommar har i Australien, o de senaste tva helgerna har spenderats pa Cronulla Beach...


Jag trodde aldrig jag skulle skaffa en blogg...

men nu verkar det ju som att jag har gjort just det!

Varfor? For att jag ar kass pa o svara pa mejl! Jag har bott i Australien sen Januari 2006 o i borjan var jag duktigt med Resdagbok o grejer. Sen kom Facebook o da kandes det som man hade massa kontakt med folk (tillochmed med folk som man snabbt insag att man kanske inte var sa intresserad av o ta upp kontakten med ;)) men nu kanns det som jag ligger cirka sex manader efter med o svara pa mejl. Illa. Sa jag har skapat bloggen sa att dom hemma i Svea som vill kan ha koll pa vad jag hittar pa.

Jag har valt o skriva pa svenska eftersom bloggen mest ar for dem hemma i Sverige, jag har svart att tanka mig att mina kompisar har som jag traffar var o varannan dag skulle vara intresserade av o lasa den ;)

O blir det sa att ingen laser sa far bloggen helt enkelt fungera som en dagbok for min del. ;) Har alltid velat skriva dagbok for det skulle vara roligt o lasa om nagra ar men att jag skulle ga ut o kopa en riktig dagbok o skriva i varje kvall kommer liksom inte handa..

plus att jag behover ova pa att skriva pa svenska igen...

Och for er som inte kanner mig men anda har bestamt er for o titta in sa kan jag ju beratta lite snabbt om mig sjalv..

Jag bor som sagt i Australien, i Sydney i en forort precis vid havet som heter Cronulla. Jag jobbar i North Sydney, vilket ligger vid Harbour Bridge, och jobbar heltid som journalist pa en tidning som heter The Mosman Daily.

Anledningen till att jag kom hit var att jag alltid hade velat aka till Australien. Anledningen till att jag stannade heter Harry :) Han ar Australienare (Grekisk bakgrund) och vi traffades nar jag jobbade pa Rhodos i Grekland i fyra mander i 2005. Vi sags tva dagar innan jag skulle aka hem o jag trodde inte jag skulle se honom igen. Jag akte hem till Sverige i nagra dagar o sen vidare till Tromso i norra Norge for o bo med en av mina basta vanner Diana o jobba pa cafe. Sen damp ett mejl fran Harry ner i mejlboxen o han fragade om han inte kunde halsa pa i Norge? Visst kunde han det. Han spenderade fyra dagar dar o sen reste han vidare i Europa. Jag flyttade till London med Maria som jag bodde med i Grekland o jobbade som bartender pa en pub vid Oxford St. Sa mejlade Harry o sa att ville jag nagon gang komma till Australien sa fanns det jobb pa hans fasters cafe. Jag nappade saklart. Ringde mamma fran London o lanade pengar, pa villkoret att jag skulle komma hem om tre manader (ooops!) o pa nyarsafton 2006 satt jag pa flyget till Sydney.

Det var lite om varfor jag kom hit o varfor jag fortfarande ar har. Kommer ladda upp lite bilder o fixa blogg designen snart...

KRAMAR

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0