Nyheter fran Svea:)




Love my fluffy walls



Nej tack till uggboots inomhus pa vintern och stekheta rum pa sommaren!


Manly Wharf



Traffade min gamla jobbarkompis Emma som jag jobbade med pa forra tidningen for en drink pa Manly Wharf.

Har inte sett henne sen februari och vi pratade i mun pa varann i tva timmar innan jag var tvungen att ta farjan hem.

Hoppas ni har en fin torsdag!:)


Jenkare alltsa;)




Brother - Matt Corby


Har tankt lagga upp den har laten en tag, inte for att jag ar den som ofta lagger upp youtube videos pa bloggen men jag tycker den har ar grym!

Plus att Matt Corby bor i Cronulla, ofta hanger pa Hs cafe och ar en jattetrevlig kille :)

Han var med i Australian Idol for nagra ar sedan men musiken de ville att han skulle gora passade honom inte alls, sa han tog en break, bytte skivbolag och det har ar en av hans senate latar :)

Gillar ni den?






Vilket frieri!


Grattis



till Hs mamma Kitty!


Isolering



H har tagit over det mesta av renoveringen eftersom han kan vara i huset och jobba pa veckodagarna sa lange det inte ar kris pa cafeet. Jag hjalper till pa helgerna.

Och jag kanner inte direkt att jag behover vara dar och ha nagot sagt om varje detalj.

Men ett av mina krav ar isolering i vaggar och tak och dubbla fonster.

Vi tog ju bort gipsvaggarna och gipstaket och inte ett fjun av isolering fanns det dar.

Inte for att det var sarskilt forvanande.

Det verkar inte vara vanligt har att ha isolering, sa inte konstigt att det ar svinkallt inomhus pa vintern och stekhett pa sommaren!

Sa blev glad nar jag fick det har smset av H (ja, vi kallar varann Elfy;)


Reselista!




Snodde den har listan fran anydaynow

Gillar att lasa om andras rese-upplevelser, sa kan inte ni gora den har ocksa och kommentera sa jag kan lasa era? :)


Vilka länder har du besökt
(flygplats stop-overs raknas inte!)? Australien, Argentina, Bulgarien, Brasilien, Chile, Danmark, Frankrike, Gran Canaria, Grekland, Holland, Indonesien (Bali), Japan, Kina, Malaysia, Norge, Nya Zeeland, Storbritannien, Sverige, Thailand, Tyskland, Uruguay och Vanuatu.






Favoritland att besöka? Alskar ju mest av allt saklart att aka hem till Sverige! Australien skulle jag tipsa alla om att besoka, och Nya Zealand ar otroligt vackert. Argentina ar ocksa ett favoritstalle.



Favoritstad som turist? Buenos Aires! Sa mycket kultur, bra shopping och helt fantastisk mat! Rekommenderar att bo pa CasaCalma, ett pyttelitet (11rum) boutique hotell, som en oas mitt i smeten.







Favoritstad som bofast? Inget slar Sydney - en stad pa fyra miljoner plus invanare som anda kanns relaxed.
Och en strorstad med sandstrander ar oslagbart. Synd att hyrorna ar sa hoga bara!

Jag gillade att bo i London aven om vi (Maria och jag) var sa fattiga (sparade till min Australien resa) att det innebar att vi fick dela inte bara rum utan aven sang med varann (vilket gick jattebra men anda!) Vi delade aven townhouset med andra folk som jag bara traffade en gang, nar jag var dyngfull och hade lamnat vaskan i svarttaxin och darfor inte kunde lasa upp dorren till varat rum. Traffade en av vara housemates for forsta och enda gangen nar hon var tvungen att kliva over mig pa morgonen dar jag lag dackad pa hallmattan. Ja ni fattar. Hade varit fint att testa att bo i London med en battre budget ;) Men trots det trivdes jag jattebra, fanns oandligt mycket att gora pa dagarna (jobbade kvall som bartender och servitris i Soho)  som inte kostade en peng. Och alla harliga marknader, i Notting Hill och Camden... *langtar tillbaka*





Favoritstrand?
 Whitehaven Beach och Hyams Beach i Australien




Sämsta stället du besökt? Sunny Beach i Bulgarien. Hotellet vi bokat var langt ifran de lovade fyra stjarnorna och det regnade nastan hela veckan.


Bästa shoppingen? Buenos Aires.


Favoritö? Alskar Rhodos men ar val lite biased eftersom jag jobbade dar i fyra manader. Men Lindos och Rhodos gamla stad ar ju svarslagna stallen.


Vart vill du åka? Hm... ar nog enklare att fraga vart jag inte vill aka! ;) Om jag maste valja sager jag Afrika och New York.



Vad har du för resor planerade? Sverige om mindre an tre veckor (!!!), Segling i Whitsundays i februari och nagonstans med bara H mittemellan... vet dock inte vart an. Vi pratar om New York men vet nu att Eadie och Chris ska dit igen (de kom tillbaka darifran i tisdags) nasta ar sa vi kanske sparar oss och aker med dem. Plus att vi ar bjudna pa brollop i Las Vegas den 5 september (en svensk kompis, Lisa som nu bor i Vegas med sin pojkvan ska gifta sig) och jag vill hemskt garna ga!!




Vart hade din drömbröllopsresa gått? Safari i Afrika och/eller en vecka i ett santdar litet hus som sitter over vattnet i Maldiverna :)




Power Balls



Gjorde mina power balls igar, de ar supergoda, nyttiga och proteinrika sa perfekta efter gymmet nar jag ofta ar hungrig och sotsugen pa taget hem.

Plus att de ar superlatta att gora.

Jag mater inte ingredienserna men skulle gissa pa att for tio bollar behover du cirka 250g dadlar.

Jag kor pa torkade dadlar eftersom de ar billigare.

Koka dem i lite vatten tills de ar alldeles mjuka och gooey.

Hall i en bunke och lat svalna.

Blanda sedan i hackade mandlar och valnotter, proteinpulver med chokladsmak, goji bar och chia fron.

Rulla bollarna i kokos.

De gar bra att lagga i frysen, de blir inte harda.

Njut!:)


Sushi Sunday



Latar oss med sushi framfor Eurovision.

Har precis lagat gronsakssoppa till jobblunch for nagra dagar framat.

Renoverade huset med H och Ben the builder bade idag och igar. Carol, Dave, Maddie och Johnboy kom forbi igar eftermiddag och vi delade en flaska vin.

Skulle egentligen gatt pa 40-arsfest pa kvallen men jag och H stupade i sang kl halv atta!

Joggade 4km utmed havet i Cronulla igar och 6.5km i Jannali idag. Rekommenderar verkligen RunKeeper appen, hur bra som helst!

Hoppas ni har en fin sondag!


Dagen Outfit



Snygga brillor, mask och felstavad svensk troja. Nu ska takbjalkarna slipas!


Vaknar till



SMS fran kompisar i Stockholm som ar pa vag ut efter att ha forat framfor Eurovision. Vad kul att Sverige vann, go Loreen!!


Cronulla jog





Eurovision



Desperate Housewives + poplat = Lettlands bidrag?

Och Rysslands Babuschkas var ju bara for gulliga :)


Raclette





Helgen...



... ar sa nara!

Det har varit en bra vecka pa jobbet, blandat med mer ``seriosa'' artiklar sa har jag aven traffat Team Keith (Urban) fran The Voice Australia och australiaska sangerskan Ricki-Lee Coulter.

Har aven varit pa Oceanworld Manly och kollat in en skoldpadda som blev vagd och matt infor dagen da den ska slappas tillbaka ut i havet.

Igar gick jag ner till Manly Beach och traffade en grupp barn fran Wilcannia som ligger ute i bushen. En skola samlade ihop pengar for att betala for deras resa till Sydney.

Barnen var mellan 6 och 8 ar och aldrig hade sett havet innan. Ni kan tanka er hur glada de var over att fa hoppa i och bada, aven om det var kallt! (En av pojkarna undrade efter sitt dopp vem som hade lagt i sa mycket salt i vattnet ;)

Men nu ar det som sagt snart dags att ta helg.

Ikvall ska jag hem till Anna och ata raclette. kort beskrivet sa lagger man gronsaker, potatis och kott pa en liten skopa, tacker det med raclette (ost) eller blamogel ost och staller in den under en liten grill mitt pa bordet.

Det ar vanligt i Frankrike och passar perfekt som vinterratt. Jag som alskar ost och potatis alskar det!

Har aven hort att Eurovision semi-finalen ska visas pa SBS ikvall sa det blir sakert att vi satter oss framfor det med ett glas vin efter maten. Har det visats i Sverige redan?

Imorgon maste jag ga och gora ultraljud pa min hals for att kolla att allt ar som det ska.

Och sa ska jag fixa i huset med H. Byggaren ben ska komma och borja pa badrummen och jag ska skrubba takbjalkar.

Pa sondag ska jag kanske till Hilton i stan och ata deras frukostbuffe (som visst ska vara basta hotellfrullen i stan med bade Eggs Benedict och pannkakor!) med Anna och Mira men jag far se hur mycket vi kommer ha och gora i huset.

Hoppas ni far en fin helg!



Skoldpaddan Button



Team Keith och Ricki-Lee Coulter

Thursday



Pa vag hem efter att ha halsat pa Andrea och Rob i deras nya lagenhet i Potts Point.

Vi at hemlagade burgare och drack vin.

Pa bilden ar en liten del av deras 360 utsikt fran takterassen - tror vi vet redan nu vem som ska halla nyarfesten i ar...


Google Street View



Google Street View har ju funnits ett tag nu men det var inte forrans idag som jag kikade pa det ordentligt.

Det ar ju helt fantastiskt att man kan sla in en adress och sedan zooma in och se hela gatan! (eller ar det bara jag som ar lattroad?;)

Sa nu har jag vandrat genom Stockholm och kollat in min gamla lagenhet i Goteborg medans hemlangtan knep i magen. Ville ga genom lilla Anderstorp och min hemort Gislaved med men tyvarr kan man inte zooma in ordentligt dar.

Hittade aven varat hus pa 136 Woolooware Rd, Burraneer Bay, om ni vill vandra nerfor var nya gata.




Sticky Date



Medans resten av landet kollar pa forsta matchen av den arliga State Of Origin rugby league tavlingen bakar jag sticky date muffins for Australia's Biggest Morning Tea som vi ska halla pa redaktionen imorgon for cancer research.




Reno uppdatering



Var ju som sagt ledig fran jobbet i mandags och fick massa gjort med H i huset.

Bl.a sa slog vi ut vaggar och tog ner gipstaket i vardagsrummet.

Vi hade bara tankt ersatta det med ett nytt gipstak (det gamla var fuktskadat) men under sa gomde sig ett vackert (om an skitigt;) tak med bjalkar som gick kors och tvars - sadant kan man ju inte gomma! :)

Sa istallet ska vi sla ut nagra av bjalkarna, skrubba det rent och sedan mala resten av bjalkarna och teglet vitt.

Kommer gora att rummet kanns mycket storre och se lite annourlunda ut - kan bli riktigt snyggt tror jag!







Karen Walker sunnies



Klickade hem ett par nya solbrillor fran eBay igar fran nya zeelandska market Karen Walker

Bra tips pa marke for er som gillar lite annourlunda sunnies.

Jag koper oftast billiga (100kr) solglasogon eftersom jag ofta klantar mig och satter mig pa dem och dylikt, men sa hittade jag de har till mer an halva priset ($100 = 700kr) pa eBay och slog till. 

Karen Walkers kommer ofta upp pa eBay i nyskick for bra pris!

Jag kopte svarta Number Ones, sahar ser de ut:


r21
gwen stefani karen walker anytime

God Jul!



"God Jul alski! God Jul!" ropade H mellan rummen (som inte langre har nagra vaggar) nar vi renoverade igar.

"What does it mean again?" fragade han som om orden bara hade ploppat upp i huvudet pa honom precis da.

Och som vanligt lat han stolt och glad att han hade kommit ihag nagra svenska ord, bara sadar, utan press fran mig.

"It means Merry Christmas," svarar jag.

"Oh..." svarar Han och tystnar en stund. "I'm learning slowly, hey?"




Ramsay



Traffade pa den har Brittish Bulldog valpen utanfor Hs cafe imorse.

Ramsay heter han. Inte sa svart att gissa vilken kock han har blivit namngedd efter?




Visualisation skills needed



Our ensuite-and-walk-in-wardrobe-to-be


Brollis




Brollopsdags!



Lockigt har och Herve Leger klanning



Brekky



Uppe tidigt for att mota elektriken i huset och prata uttag och sladdar.

Sedan frulle pa Mim's pa andra sidan gatan.

At snorig och bakis och skulle garna ga till sangen med en bok men vi har ett brollop att ga pa.


Dindin




Tony Bianco



Ikvall har jag pa mig ett par Tony Bianco klackar som jag kopte i Melbourne for tre ar sedan och aldrig har anvant, ikvall ar forsta gangen.

Har varit nara att slanga dem flera ganger men angrat mig, de ar ju anda ratt snygga?


30th



I bilen pa vag till Amys 30th bday middag pa Jimmy Liks.

Ar svinhungrig, varmde upp gardagens nachos och drack ett glas cola till frulle (ingen bra frukost innan en lang joggrunda, rumlade ratt rejalt i magen:S) och drack tva kaffe efter rundan, annars har jag inte atit nagot. Hann inte, Anna o Dima kom for o kolla hur renoveringen gick och efter det hade jag massa tvatt o gora.

Hoppas ni har en fin lordag!


In training for...



Sutherland to Surf 11km in July.

Brukar springa Sutherland till Cronulla men idag korde jag fran Jannali istallet, vilket ar cirka 2km langre.

Skulle ju kunna springa pa treadmillen pa svala, luftkonditionerade gymmet istallet for i svettig sol upp och nerfor backar, men det ar enligt mig mycket kampigare att springa utomhus och man blir ju inte battre av att gora det lattare for sig sjalv.

Nu ska jag belona mig sjalv med en iskaffe!:)


Rekordelig




TGIF


Fredag!!!

Och inte nog med det; jag ar ledig lordag, sondag och mandag!

Jag kunde ta ledigt pa mandag pga. de tva kommunmotena jag har varit pa.

Kommer passa fint eftersom jag ska pa brollop pa sondag.

Pa lordag ska vi ut och fira Amys 30-arsdag.

Ikvall ska jag gymma efter jobbet och sedan aka till huset, som nog har andrat utseende igen efter att H har varit dar och grejat i veckan.

Han ringde innan och sa att han hade bestallt massa grejer till koket. Han lat som ett barn som har kopt nya leksaker - bless him!



Har ar dagens Manly Daily forstasida.

Jag intervjuade kocken Alessandro Pavoni igar, som har varit med pa MasterChef, om hans tva hjartattacker och fyra kamper med cancer.

Doktorerna sa till hans mamma nar han var 19 att han hade sex manader kvar att leva pga cancer i hans skelett.

Han har aven haft cancer i ryggen och pa lungorna. Forra aret hade han skoldkortelcancer, samma cancer som jag hade. 

Plus de tva hjartattackerna, som han tror orsakades av allt skryk hans hjarta tog nar han fick 13 rundor cellgiftbehandling pa ett ar nar han var 19.

Nu ar han ar 39 och glad over att han fortfarande lever.

Tankte att ni kanske
ville lasa den eftersom ni kanske har sett honom pa MasterChef Australia, som ju aven visas i Sverige.

Ha en fin helg alla! :)





Torsdag



Jobbdagen sprang ivag med mycket att gora.

Efterat akte jag till The Frock Exchange i Clovelly och kopte en ny planbok som jag har tittat pa ett tag.

De saljer bra second-hand och old season designer klader, skor och accessoarer. Tips till Er Sydney svenskar!

Efterat bar det av till Detoxolgy i Bondi for en ansiktsbehandling.

Gjorde en microdermabrasion i Manly haromveckan och min hyperkansliga hy sag ut som en prickigkorv dagen efter.

Tjejen som gjorde min ansiktsbehandling idag, som har gjort behandlingar pa mig innan, la tva olika masker for kanslig hy sa nu kanns den mjuk och bra igen.

Pa taget hem nu och ar svinhungrig.

Hoppas ni har en fin torsdag!



Peace and Love...



... bokat! :)

Ska dit med mina tva basta vanner fran gymnasiet, Diana och Frida. Har inte varit pa festival i Sverige sen Hultsfred med Frida nar vi var 16.

Langtar!

Kommer dock bara vara dar onsdag o torsdag for pa fredagen fyller min syster 30 och det tanker jag inte missa!

Missar alltfor manga viktiga familje event av att bo harborta...

Nagon mer som ska pa Peace and Love?



Utmaning


Fick en utmaning av fina Emmy!

Skickar den vidare till alla er lasare, kommentera garna om ni bestammer er for att gora den :)
  • Vad är viktigast i din morgonrutin för att dagen ska starta rätt?

Att jag gar ur sangen i tid och inte snoozar for lange! :) Gar jag upp fem minuter senare an vanligt sa ar risken stor att jag gar hemifran for sent, missar taget, missar farjan och blir sen till jobbet. Forsoker att inte snooza alls utan ga upp direkt. Borjar oftast dagen med att kolla mejlen pa telefonen, inte for att det ofta har trillat in nagra viktiga mejl under natten utan mer for att det gor att man vaknar till!

  • Vad äter du oftast till frukost?

Jag dricker alltid ett stort glas (typ en halv liter) farskpressad gronsaksjuice pa morgonen. Kor oftast pa en blandning av juicad paprika, som smakar sott och har massa C-vitamin, spenat eller kale for jarn, tomater, en morot, en bit farsk ingefara, syrlig citron (som doljer mycket av den ackliga spenat smaken) och lite annat. Dock ingen mer frukt an citronen, frukt har for mycket naturligt socker.

Sedan slanger jag ihop en brekky wrap med avocado, agg, tomat, lax och spenat som jag sedan ater pa farjan till jobbet.

  • Om du var ett djur, vilket djur skulle det vara och varför?


En fagel kanske? Ar hojdradd som bara den men visst ar det harligt nar man drommer att man flyger - vilken frihetskansla! Plus att man som fagel kan flyga till andra lander, sasom varmare breddgrader pa vintern ;)

  • Om du vann 1 miljon imorgon, vad är det allra första du skulle göra?

Fira! Ta med H och vanner ut pa middag. Ringa mamma och be henne och familjen packa vaskorna for jag bjuder en en redsa till Australien! Skulle aven ta semeester och boka en biljett hem.

Beskriv dig själv så bra som möjligt med bara 3 ord

Positiv, omtanksam, virrpannig

  • Hur länge har du bloggat?

Ja hur lange ar det nu... (kollar mina gamla inlagg....) November 2010! Tiden gar fort.

  • Om du fick kasta en tårta rätt i nyllet på valfri person, vem skulle det vara och varför?

Hm. Fick tanka lange pa denna. Jag vet faktiskt inte. Hade hellre atit tartan an kastat den pa nagon ;)

  • Vad gäller resor, föredrar du strand, skog/natur eller storstad?

Jag bor 5 minuter fran stranden sa dit kan jag ga pa helgerna. Men med det sagt sa tackar jag ju inte nej till en slapp vecka i ett tropiskt paradis nagonstans ;) Ett stalle dar det finns mycket god mat att ata, for det ar viktigt pa semstern, och fina stallen att strosa runt bland. Bra nattliv ocksa. Far jag vara greedy och saga att jag vill ha semester i en storstad som har kultur, god mat, bra nattkluggar och barer, en vacker strand och bra shopping?

  • Vilken frukt äter du helst?

Farsk mango!

  • Vilken träningsform gillar du bäst och varför?

Gillar att simma for att det ar avslappnande. Trodde aldrig jag skulle borja tycka om att springa men efter loppet i helgen sa tror jag jag kommer signa upp till manga fler sadana event. Att utmana sig sjalv fysiskt genom att springa langt och att springa for en bra sak med massa andra som gor samma sak ar en riktig high!

  • Vilket skolämne tyckte du bäst om och varför?

Svenska, for att jag alskar att skriva och lasa!


Smagodis



Gick till gymmet for att signa upp for ett ar och sedan trana en halvtimma, men pga problem med deras dator tog det sa lang tid att jag inte hann trana.

Sa jag gick och kopte en pase godis istallet. Vilken disciplin man har va;)

Har ju gnallt nagra ganger over min saknad av Karamellkungen smagodis, och har hittat ett stalle i Manly Wharf som saljer smagodis.

Inte alla sorter som i Svea men de saljer persikor! Min favorit, dock sa tyckte jag inte att de smakade lika gott som hemma. Men det kanske ar jag som inbillar mig;)

Dyrt var det iallafall, $7 (50kr) for typ 20 godisar! Far se till att njuta ordentligt...


Whitsundays



Semestern jag namnde haromdagen ar att jag, Harry, Dave, Carol, Johnboy och Maddison har bokat en fem-dagars seglingtur i The Whitsundays!

The Whitsundays ar en o-grupp med 74 oar i Stora Barriarevet och det ar jattevackert.

Jag har varit dar en gang innan, i 2006, nar jag reste utmed ostkusten med Diana och Frida.

Vi har hyrt en egen yatch, Johnboy har ett boatlicense sa han far vara kapten.

Ska bli gott att ha fem dagar ute till havs och bara ligga och slappa. Baten har tva kanoter med sa man kan ge sig ut och paddla.

Forhoppningsvis kommer vi se bade delfiner och skoldpaddor.

Yatchen har aven TV-rum, kok och tre sovrum sa det ska nog inte ga nagon nod pa oss :)

Vi har hyrt genom detta foretaget

Jag och H pratar om att flyga upp tidigare och bo pa hotell pa Hamilton Island i nagra natter innan batresan. Vi var pa Hamilton Island i 2006 och det skulle vara kul att aka tillbaka.

Jag kommer ha mitt dykcert da med sa det skulle vara roligt att dyka i Stora Barriarrevet igen. Enda gangen jag har gjort det innan fick jag inte dyka sa djupt eftersom jag inte hade dykcert.

Det ar bokat for februari sa fortfarande ett bra tag kvar, men roligt att ha det att se fram emot! :)











Manly ferry



Efter mer an tre manader pa nya jobbet har jag fortfarande inte lessnat pa farjeturen fran Circular Quay till Manly (aven fast det borjar bli riktigt kallt att sitta ute pa dacket).


.


Mother's Day Classic



Akte in till stan tidigt imorse for att mota Anna, Mira och Dima for 8km Mother's Day racet!

Det gick jattebra, mitt mal var att komma over mallinjen i under en timma, och min sluttid var 48min47sek!

Det var harligt att springa bland sa mycket folk, sa bra energi att hamta av och vackra delar av Sydney att titta pa. Vi sprang genom The Domain, forbi The Art Gallery of NSW och Wooloomooloo Wharf med alla batar.

Bra mycket mer stimulerande an att jogga ensam utmed President Avenue mellan Sutherland och Cronulla.

Linnea hejade vid mallinjen och sedan kom Andrea sa efterat gick vi och at frukost allihopa.

Nasta lopp blir 11km Sutherland to Surf nar jag kommer tillbaka fran Svea!:)


Middag



Pizza pa golvet i damm dimman med H, Amy och Jarrad


Dagens jobb




Happy Friday!




Snart



far jag traffa den har godingen igen - langtar!


Manly



Det ar inte helt fel att jobba en gata ner fran den har stranden.


Inte for att jag hinner njuta av det sa ofta, men anda.

Idag var det lite over 29 grader, varmaste maj dagen i Australien sedan 40-talet.

Hann inte med nagot strandbesok, men det var gott med lite sol nar jag gick ut och kopte lunch, och nu sitter jag ute pa farjan utan att frysa.

Ar pa vag att traffa Linnea for annu en gratismani pa The Albion. Tror jag kor pa rosa igen, det kommer passa pa sondags race for brostcancer.

Ha en fin torsdag!


Svensk-kvall i Sydney?



Anna tycker att vi ska dra ihop en till svensk utekvall (alla valkomna!). Drinkar igen pa nagot kul stalle, en fredagkvall igen kanske.

Vad tycker ni Sydney-svenskar som laser, ska vi? :)

 

Peacock Trattoria



Hemma och redo att ga o lagga mig efter middag pa Peacock Trattoria i Kyle Bay med H, John och Madison.

Proppmatt efter anksallad, calzone med lamm, pumpa, mint och fetaost och pavlova till efteratt. Mumma!

Blev mycket prat om en semester vi har bokat ihop for borjan pa nasta ar, berattar mer om det imon, nu ska jag sova!

Bilden tagen pa farjan hem ifran Manly idag


Vi har borjat sla ut lite vaggar...


(Forresten, jag vann zilch pa Lotto igar )






Lotto



Det rader Lotto-hysteri i Australien for tillfallet eftersom den nast storsta vinsten i australiska Lottos historia, $70 miljoner dollar (ca. 490 miljoner) ska lottas ut.

Jag spelar typ aldrig pa Lotto men fick en kansla igar om att jag borde kopa en den har gangen.

Jag har inte sarskilt mycket tur i spel.

Jobbade som Black Jack dealer i Goteborg och kan de reglerna utan och innan, men vinner knappt ens nar jag spelar det.

Men ikvall sa ... Maybe!;)


World's Greatest Shave



Modiga Elsa!


Leo Loafers



Har anvant mina roda leopard loafers sa mycket sedan jag kopte dem i Argentina i Oktober forra aret att ena sulan har borjat lossna. Inte bra! Skomakar visit snarast!

(De ar fran http://aynotdead.com.ar )



Husesyn



Tog nagra kassa bilder innan vi sopade utegarden och drog ut heltackningsmattorna och koksluckorna igar.

Vi ska gora om koket, bada badrummen pa overvaningen, trappan och ta bort toaletten pa nedervaningen.


Ska bli kul att ha som ``fore'' bilder nar renoveringen ar fardig!















Louis Vuittons skyltfonster


Fattar kangurun och krokodilen, men varfor en alg?




Godmorgon mandag!




Sunday Night



TV ar pa och en liten brasa brinner i oppna spisen.

Trott i hela kroppen efter att ha spenderat dagen med att dra ut heltackningsmattor, sopa ihop hog efter hog av gamla lov och palmblad, och ta ner och slanga ut koksluckor med H.

Kommer dacka snart. Godnatt!


Drawings



H har ritat sida efter sida av inredningsplaner de senaste dagarna.

Han pluggade och jobbade med koks och badrums design pa australiska foretaget Harvey Norman innan han halkade in i cafe och restaurang branschen och alskar att rita och planera.

Han borjade i Uruguay, da vi hade skrivit pa kontraktet pa huset, och den lilla ritningen han gjorde en eftermiddag i varan bungalow pa en bit papper har vi sparat.

Nu sitter han vid koksbordet och ritar i sitt stora block.

Det blir nog bra det har :)

 


Louboutins



Med Hs ord 'nu maste vi save every penny' till nya mobler och renovering gjorde jag ett sista kop (innan jag gar till H&M i Sverige).

Vi kallar det en tidig fodelsedagspresent till mig sjalv (ar det inte sa nu, att alla koper en fodelsedagspresent till sig sjalv?)

De ar Christian Louboutins svarta satin Hyper Prive pumps med en 12cm klack! Som tur ar sa har de en platform sa hoppas jag inte kommer vara alltfor vinglig i dem;)

Det fanns aven bara stl39 kvar sa haller tummarna for att de inte kommer vara for sma!

Sa. Nu ska jag borja spara till mobler.:)


Ost&bubbel



Dave, Carol, Anna och Dima kom under dagen och kollade in varat nya hem. Pa kvallen kom Brad och Ange med dottern Kelsey, och Eadie.

Vi at ost sittandes pa golvet och drack bubbel ur takeaway muggar. Classy;)



Morgonjogg




Helg naglar




Happy Friday!



Glad fredag onskar jag Er!

Min helg kommer nog mest besta av att riva ut heltackningsmattor (det forsta vi ska gora i huset!)

Hoppas aven pa att hinna med en 9km Sutherland till Cronulla joggingtur eftersom Mothers Day Classic racet ar nasta helg! (Tiden flyger ivag!)

Nagra kompisar vill aven komma och kolla in nya lyan, aven om den inte ser mycket ut for varlden just nu.

Fredagsbilden far bli den har godingen pa en sal som lag och solade nere i Manlys hamn idag. Visst ar den fin?








:'(



Sag detta pa Facebook imorse och ville dela med mig. Det ar skrivet av Jimmy James Fredriksson. Hans inlagg pa Facebook namnger kvinnan pa Forsakringskassan, men jag har tagit ut namnet har.

Dela vidare pa er Facebook/blogg!

(OBS Gratvarning)



Jag brukar inte vara så allvarlig här på FB, men i fredags när jag satt och åt lunch ringer försäkringskassan och säger att du har blivit utförsäkrad. Då är det dags att bli allvarlig..!

2006 då fyra år ung drabbades våran dotter Meja av cancer en hjärntumör, vi fick veta att hon måste akutopereras medans hon fortfarande var nedsövd efter magnetröntgen och chansen för överlevnad var ca 30 procent. Hela våran värld rasade samman och vi visste varken ut eller in skulle vi få träffa henne igen?


operationen varade många långa timmar och när vi äntligen fick träffa henne hade allt tagits ifrån henne hon kunde inta prata, inte svälja, inte röra någonting men när jag viskade i hennes öra "kan du höra att pappa är här" nöp hon mig i fingret ibland. månaderna rullade på i ovisshet och det var tunga dagar på lasarettet med strålning och cellgifter vilket resulterade i att Meja kunde spy i dagar och däremellan hosta upp sina egna blodiga slemhinnor, men mitt i allt detta elände blev hon långsamt bättre och kunde efter några månader sitta upp i sängen och en tid senare även formulera några ord.


Drygt ett år senare blev vi utskrivna och Meja blev långsamt bättre och bättre, hon hade stora rörelsehinder och pratade lite otydligt men vi kämpade varje dag med rehab och hon lärde sig gå med våran hjälp och pratade bra. Meja började skolan, hon var inte som alla andra men trots sina men älskade hon livet.

Våren 2011 började Meja bli svag i ena armen, vi ville inte tro det värsta men både jag och Linda visste innerst inne att detta inte var bra. Vi fick beskedet att hon insjuknat igen och att det inte fanns något dom kunde göra för henne.

Vi beslutade oss för ta vara på tiden vi hade kvar med våran älskling vi reste till ställen som Meja gillade Disneyland, kolmården, varberg mfl, även om vi var sorgsna i hjärtat hade vi en kul tid och bestämde oss för att inte bryta ihop för Meja och lillasysters skull, men ibland försvann jag eller Linda utan anledning för att lätta på trycket och gråta.


Till slut började sjukdomen ta överhand och Meja blev snabbt sämre, hon kämpade in i det sista med att sitta upp i soffan och försöka äta själv, men sista veckarna blev hon sängliggande och orkade inte prata så mycket, jag brukade bära ut henne med madrass och täcke på alltanen, jag inbillar mig att hon behövde frisk luft och lite sol.



22 oktober somnade Meja in hemma i våran säng, jag och linda låg och höll om henne länge efter att hon slutat andas. Vi pratade inte så mycket med Meja om döden men vid ett par tillfällen pratade hon och Linda, och Meja ville inte bli begravd i en kista hon ville ha sin säng och mammas täcke.




Som far hade jag inget val, jag gick ut i garaget och byggde om hennes säng, till en sängkista.



Vardagen börjar sakta komma tillbaka, sorgen finns hela tiden närvarande men jag lär mig att hantera den bättre och bättre. Jag jobbar nu halvtid och det går men efter 4-5 timmar tar orken slut och det kommer mörka tankar, värst är i bilen när man kör själv och sitter och tänker. För första gången i mitt liv kan jag säga att jag längtar efter att få dö. Om det inte varit för lilla ida och min älskade fru hade jag utan tvekan följt Meja på hennes resa, vart den än skulle fört oss.



Men halvtid med sikte på 75 och sen 100 procent duger inte åt försäkringskasan. och att man har kämpat i fem år mot cancern med ens egen dotters död som utgång verkar inte vara så märkvärdigt, dom har tagit beslut att jag kan jobba heltid och försäkrat ut mig, hon som tagit detta beslut är en handläggare i Umeå som heter XX.



XX har tagit detta beslut utan att ens ha träffat mig och aldrig frågat hur jag mår, och när hon ringer och ger mig beskedet är hon helt kall, beklagar sig inte att lagen ser ut så här, utan säger rakt ut lite stolt att "JAG har tagit beslutet att försäkra ut dig!"

Detta är min berättelse förkortad och förenklad, men saklig. Jag förväntar mig inte att försäkringskassan ska ändra sig och behöver ingen ömkan, men om ni som läser detta kan vara snäll och DELA detta för allt vad ni orkar kan så många som möjligt se det. Då kanske nästa som råkar ut för dom här dårarna kan bli bättre behandlad och kanske till och med kan få sörja i sin egen takt.



Hugh Jackman



Skylten pa insidan av toadorren pa damernas i Albion Hotel, dar vi fick naglarna fixade igar


JAAA!!!



Idag fick vi antligen, ANTLIGEN nycklarna till parhuset vi har kopt.

Vi skrev pa alla papper i September men, som jag har skrivit innan, kvinnan som salde huset gick bankrutt och hela proceduren blev en lang och utdragen historia.

Jag ser inte fram emot rakningen fran var advokat men nu ar huset iallafall vart! (hade varit riktigt surt att betala advokaten massa pengar om det hade slutat med att vi inte fick huset).

Ikvall ska jag traffa Anna for en drink och manikyr. Efter det skulle jag egentligen med henne och mota Mira for vin och ost pa Cheese Temple, men jag aker hem efter manikyren istallet. Ska med H till varat nya hus och fira med champagne! :)






Nyheter fran Svea




Autumn


Loven pa mitt arstids trad pa gatan dar jag gar till jobbet har nu borjat andra farg till orange och morkrott.

Nej, det ar inte sommar aret om i Sydney (I wish!)


Pa vag



hem efter en mycket lang och stressig dag pa jobbet.

Spenderade storsta delen pa rattegangar och hade sa mycket att gora nar jag kom tillbaka till redaktionen att jag glomde bort att ata min lunch.

Efter jobbet gick jag och gjorde en ansiktsbehandling och fick brynen formade och fargade. Lite avslappning efter all stress.

Hoppas ni har en fin lill-lordag!

(Bild fran salongens vantrum, de bjod tyvarr inte pa skumpan;)


Wisdom from a grande dame



Wonderful wisdom from a "grande dame" with a richly lived and loved life.

Written by: Regina Brett, 90 years old, of the Plain Dealer,  Cleveland ,  Ohio .

"To celebrate growing older, I once wrote the 42 lessons life taught me. It is the most requested column I've ever written.
My odometer rolled over to 90 in August, so here is the column once more:

1. Life isn't fair, but it's still good.

2. When in doubt, just take the next small step.

3. Life is too short - enjoy it..

4. Your job won't take care of you when you are sick. Your friends and
family will.

5. Pay off your credit cards every month.

6. You don't have to win every argument. Stay true to yourself.

7. Cry with someone. It's more healing than crying alone.

8. Save for retirement starting with your first pay check.

9. When it comes to chocolate, resistance is futile.

10. Make peace with your past so it won't screw up the present.

11. It's OK to let your children see you cry.

12. Don't compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.

13. If a relationship has to be a secret, you shouldn't be in it...

14 Take a deep breath. It calms the mind.

15. Get rid of anything that isn't useful. Clutter weighs you down in many ways.

16. Whatever doesn't kill you really does make you stronger.

17. It's never too late to be happy. But it's all up to you and no one else.

18. When it comes to going after what you love in life, don't take no for an answer.

19. Burn the candles, use the nice sheets, wear the fancy lingerie. Don't
save it for a special occasion. Today is special.

20. Over prepare, then go with the flow.

21. Be eccentric now. Don't wait for old age to wear purple.

22. The most important sex organ is the brain.

23. No one is in charge of your happiness but you.

24. Frame every so-called disaster with these words 'In five years, will
this matter?'

25. Always choose life.

26. Forgive but don't forget.

27. What other people think of you is none of your business.

28. Time heals almost everything. Give time time.

29. However good or bad a situation is, it will change.

30. Don't take yourself so seriously. No one else does..

31. Believe in miracles.

32. Don't audit life. Show up and make the most of it now.

33. Growing old beats the alternative -- dying young.

34. Your children get only one childhood.

35. All that truly matters in the end is that you loved.

36. Get outside every day. Miracles are waiting everywhere.

37. If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd
grab ours back.

38. Envy is a waste of time. Accept what you already have not what you need.

39. The best is yet to come...

40. No matter how you feel, get up, dress up and show up.

41. Yield.

42. Life isn't tied with a bow, but it's still a gift.

Celebrate



RSS 2.0