Jalla Sawa


En kompis har oppnat en arabisk restaurang i Cronulla, Jalla Sawa.


Supergod mat, favoriterna var blackfisk, kryddig friterad blomkal och lamm tagine med honung och mandel. Vi drack lebanesiskt vin till-jag visste inte ens att de gjorde vin i Libanon-jattegott!


Gerrale St Farmers Market


Idag ar ekologiska marknaden igang igen utanfor Hs cafe. Kom om du ar i narheten!


Boris balkongkatt


Tillbaka hos Hs foraldrar. Vi hade en kompis etta att hyra tillsvidare men efter att vi kopte nya huset - som vi kan flytta in i 20 dec, mojligtvis tidigare - bestamde vi oss for att stalla moblerna i storage och flytta hem till svarisarna istallet. Lattare an att stalla iordning en lagenhet for mindre an en manad.

Sa nu ar Boris balkongkatt. Vi far se hur det gar! Forhoppningsvis sa ar han inte modig nog att hoppa fran andra vaningen...


Igar flyttade vi...


... och det var inte bara jobbigt att packa lada efter lada efter en lang dag pa jobbet, men ocksa jobbigt att lamna. Fast vi om mindre an en manad har ett nytt stalle att flytta till, som pa manga satt ar battre.

Vi lade ner sa mycket jobb pa det ar stallet och trivdes sa bra. Hoppas verkligen att de nya agarna kommer trivas sa bra som vi har gjort!


LASIK


Sa LASIK oppen gjordes runt kl 18 pa fredagen och 7.30 dagen efter - nar jag kom in for aterbesok - konstaterades det att min syn var 20/20-hur fantastiskt ar inte det?!

Fick en Valium (vilket jag aldrig har tagit innan - fina grejer - benen blev lite kokt spaghetti och psyket lungt som en filbunke), och droppar som gjorde att ogonen domnade bort.

Sedan sag jag blinkande laser ljus i typ en kvart och sa var det fardigt!

Kande emellanat ett tryck over ogonen men det gjorde inte ont.

Kanslan att vakna upp dagen efter och slippa famla efter glasogonen var harlig.

Om du funderar pa att gora det sa lat inte radslan infor operationen stoppa dig - det gor inte ont, tar typ en halvtimma allt som allt sedan far du aka hem. Du kan fortfarande se efterat fast det ar ratt suddigt.

Det ar dyrt ($6400, runt 40,000 svenska) men jag ser det som en livslang investering. Skulle hinna spendera mycket mer pa linser och glasogon under resten av mitt liv!

Om nagon har fragor om det sa kommentera!




Firar med...


... god lunch och bubblig Prosecco pa De Mario i Rosebery


Husagare!!!


Vi har kopt huset vi sa garna ville ha!! :D Auktionen varade i nagra nervosa minuter imorse och sedan var det vart. Har bara bild pa utsikten an sa lange-flyttar in innan 20 december!


HAM Organic Markets


H har borjat ha en ekologisk marknad utanfor kafet pa lordagar i samarbete med floristen jamte.

De saljer eko frukt och gronsaker, farskt brod, muffins, croissanter, hemlagade sylter och dippar, och mycket mer. Och floristen har massa vackra blommor och mini julgranar. Malet ar att marknaden ska minst dubbla i storlek om det verkar poppis.

Kom ner om du bor i narheten!


Ogon op gjord - kanner mig supersexig!



Eeek!!!


Imorgon ska jag gora en Lasik operation!

Den dar nar de skar i ogat, lyfter fliken och kor med lasern ratt in. Eeek!

Och pa lordag morgon ska min syn vara om inte 20/20 sa nastintill. Ah vad jag langtar efter att bli av med mina glasogon!

Har haft brillor o kontaktlinser i typ fyra ar och aldrig riktigt vant mig. Inte riktigt gillat.

I borjan tyckte jag det var ok men nar synen forsamrades sa kandes det jobbigt att vakna pa morgonen och direkt famla efter brillorna for att se ordentligt.

Ar lite nervos infor operationen men langtar mest till att vakna pa lordag morgon och kunna se ut genom fonstret och kunna se skarpa linjer. Vilken kansla!

Nagon mer som har gjort Lasik? Vad tyckte ni?



Barrio Chino


En jobbigt stressig jobbvecka ar snart over, jippi!

Ikvall blev det middag med Carin pa mexicanska Barrio Chino. Det enda mexicanska det blev att vi at var stark sas pa vara hamburgare och strips, med Sol ol till.


Sondag


Vart tog dagen vagen? At frukost med Alexa imorse och resten av dagen inneholl mest massa trakiga masten: vek massa tvatt, handlade mat, fargade utvaxten och ogonfransarna och gick till gymmet. Och vips sa var klockan halv sex och det enda jag kande for var att kolla pa strunt och dricka ett glas rodvin.


Ikvall blev det...


... cocktails med farsk mango och lite mat hemma hos oss med Ed, hennes mamma o hennes kompisar som ar pa besok fran Polen och Sverige.


Bebis!


Ikvall fick jag traffa Annas lilla Alina for forsta gangen, och oh sa sot hon var!

Mira fixade ost och vin och aven om vin fortfarande ar off the menu for Anna sa njot hon sa som bara fransyskor kan av att ata brieost for forsta gangen pa 7 manader!

Efter ett par timmars prat och vin (for mig o Mira) sitter jag pa taget hem.

Tog inga bilder pa Alina sa for ovanlighetens skull bjuder jag pa en bild pa min 'bebis' (jag ar fjantig jag vet;) Boris!


Flu food


H lider av influensa sa som bara killar kan, sa ikvall ville han ha pizza, pasta och glass.


Attention Sydney-svenskar!


En tjejkompis soker boende och jobb i stan/Bondi - har du nagra tips?


Bridesdog


Igar var forsta gangen jag sag en hund som brudtarna:) Brudparet Miss Monroe var ikladd rosa och lag sa snallt vid altaret under ceremonin



Hus hunting!


Den 29 november maste vi ta varat pick och pack och flytta fran "varat" townhouse in i ettan vi ska hyra av en kompis.

Sa husletandet har borjat. Om nagon vet ett hus som behover renoveras i Cronulla, sag till!


Igar tittade vi pa nagra stycken och det finns ett sarskilt hus som vi verkligen, verkligen vill ha. "Don't fall in love with it," sa H till mig, men sedan sag jag honom gora ritningar av hur vi skulle kunna gora om det.

Sahar sag utsikten ut ifran balkongen - haller tummarna for att det kanske blir vart!


Brollops photobooth!



Pa Ben & Kristyls...


... brollop!

Bruden bar en jattevacker, 1920s-inspirerad klanning i cremefargat silke med skimrande stenar pa axlarna och i den djupa urringningen i ryggen.

Nar hon gick mot altaret skymtade man ett par bla Manolo Blahniks Something Blue Satin Pumps (for Sex and the City fans som jag sjalv: det var likadana som Carrie stallde pa hyllan i hennes nya walk-in wardrobe fran Mr Big).

Hon hade en enkel bukett med bara vita sma blommor och rott lappstift. Sa snygg!

Festen holls i Dunbar House i Watson Bay med utsikt over havet, liveband och god mat.




Cafe Sydney & Opera Bar


Drinkar med Eadie, hennes mamma som ar pa besok fran Polen, och tva av hennes vanner som ar har fran Sverige.

Goda drinkar med fin utsikt o trevligt folk - bra fredagskvall!:)


Underbara fredag


Det var kampigt att ga upp nar alarmet gick av tjugo i fem imorse.

Blundade och tankte att imorgon, da ska jag sova tills minst nio. Det ar val det som ar bra med att ga upp tidigt under veckan - att ga upp kl atta-nio pa helgen och forfarande ha massa morgontimmar kvar anda betyder att man har haft flera timmars sovmorgon.

Chefredaktoren ar pa semester men har en ersattare sa igar flot pa ratt bra.

Jobbet tar upp for mycket att min hjarna for tillfallet. Jag drommer om det, inte drommar om saker som gar katastrofalt fel utan bara drommar om att jag ar pa redaktionen och jobbar pa som vanligt.

Men men. Ikvall ska jag till Cafe Sydney, en restaurang jag aldrig varit pa men som jag hort har utsikt over bade bron och operahuset, med Carin och traffa Eadie, hennes mamma och tva av hennes vanner som ar pa besok fran Europa.

Pa lordag blir det brollop.

Och sa ska jag sova!





Smoothie


Sedan jag borjade nya jobbet har jag atit samna frukost nastan varje dag - en smoothie!

Sa enkelt att fixa, brukar lagga ingredienserna i ziplock pasar i frysen sa det bara ar att ta ut, lagga i blendern, halla pa vatten och blanda. Om jag inte hinner dricka den hemma sa haller jag den i en flaska och dricker pa taget.

Det har brukar jag lagga i: notter, bar (hallon/blabar), spenat/gronkal, banan, avocado, paron, kokosyoghurt, maca pulver, chia fron, hampa fron och ibland raa agg.

Nagon som har nagra bra smoothie combos att dela med sig av?



Helgen


I fredags kvall gick jag o H ut och at middag pa the Old Library i Cronulla.

I lordags kom Carin tillbaka till Sydney efter 2.5 manads backpackande utmed ostkusten. Efter gym och tva oppna hus akte vi till stranden en stund och at sen lunch pa Northies nya Joe's Milk Bar.

Pa kvallen fixade vi grillkvall hemma hos oss och bjod hem Harrys foraldrar, Carol, Dave, Daves mamma och Carols mamma och syster som flog in fran Brasilien pa kvallen.

Igar tog jag och Carin farjan ut till Bundeena med planer att hyra kajak men tyvarr var det sa blasigt att uthyraren holl pa att packa ihop nar vi kom dit.

Pa kvallen blev det mat och film med H och Carin, som sovit hos oss hela helgen. Idag flyttar hon till kompisar i Bondi.

Hoppas ni hade en fin helg!


Gossingen!



Efter en jobbig jobbvecka...


... ar det fint att bo minuter ifran det har


RSS 2.0