Brollis


I lordags blev det brollop igen. Forlat om jag later uttrakad men detta var annu ett brollop dar jag faktiskt inte kande brudparet.

For de ar greker. Och de bjuder 300 pers, inkusive sina foraldrars vanners sons fastmoer. Och visst ar det trevligt. Det ar bara konstigt att nar man dansar jamte bruden pa dansgolvet kan vara ratt saker pa att hon tanker: 'Vem f-n ar hon??'

Hs mamma har aven papekat att vi borde faktiskt ocksa har bjudit hela fadderullan (deras vanner med familj och flickvanner, kanske aven deras grannar ocksa nar vi anda ar igang) for eftersom varat ar overseas hade de anda inte kommit, men vi kunde ha sluppit anklagas for att utelamna folk.

Men vi korde pa tumregeln att har vi inte sett personen for att vi ville pa ett ar sa ar de inte bjudna. Passade oss ratt bra.

Men iallafall. I lordags blev det brollop for Frank och Arianne. Och det var ratt kul, anda.


30-ars fest


I sondags blev det 30-ars-fest for Brad.

Hajar fortfarande till ibland nar jag inser att vanner fyller TRETTIO. Vart tog tiden vagen? Snart ar det min tur...


Pask


Pasken firades pa Hs farbrors gard ute i Camden med massa grekisk mat som helstekt lamm, spenat och fetaost paj och rodmalade agg.

Mysigt men saklart en sadan dag nar man tanker lite extra pa hemma i Sverige-skont att vi kommer vara dar om mindre an 3 manader!


Pask frukost


I sondags jobbade H och Andrea kom over pa frukost med lilla Ella.


Lordag


I lordaga blev det middag och vin hemma hos oss med Carol, Dave och lille Lenny.

Nu ar det langesedan vi gick pa restaurang ihop alla fyra - det ar svart med en fem-manaders bebis - men ibland tycker jag faktiskt det ar lika skont o stanna hemma och ata ihop!



Royal visit


Pa langfredagen kom Will och Kate till Manly och trots att jag var fastkedjad vid datorn och darmed inte kunde springa ut och se dem sa kladde jag mig fargglatt bara-for-att: rosamonstrad Diane Von Furstenberg klanning och lila skor fran Louboutin.


Hur sot?!



Modiga surfare



The Hazy Rose


Ett par (okej tre!) glas farval vin och pasta blev det igar med fina Carin.

Middagen pa Verde och vinet pa The Hazy Rose, en 1920-tals insprirerad bar en trappa upp pa Riley St, Darlinghurst.


Sunday cooking


Jag som brukade hata att laga mat ser nu att sta i koket i 2-3 timmar pa en sen sondagseftermiddag som en av mina favoritsaker att gora.

Igar blev det marockans kyckling med pumpa, dadlar och massa goa kryddor, ungsbakad blomkal med mandlar och lok, och banoffee paj.


Carins avskedsfest


I lordags var det (tyvarr! ) Carins avskedsfest efter ett ar i Australien med jobb och manga resor.

Vi borjade med middag pa Honeycomb i Darlinghurst, och sedan bar det av till Golden Sheaf i Double Bay.

Har bara varit pa Golden Sheaf en gang innan men hort att det ar Sydneys storsta kottmarknad.

Att vara dar i lordags gjorde mig forundrad-hur raggar vissa folk egentligen??

Sag en kille kolla min van upp och ner med ett leende och sedan sticka ut benet for att lagga falleben? Hur tankte han da? Att han skulle fanga upp henne nar hon foll och darmed fa hennes intresse?

En annan kille satte knytnaven under sin skjorta och imiterade ett bultande hjarta nar en van gick forbi. Hon gav honom inte ens en blick sa han forsatte med sitt hjartedunkade at oss resterande tre nar vi gick forbi.

En tredje-som var helt dyngrak-kom upp och borjade dansa nara, nara bakom mig nar vi stod och pratade vid baren.

Eller en fjarde som kom upp och fragade efter cigg och nar vi sa att ingen av oss roker sa han I'm not asking for myself, it's for my friend, och pekar pa killen jamte.

Och sa fortsatte det.

Bor tillaggas att alla sag ut att vara aldre an 25.

Men men. Stallet hade runt 80 % killar sa kanske var darfor alla verkade sa desperata. Var i vilket fall gladare an vanligt over att inte vara singel.

Aja, ursakta mitt gnall. Minus jobbiga fyllon sa hade vi en kul kvall!





Kvallen borjar med...


... en margarita pa Honeycomb


Cykelkorgen ar full...


med ekologiska godsaker fran Hs lordagsmarknad utanfor cafet.

Ekologiska gronsaker ar ju oftast valdigt dyra sa ibland far man valja vilket man koper ekologiskt och inte.

Mina tips ar avocado (prisskillnaden ar oftast relativt liten jamfort med besprutade avos och smaken ar sa mycket godare), och broccoli och alla sorters bar eftersom de ofta ar valdigt besprutade och svara att rengora ordentligt (man skrubbar ju knappast hallon;) och igen, smaken-besprutade jordgubbar smakar ju mest vatten!




Verde


I tisdags kvall blev det middag pa restaurang Verde i Darlinghurst ($22 main med vin pa tisdagskvallar, mkt god mat), med Anna.

Dagen efter akte hon pa 10-dagars semester till Cairns for att hennes svarmor som bor dar skulle fa hanga med bebisen i nagra dagar.

Tanker pa henne nu nar en cyklon drar igenom norra Australien:( Australien ma inte ha mycket till arstider men extrema vader sasom regn som leder till oversvamningar, orkaner och extrem torka hander tyvarr en del:(


Sa, mohippan...


... var sa kul!:D Vi gjorde en snabbkurs i att blanda drinkar, ritade konstverk med av en naken modell, fick en danslektion, at middag, sag stripp show, kastade tallrikar (ja, stallet vi var pa var grekiskt!), gick pa nattklubb och drack for manga drinkar;)

Temat var Great Gatsby!

https://cdn2.cdnme.se/2344896/6-3/pic_5343d421ddf2b36309ff2a32.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/2344896/6-3/pic_5343d42b9606ee3493ea5d11.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/2344896/6-3/pic_5343d4309606ee7f736147d3.jpg" class="image">


Min mohippa!!



RSS 2.0