Darling Harbour


Pa vag hem efter middag pa en vans balkong pa 21a vaningen med utsikt over Darling Harbour - for sa varmt borjar det bli nu att man kan sitta ute pa kvallen, wihoo!

Blev inga bilder sa stjal denna fina fran Google:)


Middag=ost. Och pasta!



Beach Sunday



Morgonjogg hem till Andrea



Bride-to-be



Utsikten fran hotellrummet



Madisons mohippa!:D



Happy helg!


Middag (pizza o bananpaj med kolasas - finns det nagot battre an banan och/eller kolasmak?!) pa vinbaren De Vine med Carol, Raquel och Mira. Tidig hemgang, imorgon blir det stada infor oppet hus, frissa besok och mohippa!


Stop.taking.photos.



Middag ute


Hade forsta visningen igar kvall och huset var sa rent och fint att vi struntade att ata hemma och gick till Hunt and Gather i Cronulla istallet.


Huset fore och efter

 
Nu finns bilderna pa varat hus uppe pa internet, och kvar finns aven gamla linken med bilder pa hur det sag ut nar vi kopte det. Ska vi jamfora?
 
Innan:
 
2/136B Woolooware Road, BURRANEER
2/136B Woolooware Road, BURRANEER
 
2/136B Woolooware Road, BURRANEER
2/136B Woolooware Road, BURRANEER
 
Efter:
 
 
 

Townhouse for sale


Vi ska salja huset!

Det var alltid planen nar vi kopte att vi skulle renovera, salja, forhoppningsvis tjana en slant, for att sedan kopa ett storre renoveringsobjekt.

Med ny regering, lag ranta och var (ja, arstiden kan gora skillnad, sarskilt nar man saljer i en forort vid havet) ar det en bra tid att salja.

Vi far se hur det gar! Kandes skumt och spannande att se skylten utanfor imorse...


Sondag


Tjejpicknick i Hyde Park, marknad i Marrickville, och en svang forbi en musikfestival i Cronulla pa kvallen


Frulle hemma


Frusen acai/frusen banan/avocado/brazil notmjolk/chia fron/hampa fron/kiwi/goji bar smoothie


Alphabet St


Tva drinkar pa Old Library och sedan middag pa Alphabet St med George & Chloe, som nyligen kom tillbaka fran 5v i Europa.

Hade jattetrevligt men nar klockan slog tio kandes det som det var midnatt och jag var helt slut. Detta trots att jag o H sov en timma pa eftermiddagen. Gamla?!


Ny kjol fran...


... unga Aussie designern Christopher Esber




Morgon paddle session med Alexa



I sang kl 1am...


... efter after work med gamla kollegor fran en tidning dar jag brukade jobba, sedan taxi till svensk bokklubb som holl pa till midnatt med intressanta diskussioner.

Vi pratade om tsunamin, som boken handlade om, sa blev djupt snack om livet och doden. Harligt att prata ovh lyssna pa svenska!

Ha en fin helg alla!


Vackrare utsikt fran ett tag...


... far man leta efter!


Nya hudvsardsgrejer...


... fran Synthesis! Ekologisk, vegansk osv OCH de luktar sa gott!

Jag o H kopte ett $200 surprise presentkort pa Victor Chang valgorenhetsgatan och fick ett $400 Synthesis presentkort - score!


Raw tacos


Mixa valnotter, soltorkade tomater (garna blotlagda i nagra timmar), cayenne och kummin i en matberedare, eller hacka fint med kniv.

Anvand istallet for tacokott.

Vi la det i salladsblad med tomat, paprika och massa guacamole, yum!


Brollopstjafs


Vad ar det som gor att planeringen for vad som forhoppninhsvis kommer bli en av de lyckligaste dagarna i vara liv ofta slutar i tjafs?

Vara fina inbjudningskort har anlant och H sa for nagra dagar sedan att det nog ar bast att han skriver adresserna for att hans handstil ar finare (och det stammer - jag kluddar nar jag skriver sa att jag ibland inte ens kan lasa det sjalv).

Men sa igar nar det kom till kritan ville han dela upp sa att jag skrev halva hogen. Fair enough.

Men nar han sa att han skulle borja for att jag skulle 'ruin the pen' annars sa blev det tjafs.

Kanns lojligt nu att tanka pa vad vi brakade om och skriva det. Vilken smagrej!

Iallafall, vad jag ville komma fram till ar att jag forstar att manga par brakar sa det blixtrar nar de planerar sina brollop.

Jag o H brakar om pennor att skriva pa korten med. Det ar nog bra att vi gifter oss utomlands och har en brollopsplanerare som fixar-det ger oss ett valdigt begransat antal brollopsgrejer att tjafsa om!


Tisdagsmiddag


Pasta och en flaska rodvin delat pa 2 mellan mig och H (rimmar ju!)


Sondag


Gick pa Spring Festival i Cronulla med Andrea och lilla Ella.

Fyndade grymma loparskor for $50 som annars kostar $180. Det var verkligen dags for nya gymskor, tror jag har haft mina i mer an 3 ar nu och det ar var sjatte manad man ska byta va?!


Rain rain go away... 



Kangaroo Valley


Blev go middag o nagra glas vin ute runt en stor brasa hos Hs farbror igar kvall, och imorse att vi frukost pa ett cafe i Kangaroo Valley, och fikade i Berry innan vi akte hemat.


Yep



H kopte...


... matchande skinnkepsar!


Hur ar det att vara journalist i Australien?

 
Fick den har fina kommentaren nyligen pa inlagget om mitt nya jobb:
 
Stort grattis! Jag har följt din blogg under ett års tid och jag tycker du är en lysande skribent. Jag kommenterar sällan utan läser i det tysta, det är väldigt intressant att läsa om ditt liv i Sydney och Cronulla. Jag bodde i Sydney under två års tid och Cronulla är ett av mina favoritområden, trots det man säger om "the Shire" är det en fantastisk plats med underbara människor. Nationalparken är det vackraste jag vet.

Det skulle vara intressant om du ville skriva ett inlägg om hur det är att arbeta som journalist i Australien. Jag studerar till journalist i Stockholm och målet är att flytta tillbaka till Sydney och jobba där i framtiden. Vill du berätta lite om dina erfarenheter? och vet du om det finns möjlighet att praktisera en termin, antingen på tidningen du jobbar på eller någon annan?
Grattis igen till jobbet, helt fantastiskt! Med vänliga hälsningar/ Annie
 
Jag har aldrig jobbat som journalist i Sverige (bara praktiserat) sa kan inte dra nagra jamforelser, men skriver garna nagra rader om hur det ar att jobba med det har :)
 
Jag pluggade News Media i 18 veckor pa Tafe (folkhogskola) med malet att sedan ga pa universitet nar jag hade ett visum som tillat ett australiskt studielan.
 
Medans jag pluggade pa Tafe sokte jag massa workexperience och fick ett pa mX, Sydneys motsvarighet till Metro.
 
Jag fick en intervju pa News Limiteds huvudkontor och hoppas da pa att fa praktik pa en av de storre dagstidningarna, men var saklart nojd med mX.
 
Nu i efterhand ar jag jatteglad for erfarenheten dar - jag var dar pa heltid i en vecka, och sedan en gang i veckan i nagra manader. Fran forsta borjan lat de mig skriva storre artiklar och nar jag avslutade min praktik dar hade jag en portfolio med manga publicerade artiklar.
 
Jag tror knappast att jag hade fatt skriva nagot mer an notiser (om ens det!) om jag hade praktiserat pa nagon av de stora dagstidningarna.
 
mX redaktoren rekommenderade mig till foretagets lokaltidnings avdelning, dar jag fick mitt forsta betalda journalistjobb (jippi!:) som casual, eg. jag jobbade nar folk var pa semester och/eller sjuka.
 
Efter ett ar som casual fick jag heltidsjobb pa en tidning i norra Sydney.
 
Efter runt tre ar dar fick jag jobb pa the Manly Daily, australiens storsta lokala dagstidning. Jag har jobbat dar sedan mars forra aret, och for nagra veckor sedan blev jag tillfragad om jag vill bli nyhetsredaktor.
 
Jag tycker mycket om mitt jobb for att det ar sa varierat och det finns manga karriarsmojligheter. Dock bor man inte vara i den har industrin om man vill tjana massa pengar!;) Da passar nog PR battre.
 
Om du vill jobba som journalist har sa rekommenderar jag dig att forsoka fa praktik varsomhelst dar det finns en chans att fa nagot publicerat.
 
Nar jag gick pa min intervju for casual positionen efter mX fragade de inte vilket universitet jag gatt pa eller vilka betyg jag fick. Det enda de ville var att se min portfolio med publicerade artiklar.
 
Och las massa, massa tidningar varje dag sa att du kommer in i spraket och lar dig hur de formulerar sig har.
 
Lycka till!
 

Kangaroo Valley

 
 
Ikvall bilar jag och H ner till Kangaroo Valley for middag och en natt i hans farbrors semesterhus, som jag har skrivit om har
 
Ha en fin helg!
 


 

Pa vag hem...


... efter middag med Anna.

Snart ar det dags for hennes bebis att komma ut, och tva veckor efter det ar Carols beraknad att komma.

Och Andrea fodde ju sin lilla nyligen.

Jag trodde jag skulle kanna mig utanfor for att de var/ar gravida, tre av mina basta tjejkompisar, men har inte kant sa alls. Ser mest fram emot att bebisarna ska komma ut sa jag far traffa dem!:)


Stackars:(



Ringar!


Igar kollade vi pa brollopsringar hemma hos Andrea och hennes man Rob, som ar juvelare.


Tvilling party horoskop


Det stammer bra det att jag inte tycker om nar folk har svart att bestamma sig... och resten kanner jag ocksa igen mig i!;)




Babyshower!


Idag hade vi Carols och Daves babyshower for min blivanda gudson Lenny hemma his Daves mamma.

Har atit sa mycket ost och socker (de hade en chokladfontan med jordgubbar och marshmallows, cupcakes, tiramisu, citron tarta osv) att jag mar illa! Men trevligt var det:)



Springer bort...


... vinkalorierna fran gardagens fest!


Lordagen


Paddleboarded for forsta gangen sedan mitten pa mars nar H friade efter att vi paddlat ut till en ode strand.

Gjorde raw tacos.

Alexa stallde in acroyogan vi skulle ha akt pa sa istallet cyklade jag hem till Andrea och slappade vid hennes pool.

Pa kvallen blev det 30-ars fest for Ben i ett terasshus i Paddington.


Kom hem till...


go fisk sallad ala H.

Nu ska han glo pa fotboll sa jag haller upp ett glas vin och gar upp och badar.

Ha en fin fredag och helg!


H&M oppnar i Sydney!



Svenska bokklubbs boken...


... boken denna mandaden ar Nar Livet Stannar av Malin Savstam.

Jag laste ut den pa tre dagar och det blev manga offentliga tarar pa taget. Sa gripande och sorglig.

Nagon mer som har last den?


Nya sommar sandaler...


... fran Christian Louboutin. Online fynd fran en tjej som skulle flytta utomlands och gjorde sig av med massa designer skor och klader. Score!




Min systerdotter...


... som alskar lila, rosa och Dora!


TACK for fina kommentarer!:D


De gor mig glad!


Nya jobbet


Nya jobbet som jag blev erbjuden forra veckan (och tackade ja till) ar som nyhetsredaktor.

Jobbet ar pa en dagstidning sa under de nasta fyra veckorna jobbar jag som nyhetsredaktor pa en av foretagets tidningar som kommer ut tva ganger i veckan som traning.

Det nya jobbet kommer innebara langa dagar med mycket att gora men det ar en erfarenhet och ett steg upp i karriaren jag inte kunde tacka nej till.

Var valdigt glad over att bli tillfragad i fredags, men eftersom jag inte sokt jobbet blev det en liten shock att inse att jag inte skulle ga tillbaka till mitt vanliga journalistjobb pa mandagsmorgonen.

Jag alskar ju att intervjua och skriva och oroar mig over hur det kommer kannas att inte gora det langre.

Men vi far ser hur det blir. Som det kanns nu sa ser jag fram emot att testa nagot nytt!


Ooops...


... blev inget bloggande i helgen.

Forstorde lordagen med att vara bakis, men det blev iallafall en strandpromme med H och gick och fick en massage.

Kande mig som ringaren i Notre Dame efter en stressig vecka framfor datorn.

Har markt att jag nar jag ar stressig pa jobbet och sitter framfor datorn sa sitter jag inte bara med benen i kors utan viker aven runt foten ett varv till runt benet, plus bojer ryggen och nacken. Vacker hallning man sitter med under deadline.

I sondags hade jag en ansiktsbehandlig inbokad sedan lange och traffade Andrea, hennes mamma och bebis for en iskaffe i solen.

Sedan kom en svensk kompis kompis som pluggar journalistik pa UTS iver och intervjuade mig for ett grupparbete.

Pa kvallen kom Hs foraldrar over pa middagen.

Snipp snapp snut sa vad helgen slut!


Planerar brollopsinbjudnings-listan



RSS 2.0