Jenolan Caves


Att vi fick uppleva Jenolan Caves i helgen var verkligen haftigt!

Vi gick en guidad tur i Orient Cave och den var jattestor.

Det ar saklart svart att fa bra bilder inne i en grotta, det gar liksom inte att fanga kanslan att sta darinne och se hur maktigt det ar!

Sahar stod det pa The Circumference:


De Jenolan Grottor är bara tre timmar från Sydney, men de känns som en miljon miles away.

Rubrik inlandet, bort från blåsigt kusten och in i tunga värmen i det inre, går längs den vackra bushen i Blue Mountains, är det lätt att känna som att du beger dig ut i okänt territorium, ja, det är om man ignorerar det MASSOR av turister och semestrande Sydneysiders att området lockar under högsäsong.

Jenolan Caves är de mest kända kalkstensgrottorna i Australien, och består av ett intrikat nät av smala gångar, underjordiska floder, naturliga valv, och dramatiska stalaktiter och stalagmiter.

Vandring genom dem känns som att du vågar djupt i jorden och tillbaka i tiden, vilket på ett sätt du är.

Medan Jenolan Caves hade varit kända för urinvånarna i tusentals år (som "Binoomea" som betyder "mörker"), var det var inte förrän i mitten av 1800-talet som formell undersökning började med europeiska bosättare, under statlig kontroll.

Sedan dess har dussintals grottor upptäckts, men mycket av området är fortfarande outforskade och det är okänt hur många andra grottor kan finnas i systemet.

De Jenolan Caves anses vara otroligt gammal, en undersökning från 2006 publicerades i den australiensiska tidning geovetenskaper visade att grottorna tillbaka 340 miljoner år - vilket gör dem till det äldsta grottsystemet i världen.


Trackback
RSS 2.0