Pa vag hem

efter ett glas vin med Sofia pa Manly Wines. Traffade Sofia genom Sara, som nu har flyttat tillbaka till Sverige, pa nagon utekvall for nagra manader sedan och sa horde hon av sig pa Facebook forra veckan och kollade om vi inte kunde ses for en drink. Typiskt mig sa glomde jag planboken pa redaktionen (med passerkortet i) sa hon bjod pa vin och lanade ut pengar till bade farje och tagbiljett - snallt! Sa nu far vi ses snart igen sa jag far bjuda tillbaka :)


Godmorgon...


Snart i vardagsrummet...

 
 
Om nagra veckor kommer vara vardagsrums mobler; ett stycke Nook soffa som ar tillrackligt bred for att man ska kunna ligga jamte varann och kolla pa TV, och tva Iko Iko fatoljer med fotpallar.  Allt fran Jardan
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Taa daa!

Koket ar nastan fardigt!:)


Paus

 

Tog en paus fran att mala vaggar och gick och kollade i affarer och tog ett glas rose med Andrea pa Old Library.

 

Nu har hon akt tillbaka till stan och jag ar tillbaka i huset och ska byta om till malarkladerna igen.

 

 


Varlden ar bra liten!

 

Igar traffade jag Elins roomie Ewen for forsta gangen.

 

Och insag att vi redan kande varann!

 

Jag festade med Ewen nagra ganger nar jag bodde i London eftersom han bodde med Phil, en kille jag larde kanna nar jag bodde i Grekland.

 

Visst ar det lustigt nar man springer pa folk sadar igen?

 

Det ar som nar jag var pa en stormarknad i Cairns i norra Australien och handlade mat och traffade en svensk kille som jag dykt med i Grekland.

 

Eller i Amsterdam nar jag o Diana stannade forsta basta person for att fraga om vagen och det var en kille jag bodde pa samma hostel som och festade med pa Nya Zeeland.

 

Eller som nar jag stod pa en fullpackad pub i Wollongong och knackar pa en killes axel for att be honom flytta pa sig och det ar en kille jag dejtade i nagra veckor pa Rhodos.

 

Har samma sak hant Er?

 

(Bilden ar mig o Maria i London)

 


Girls night

 

Supertrevlig kvall igar!

 

Vi borjade med en liten drink hemma hos Eadie, sedan gick vi ner till Kanakawa och at middag.

 

Vidare till Old Library dar vi fick en soffhorna for oss sjalva och drack cocktails och at efteratt.

 

Sedan El Sol dar vi motte upp med Elin och hennes kille och kompisar.

 

Vi ville dansa sa gick till bade Northies och Sting Bar men stannade bara en stund.

 

Akte hem vid midnatt.

 

Jag som oftast dricker vin och cocktails lider jamt av en baksmalla som heter duga dagen efter.

 

Men igar foljde jag Eadies rad och drack - forutom en cocktail och en rom o cola - endast vodka med sodavatten och farsk lime hela kvallen. Och ar knappt bakis idag. Sa skont!

 

Ska kora pa det i fortsattningen, vodka ar ju den 'renaste' alkoholen man kan dricka och att fa i sig sodavatten gor ju bara att man mar battre dagen efter!

 

 


Saturday night

 

 

Dags for utgang med Eadie, Mira, Martina, Michelle och Elsa!

 

Vi borjar med japanskt pa Kanakawa, sedan en drink pa Old Library, och kanske en svang till El Sol.

 

Martina ar singel och har kommit for att ga ut i var beach suburb for att ragga surfarkillar.

 

Far hoppas att inte alla solbranda, blonda surfers har gatt i ide over vintern och att hon hittar vad hon letar efter. ;)

 

Ha en fin lordag alla!


It's almost livable...

 

Forst kom toan, sedan stenen till golvet och duschen. Tusen ganger finare an kakel.

 

Badkaret, som har statt inplastat och samlat damm i det som ska bli vardagsrummet, har burits upp till det andra badrummet.

 

Nu borjar de faktiskt se ut som badrum!

 

Och idag borjar de pa koket medans jag lagger (forhoppningsvis) sista lagret farg i sovrummet.

 

 


Happy Friday!

 

 

Antipasto bricka och pinot noir i ta-med koppar fran Hs cafe sittandes pa golvet i huset med Ed o Chris.

 

Happy Friday!:)

 

 


Repetto

 

 

Nya skor fran franska market Repetto.

 

Fran samma affar i Manly som dar jag kopte shortsen igar.

 

Bada gangerna var det forresten svenska butiksbitraden (typiskt Manly;)

 

Rekommenderar verkligen Repetto, lite dyra men basta kvaliten och framforallt superskona skor.

 

Helt i skinn och made in France. 'Basta skomarket i hela varlden,' sa butiksbitradet (efter att jag betalat;)

 

 

 


En till artikel

idag pa Daily Telegraphs sajt


blogg.se-skit


Ar sa less pa blogg.se, pa att man inte kan fa mellanrum mellan raderna, att man inte kan lanka, att det inte gar att kommentera, etc. Nog for att Sverige verkar ta kollektiv semester i juli men nagon finns det val pa blogg.se sa kan fixa dessa problem? Eller?

Pa vag hem...

...efter en kvall med vin, middag och manikyr med Mira pa The Albion. Kul att fa prata svenska en hel kvall!:)


Maurie and Eve

Nya spets shorts fran market Maurie and Eve, impulskopta fran McLean&Page i Manly innan jag rusade till farjan. De var pa rea och jag tror de kommer vara riktigt snygga till brunbranda ben och en vit t-shirt i sommar!


Borde vara nagon slags aldersgrans pa sadana har SMS. Eller finns det folk som ar yngre an 30 och anvander Botox? Jag tycker fortfarande jag ar for ung (28) for att ens anvanda rynkcremer.


:)

En av mina artiklar ar en av top artiklarna pa news.com.au, en av Australiens storsta nyhets websidor. Kul! :)

Ni kan lasa den har: http://www.news.com.au/national/grassroots-campaign-looks-for-leader-to-replace-tony-abbott/story-fndo4eg9-1226434876842

sa lankar den vidare till originalartikeln.






Vad tycker ni?

En av mina basta vanner har i Sydney fyller 30 den 3 sep, en mandag, och har pratat en del om att hon vill fira the big 3-0 ordentligt.

En annan bra van fyller ar 29 augusti och mejlade for nagra veckor sedan och fragade om vi ville till Byron Bay helgen den 31 augusti. Um, ja! Jag bokade flyg direkt.

Igar messar vannen som fyller 30 och sager ungefar att hon inte hade velat saga nagot men att det gjorde henne ledsen att jag hade bokat in att aka ivag helgen hon ville fira sin 30onde bday pa.

Jag kopplade inte ens nar jag bokade att det var samma helg. Ar riktigt dalig pa att komma ihag bdays, och hon hade heller inte spikat in nagot an men antagit att jag visste att det var helgen hon ville fira eftersom hon fyller pa mandagen.

Jag sa som det var, att tyvarr sa insag jag inte att det var samma helg och resan ar bokad.

Men hon ar sur och besviken och jag, som hatar konflikter och undviker dem in i det sista, agnar alldeles for mycket tid till att grubbla pa det.

Vad tycker ni? Har hon ratt att vara arg?


ärliga svenskar

Ringde upp en svensk kvinna haromdagen for att fraga henne nagra grejer for en artikel.

Har pratat med henne innan sa jag korde pa svenska direkt, presenterade mig och fragade hur det ar.

`Ja det ar val sadar,' svarade hon.

Och jag blev lite stalld.

Fragar alltid folk jag ringer genom jobbet how they are, och far uteslutande alltid ett `good', `ok' eller `fine' tillbaka.

Aldrig sager nagon `Not too good', eller nagot annat som inte betyder att allt ar fint.

Och efter sa manga ar har sa har jag vant mig vid det.

Men visst ar det annourlunda med svenskar?

Jag kanske har skrivit om detta innan men jag kommer ihag nar jag forst kom till Sydney och jobbade som servitris pa samma restaurang som H.

Nar folk jag tog bestallningar fran fragade hur det var svarade jag arligt: `I'm tired', `I'm hungover, `I'm felling great, thanks'.

Efter nagra dagar sa H: Att fraga hur nagon mar ar bara en grej man sager. De bryr sig inte om hur du mar, du borde bara saga, `I'm good thanks'. Och det stammer ju.

Sa nar nagon jag inte kanner fragar mig hur det ar ar jag alltid `good thanks'.

Nagra av er utlandssvenskar som markt liknande skillnader pa hur folk halsar/smapratar med varandra utomlands jamfort med i Sverige?



Svenske 3-aringen Theo sjunger Gotye :)


Neeeej!!

Upptackte imorse att jag har lyckats fa malarfarg pa jackan... Och H sager att malarfarg inte gar bort i tvatten! Nagon som har nagra tips pa hur man kan fa bort det?!


Sondag

Har malat och fixat i huset med H sedan tidigt imorse. Har malarfarg over kladerna och haret. Behover ta en lang dusch. Har precis atit ungsbakade gronsaker och lamm, plus ost, kex och vin till middag. Ar sa matt och trott att jag knappt orkar resa mig fran soffan. Hoppas ni har haft en fin sondag!


Anti-shit

En av toaletterna har blivit installerade i ena badrummet. H visade den for mig igar. 'It's got anti-shit porcelain!' sa han. Huh? 'You know, when you shit it doesn't leave any marks! It just slides down! How good is that?!' svarar han och verkar valdigt nojd over hans kop av denna mycket speciella toa. Jag ar mest glad over att antligen ha nagonstans att pinka pa helgerna nar jag kan spendera flera timmar i huset med att renovera. Vi har inte haft en fungerande toa sedan vi kopte stallet. Nar cafeet mittemot har stangt kl 3pm har rabatten varit enda alternativet.


Min lordag


Whale Watching

Annika, en svensk fotograf kom upp till mitt skrivbord vid lunchtid och sa 'Det ar en val och en valbebis vid Manly Beach!' Hon visste val att resten av reportrarna (som alla ar fran Australien och inte tycker att se en val ar sarskilt haftigt) inte skulle bry sig. Jag, daremot, blev sa till mig att jag sprang ut fran redaktionen med henne sa fort att jag glomde bade penna och papper. Var nere pa stranden inom 30 sekunder. Och kollade pa valmamma och valbebis.


Helgplaner

Hade hela lordagen inplanerad. Andrea ville bjuda pa frukost pa sin takterass, sedan skulle jag pa World Press Photography utstallningen som slutar pa sondag, sedan till The Bucket List i Bondi Beach for ett glas vin med Mira och hennes jobbarkompisar. Men sa gick jag till huset igar kvall och kollade vad som behover goras innan koket blir levererat. Och insag att imorgon maste jag mala ungefar hela dagen :S


Overraskning :)

Blommor fran H. Det hander inte ofta ska ni veta. Jag blev jatteglad men efter han gett mig dem slanger han ur sig `Jag fick dem gratis'. Jaha? Hurda? Det visade sig att blomsteraffaren jamte hans cafe ville kopa en stol av honom (?!) och fragade vad han ville ha betalt for den. Han svarade att de kan fa den gratis om de fixar en fin bukett blommor till mig. Snallt...


Liten hus update

Spenderade ca 4h i sondags med att mala basfarg pa takbjalkarna i huset. Pa lordag lagger jag pa forsta lagret med vit farg. Vi hoppas pa att flytta in inom 3v...


Halla gymmet, det var langesen!

Cardio o armstyrketraning blev det.. Nu sitter jag pa farjan och har precis atit sushi. H ska ta ut sin personal pa middag o bowling ikvall sa jag ska passa pa att fixa lite hemma, packa upp det sista ur vaskan (japp, idag ar det en vecka sedan jag kom tillbaka och jag har fortfarande inte packat upp allt) och tvatta! Insag vilken kris det var imorse nar jag inte hade nagra rena underklader och fick ga till jobbet i en bikiniunderdel istallet!:S Hoppas ni har en bra lill-lordag!


Vanner

Bilder fran i fredags


Zeta Bar

Pa vag hem efter varat andra book clubs mote, bara det att den har gangen hade ingen av oss last ut boken! Men vad gor det nar det finns vin, ostbricka och friterade bitar brieost (yum!) Vi sags pa Zeta Bar pa Hilton Hotel, annu en jattefin hotellbar i Sydney vart ett besok!


Sa sant


Tourism Australia

har slappt en ny reklamvideo for att locka turister till den har sidan klotet. Kolla in! :)

Emmie


Loppis cykel

En tjej i Cronulla hade loppis idag pa sin lilla takterrass och jag gick dit 'bara for o kolla'. Gick darifran med ett par Nudie jeans och en cykel! H gav ju mig en ny cykel i bday present for nagra ar sedan men da bodde vi i en lagenhet precis vid havet utan garage och cykeln stod utanfor sa den rostade ner sig fort pga havsluften. Men nu nar vi har garage ska jag se till att den star inne pa natterna. Det ar sa bra att ha en cykel for att aka till tagstationen, affaren, gymmet o stranden. Plus att den var sa fin o skon att kora. Modellen kallas beachrider och den har ett brett styre, hjul som ar lite bredare an vanligt, sju vaxlar, och en stor, bekvam sadel. Perfekt att cruisa runt i!


I Am Apollo


Guldbrallorna

ar for ovrigt ett fynd fran varat alskade H&M, 99kr, sa till Sara och syrran nar jag stod i provrummet att de har blir nog ett dumt impulskop, ett sant plagg som jag aldrig kommer anvanda och istallet skanka till Roda Korset om nagra ar. Men icke, tog pa dem ikvall istallet for att ga ut i jobbkladerna sa som det annars ofta blir pa fredagar!


Guldbrallorna

ar pa och det dags att ta helg! Ikvall ska jag, Anna, Mira, Jamie, Eadie och Martina pa spelning pa The Beresford med en kompis band, I Am Apollo. Ha en fin helg!


Nagot att se fram emot

Holiday-bluesen haller sig kvar. Vad ensamt det kanns har efter att ha varit med familjen i nastan en manad :(

Men jag vet hur jag sjalv kanner nar jag laser om andra utlands svenskar som klagar pa hemlangtan efter att de precis har varit i Sverige, sarskilt nar jag sjalv inte har varit hemma pa flera manader. `Ar glad for att du precis har varit hemma istallet!' tanker jag da. Sa jag ska bespara er mitt gnall.

En bra sak ar att jag iallafall har en kul tjejhelg att se fram emot.

Den 31 augusti ska jag och en gang pa runt 10 tjejer aka till Byron Bay!

Mira fyller ar sa det var hennes ide.

Ska bli skitkul, Byron var ett av mina favoritstallen nar jag, Diana och Frida backpackade nedfor ostkusten i 2006.

Ett santdar stalle dar man slappnar av direkt nar man kommer dit.

Vi flyger Tiger Airways for $30 (ca. 200kr) var vag. (Jag som lovade mig sjalv att aldrig flyga med dem igen efter att varat flyg blev avbokat nagra timmar innan jag, Anna och Lovisa skulle till Melbourne for en tjejhelg for nagra ar sedan. Vi far hoppas att det inte hander denna gangen.)

Nagot att se fram emot!


En...

...gratis manikyr med Carol pa The Albion innan hon aker till Vietnam pa jobbresa i en vecka piggar upp en regning torsdag, sarskilt nar man kor pa illrosa!


Lunchrast i Manly

Take-away sallad och havsutsikt. 19 grader och sol. Det ar fint att jobba i Manly.


Back to reality

 

Sitter pa farjan till jobbet med en stor latte i handen vars koffein forhoppningsvis kommer halla mig vaken till klockan 5.

Nar jag bokade mitt flyg visste jag att det skulle bli jobbigt att komma hem pa tisdag kvall och jobba pa onsdag morgon.

Men logiken jag anvande var att jag har hellre en till dag i Sverige an en ledig dag i Sydney, da jag antagligen anda bara hade glidit runt i mysbrallor hela dagen, sovit middag och darmed forvarrat jetlaggen, och gjort ett patetiskt forsok till att packa upp min overfulla vaska.

Nej, basta boten mot jetlag tror jag ar att kasta sig in i rutinerna, ratt in i ekorrhjulet och hoppas att man inte somnar.

Men det var smatt jobbigt att somna vid 11.30, vakna 1.30 och inte kunna sova igen forrans 3, och hora vackarklockan vid 5.30.

Lagg lite angest och hemlangtan ovanpa det.

Ser framfor mig hur jag runt 2-tiden idag, precis innan deadline, somnar sittandes framfor datorn och vaknar nar huvudet smaller ner i tangentbordet.

Vi far se hur det gar.


Bangkok enroute to Sydney

 
 
Sa var man har igen, mellanlandat i Bangkok men tyvarr inte med samma forvantansfulla kansla i magen som sist jag var har for nastan en manad sedan.
 
 
Ser forstas fram emot att traffa H och se huset, som ska ha andrats en hel del sedan sist, men inte till att borja jobba igen imorgon. Och nu kanns familjen langt borta igen och hemlangtan gnager, fast det bara var tva dagar sedan jag satt med nastan hela familjen och at glass.
 
 
Jag tog en express buss till Stockholm i lordags eftermiddag. Diana vantade pa mig pa Cityterminalen och tillsammans akte vi ut till Marsta och at middag o sov over hos Maria, Johan och lille Sebastian, som jag fick traffa for forsta gangen. Sa sot!
 
 
 
Jag o Maria traffades nar vi bada bodde i Grekland, och sedan bodde vi ihop i London. Vi raknade ut att det var tre ar sedan vi setts. Hoppass det inte gar sa lang tid tills nasta gang!
 
 
Pa sondagen motte vi Anders och Staffan for lunch och gick o kollade i affarer.Hann med en smoothie vid Humlegarden dar Anders bor och fick ca tio myggbett pa kopet.
 
 
Pa kvallen akte jag till Vasastan och at sushi med Lovisa, sedan gick vi gatan upp till hennes finna lagehet oc drack the och kollade pa tv.
 
 
Jag larde kanna henne i Sydney i 2007 och vi traffades ofta innan hon flyttade tillbaka till Stockholm forra aret.
 
Idag (eller igar ar det val nu) at vi frukost ute innan hon gick till jobbet, sedan kom Diana en stund innan jag akte till flygplatsen. 
 
 
Och det kandes riktigt jobbigt att aka, fran Smaland nar jag hoppade pa bussen, och fran Stockholm. Det kanns aldrig lattare, eller hur? Snarare tvartom.
 
 
 
 

Varberg

 
 
Igår fortsatte det fina vädret så jag och syster Linda åkte till Varberg och hälsade på mina fina vän Sara och hennes lille Elvin.
 
Vi strosade runt i stan med barnvagnen, åt lunch, badade vid Kallbadhuset och fikade.
 

Eskilstorpssjön

 
 
Häromdagen small det till och blev riktigt varmt så jag och två av mina systrar åkte till Eskilstorpssjön och badade och solade.
 
På kvällen grillade vi korv och marshmallows vid Gläntan, en sjö som ligger någon minuts promenad från mammas hus. Svensk sommar när den är som bäst!
 

En powerwalk runt sjön

 
Det gick bra med min träning första veckan jag var här, sprang 1 mil på elljusspåret i skogen fem gånger.
 
Fick jäkligt ont i vaderna och knäna efter den veckan.
 
Så de senaste två veckorna har jag promenerat en mil runt sjön istället några gånger, och cyklat en mil var väg för att komma till mammas kille som bor ute på landet.
 
Och på Peace and Love blev det väl lite träning av att gå runt, och dansa ;)
 
Idag gick jag och syrran Rosie runt sjön, och stannade till i Tokarp och hoppade i vattnet. Vi hade inga badkläder med oss, men det gick bra ändå! 
 
 

Utflykt till Bolmsö

 
 
Började med god lunch på Tiraholm, sedan tog vi färjan till Bolmsö och fikade i det fina vädret!
 

Bubbelbad!

 
 
 

Solsidan maraton

 
 
Brorsan har båda säsongerna så det blev fyra avsnitt och kebabpizza hemma hos honom, och fyra avsnitt till när jag kom hem. Så jäkla rolig!
 
 
Har ni några mer bra svenska serier att tipsa om? Funderar pöå att köpa en DVD box eller två att ha i Sydney.
 

H&M aj löv ju!

 
 
Några sådana här påsar har det blivit sedan jag kom hem...
 
H&M är ju löjligt billigt jämfört med Sydney... räknar om priserna till Australian dollars och inser att BHarna kostar typ 20 dollar, och klänningarna och shortsen på rea kostar ännu mindre.
 
Det enda jag har blivit besviken över är hur korta klänningarna är. De enkla, fina som hade suttit bra till jobbet slutar långt ovanför knäet. Inte bra.
 
Men förutom det är ju H&M underbart...! Får bli ett till besök i Stockholm innan jag sätter köpstopp.
 
 
 

Wanjas 30onde födelsedag

 
 
Tidig hemkomst från Peace and Love berodde på att en av mina systrar fyllde 30!:)
 
¨Det firades med fika, presenter och middag ute.
 

RSS 2.0