Athinaeum


Sag det har market i Harpers Bazaar nyligen och alskade deras vaskor-stora och rejala med klara, vackra farger.

De beskrivs pa hemsidan som "one-off, home-made Mayan bags, made from recycled material. Athinaeum bags come with 100% cotton carry bag which has been ethically stitched by local Mayan women in Guatemala."

Las mer pa http://athinaeum.com

Sag aven att de kostar $379 (ca. 2000kr) i affaren sa kollade eBay och hittade en helt ny med alla tags kvar.

Bjod $50 (300kr) men nagon annan bjod en dollar till precis innan auktionen var slut och vann den. Surt!

Men igar mejlade saljaren och sa att vinnaren har inte betalat sa vill du fortfarande kopa den for 50? OM jag vill!:)

Den blir perfekt till jobbet nar jag ska till gymmet efter, bade joggingskor, handduk och ombyte far plats tillsammans med mitt anteckningsblock, pennor, mobbe, planbok och iPad.

Och visst blir man glad av fargerna?:D


Pa vag hem...


...efter en jobbdag i rattshuset med tva rattegangar. Skont att borja jobba lite senare, hann med en 30min joggrunda imorse med.

Tjejdejten med Alexa igar var jattetrevlig!:D Mycket att prata om och supergod Thaimat med Pina Colada severade i kokos skal.

Eftersom jag fick sluta lite tidigare idag ska jag ga forbi gymmet i Caringbah en svang, pa lordag bar det ju av till Hamilton Island och sedan borjar var seglingsemester nasta vecka. Lika bra att forsoka klamma in lite traning innan veckan som mest ska spenderas i en bikini;)


Django Unchained


Oj oj oj sa bra!:) Quentin Tarantino gor en inte besviken-som vanligt:)

Har ni sett Django-vad tyckte ni? Visst ar den valdigt blodig pa vissa stallen (blundade nagra ganger) men jag alskar dialogen och musiken och att Tarantino bara gor som han vill och struntar i alla oskrivna 'regler' om hur amerikanska filmer bor vara.

Innan filmen traffade jag Anna, Clare och Linnea (tjejen till vanster) pa Opera Bar. Linnea bodde i Sydney for fyra ar sedan och ar tillbaka pa 5v semester.

Sist vi sags i Aus pluggade hon juridik, nu ska hon bli domare i sin hemstad Stockholm! Hur grymt ar inte det?!:) Var jattekul att se henne igen och man paminns om alla fina vanner man haft i Sydney som av olika anledningar har flyttat vidare - such is life, eller hur?




Chia-is


Lagger ofta mina chia fron i vatten over natten sa att de svaller upp innan jag haller dem i min frukost smoothie. Det gor att alla braiga omega oljor och vitamin B tas upp lattare av kroppen.

Men sa sag jag chia is pa instagram och la i nagra sadana kuber idag istallet-vilken bra ide!




Onsdag...


... det blev visst ett avbrott over langhelgen! Seminariet med Brandon Bays holls fran tidigt morgon till runt 8 pa kvallen lordag till mandag och jag hade mobilen avstangd nastan hela den tiden.

Berattar om seminariet om nagra dagar, kanns som jag fortfarande haller pa att smalta allt.

Hoppas ni har haft en bra helg! Jag sitter pa farjan till jobbet.

Ikvall ska jag traffa Alexa for middag, en tjej som jag larde kanna i Byron Bay. Har inte traffat henne sedan dess men forra veckan messade hon o fragade om vi inte kunde ses.

Vi lovade ju varann flera ganger pa fyllan i Byron att vi skulle fortsatta ses i Sydney.

Men det kanns faktiskt lite nervost. Varje gang vi umgicks i Byron sa var vi ute och festade. Och vi hade jattekul! Babblade om allt och inget sa som man gor efter nagra glas.

Och vi sa bada att det kandes som om vi hittat en ny van.

Men ikvall ska vi ut och ata, pa en onsdagkvall. Lite kontrast mot att dricka sangria och dansa ihop i Byron. Och jag kanner mig nervos, som att jag ska pa en viktig dejt-med en tjej.

Undrar om hon kommer tycka jag ar trakig i nyktert tillstand, for lika pratglad som efter sangria ar jag ju inte pa en onsdagkvall efter jobbet.

Och jag hoppas det inte blir pinsamma tystnader redan innan maten har kommit och vi angrar att vi inte bara gick och tog en drink eller kaffe istallet.

Ni hor ju-ungefar samma kanslor som innan en dejt med en kille;)

Men det ska nog ga bra. Hon kanner sakerligen likadant, och hoppas nog som jag att vi fortfarande ska kanna att vi har hittat en ny van, med eller utan sangria;)

Nagon som kanner igen sig, eller ar det bara jag som blir sahar konstigt nervos infor att traffa en potentiellt ny van??


Seminariet halls pa ett hotell...


... sa jag passade pa att borja dagen med hotellfrukost-yum!


Happy Friday!


Jag borjar dagen med 50min joggrunda och kokosyoghurt med chia, krossade linfron och valnotter. Nu blir det rattegang i stan sedan tar jag helg!


Tror jag ar smatt Post-It beroende...?



Bokklubb


Ska valja bok till svenska bokklubbsmotet i februari.

Har ju noll koll pa vad det finns for bra svenska bocker nufortiden!

Nagon som har nagot bra forslag?


Anna ar tillbaka fran...


... hennes jul i Paris, nyar i alperna och nagra dagar pa franska riverian. Ni hor ju sa bra hon har haft det lyckosten:):) Och jag ar glad att ha henne tillbaka i Sydney!


The Journey-Brandon Bays

 
 
Langtar till helgen for da ska jag pa en The Journey Intensive Workshop med Brandon Bays!
 
Kommer skriva ett langre inlagg om varfor jag har bestamt mig for att gora det, och mer om vad det innebar, men for stunden kan ni som tycker det later intressant kolla in hemsidan, sahar star det dar:
 
 
The Journey Intensive is a powerful workshop that many participants describe as the most transformational experience of their lives.
 
You will be fully immersed in this truly experiential workshop with innovative teaching stories, meditations, engaging practical group interaction and one to one process work, which together create a unique seminar which enables you to tap into your body’s infinite wisdom – facilitating profound transformative results in yourself – instantly and effortlessly – in incredible ways.
 
In just a weekend of powerful training—you’ll experience first hand the benefits of clearing out stored issues, letting go of old stories and emotional baggage and working in privacy with a partner of your own choosing.
 
 

Dagens skratt!



Lance Armstrong


Har ni sett den har bilden pa social media?

En timanstalld bibliotekarie satte upp lappen pa Manlys bibliotek i lordags morgon som en kul grej. Det var inte sant-bibblan har inga planer pa att flytta bockerna-han ville bara fa folk att skratta.

Inom 48 timmar hade en bild pa lappen spridits pa social media av anvandare fran hela varlden.

BBC, New York Times, Reuters och USA Today var bara nagra fa av de media outlets som skrev och pratade om det.

I eftermiddags traffade och intervjuade jag 19-arige bibliotekarien som satte upp lappen (vad jag vet ar jag enda journalisten som fick prata med honom, fast manga forsokte). Han skamdes over all uppstandelse och hade inte alls vantat sig att nagon skulle lagga upp en bild av hans lilla skamt, an mindre att det skulle go viral.

Sa, en liten handelse som blev en stor grej i media. Och som bringade lite spanning till min mandagseftermiddag;)


Hundvakt:)


Idag var jag hundvakt i nagra timmar at Steve. Han ar min specialist som opererade bort min skoldkortel for nagra ar sedan nar jag hade cancer.
Han o hans fru o barn gar till Hs cafe jamt o de har kopt hus pa samma gata som oss sa vi har hallt kontakten.

De kopte en labradoodle for nagot ar sedan o nyligen erbjod jag mig att sitta hundvakt om det behovs sa hon slipper sitta hemma om de aker o halsar pa barnens mor o farforaldrar pa helgerns.

Jag har forsokt komma pa satt att tillbringa mer tid med djur, tycker om det men kanner att vi inte har tid med en egen hund.

Funderade pa att bli volontar pa ett djurhem i narheten men de behover nagon som kan vara dar varje helg och jag kanner att jag inte kan lova det eftersom vi ofta har planer pa helgerna.

Sa om jag kan fa ga ut med den har godingen ett par ganger i manaden sa blir jag glad! Det ar skont att ga pa en lang prommis med en hund, det ar tyst utan att vara ensamt. Vi var ute i 2.5 timma, harligt!


Rhiannons Bday


Drinkar pa The Winery o sen Gaslight Inn o sa kareoke.

Klockan ar 2.40am o jag sitter i en taxi hem... imon blire sovmorgon tror jag!


Ikvall blir det 30-arsfirande...


...for Rhiannon pa The Winery.

Jag har pa mig en draperaf skinnkjol fran Scanlan and Theodore, H&M linne, Yves Saint Laurent ring, Brando kilklackar och min vintage Chanel vaska.

Ha en fin lordagskvall!



Nya bikinin...


... fran http://beachbunnyswimwear.com


Snabbdopp i vilt hav



Tvingade mig ur sangen...


...tio over sju imorse for att ga pa Bikram yoga. Det var jobbigt att ta mig upp men tankte pa hur mycket battre jag skulle kanna mig efter yogan, och visst stamde det. Mar jattebra, kanns som jag har vridit ur massa skit ur kroppen och tankarna.

Det kanns bra att fa traning gjort pa morgonen - man tanker ju knappast efterat att 'na, jag skulle ha sovit en timma till istallet'. Det ar alltid vart att ga upp, sarskilt for yoga, battre start pa dagen finns inte.

Kopte en bukett solrosor till mig sjalv pa vagen hem och val hemma vantade frukost ala H, med farsk kokosnot till efteratt.

Idag ar der behagligt vader ute efter att Sydney hade sin rekordvarma dag igar.

Sorry for TMIn men for nagon som jag, som ar allergisk mot deodorant, sa kanns sadana varma dagar sarskilt obekvama:S

Skulle egentligen akt direkt till svenska bokklubben efter jobbet och sag fram emot det for boken var riktigt, riktigt bra (Det goda inom dig-Linda Olsson) men luktade langtifran blomma sa akte motvilligt hem istallet och parkerade mig i duschen i en lang stund.

Ha en fin lordag!:)


I dagens Tele :)

 

Har varit pa manga rattegangar denna veckan vilket har varit intressant. De har handlat om allt fran en kand modells pojkvan som var med i en bilolycka, till en skoterska som pastatts ha hotat tva andra skoterskor med en kniv, till en pastadd kidnappning.

    

Hade inte varit pa redaktionen pa tva dagar nar jag kom hit imorse - skont att slippa kanna sig last bakom en dator, plus att jag har hunnit jogga pa morgnarna for att jag borjar senare och inte behover aka lika langt nar jag ska pa rattegang.

    

Men storsta beloningen var tva artiklar i dagens Daily Telegraph, Australien's mest salda dagstidning. Glad! :)

   

 


Svettigt

 

Sydney har sin varmaste dag sedan de borjade arkivera temperaturer.

Skont att sitta pa en redaktion med luftkonditionering en dag som denna!

 

 


``Forget nationhood and patriotism entirely, and just be a decent citizen of the world.''

 

Mitt favorit quote fran den har texten av Ben Groundwater:

Forget nationhood and patriotism entirely, and just be a decent citizen of the world.

Las fran borjan - haller ni med?:


Australia is not the best country in the world ... there's no such thing.

     

Sorry proud Aussies, I don't get you. I don't agree with you. This is not just the Southern Cross-tattooed proud
Aussies I'm talking about, the VB drinkers watching footy in the bars of Kuta.

               

This is all the Australians who pronounce pride in their place of birth, who are the first to grab you in some foreign hostel and tell you what's so damn great about Straya.

                      

Where do you come from? It shouldn't matter. I don't get you. For some people, travelling far from home makes them increasingly proud of that place they left behind.

              

It sends them misty-eyed about gum trees and koalas, about beaches and bars, about what it means to be from that land.

             

They've never felt more Australian than when they're away from the country.

          

Advertisement That's fine if you feel that way, but I've always thought differently.

               

In fact, the more I travel the more I become convinced that the whole concept of nationality and nationhood is irrelevant.

             

Where do you come from? It shouldn't matter. I haven't been in Australia for four or five months now, and there are things I miss about home.

            

But I've also met so many great people from so many great places that I find it hard to maintain that I come from the best country in the world – or that anyone comes from the best country in the world. (Australians aren't alone in this patriotic belief.

            

As you travel around you realise that a lot of people, regardless of whether they're from Thailand or Turkmenistan, Britain or Bahrain, tend to think they come from the best place in the world. Go to Colombia, with all its well-publicised problems, and most locals will tell you they wouldn't dream of living anywhere else – this is the best country in the world. It seems like it's human nature to be proud of your patch.)

           

But what are we really so proud of? The dumb luck of having been born on a certain piece of land that then becomes "yours"? And what makes your country so much better than everyone else's – other than your familiarity with it? I dislike the whole concept of nationhood, the way people support their country like it's a football team playing in a grand final. Like we have to choose sides.

                

How much better would it be if we'd all stop taking pride in the little slices of the globe we happened to pop out in and starting just being citizens of the world? It might sound corny, but it could happen. We could ditch the parochialism and the patriotism and just treat other human beings as other human beings. I'm not preaching some naïve "opening of the floodgates" or the erasure of national borders.

                  

But as the world shrinks with budget travel and immigration and multi-culturalism and internet connectivity, when you can chat to an Iranian on Twitter or head down to your local Ghanaian place for dinner, we should all be becoming less patriotic, less concerned with coastlines and borders and where we came from, and more interested in the globe as a whole.

             

Forget being a proud Australian who comes from the best land of Earth. Forget zealously protecting your patch from "other" people trying to move in.

            

Forget grouping people by their country so you that you can tell everyone what Germans are like, or what Americans are like, or what Israelis are like. Forget nationhood and patriotism entirely, and just be a decent citizen of the world.

             

That's something you can be proud of. Read more: http://www.smh.com.au/travel/blogs/the-backpacker/why-im-not-a-proud-aussie-20130116-2cs1z.html#ixzz2IHRcBJQV</div>

 

 


Barbie&Wine


Igar kom Matt o Skye over pa barbecue.

Sist de sag huset hade vi precis satt in trappan, sa det var dags for dem att se det fardiga resultatet!

Blev gronsaker lagade i rott vin och sage, tomatsallad med getost och ansjovis och grillat kott, och bar med mascarpone till efterratt. H ar bra pa att inte krangla till det och det blir alltid jattegott nar han star i koket.:)



Morgonjogg i mitt kvarter




Pa Manly Sea Life Sanctuary..


...for en artikel om deras nya upplevelse dar 8-aringar far dyka med hajar!

Passade pa att anvanda min lunchrast till att kolla in de fina fiskarna.


Det goda inom dig


Fick igar lana boken som maste lasas till svenska bokklubben pa fredag sa nu har jag fyra dagar pa mig.

Men med alla timmar jag spenderar pa public transport sa ska det nog ga!

Nagon som har last denna boken? Ar den bra?


Golden Globes pa TV...


och hemmagjorda dadlar, ra kakao, apelsin och mandel bollar. Och H jamte mig i soffan. Fin mandagkvall det:)


Lifeline


Idag har jag pa mig en 'ny' vintage 1960s klanning kopt for en billig peng fran nya Lifeline affaren pa Sydney Rd i Manly.

Visste ni forresten att det inte var forrans pa 1970-talet som de borjade sy over kanterna pa insidan av kladerna sa att de inte blev fransiga? (Ar lite dalig pa att forklara, hoppas ni forstar vad jag menar!) Det ar ett ratt sakert tecken om man vill veta om plagget var gjord fore eller under 1970-talet (vintage).

Iallafall, kolla in Lifeline affarerna om ni bor nara en. Kladerna ar billiga och bast av allt-pengarna gar till not-for-profit organisationen som har en telefon hjalplinje och som hjalper personer finansiellt.

Jag vet att manga inte tycker om second-hand av olika anledningar, men jag gillar det.

Min mamma hjalpte till pa kyrkans second hand kladaffar i Gislaved ibland nar jag var liten och jag alskade att folja med och kolla igenom alla klader. Kopte ett nattlinne med tidningstryck darifran nar jag var runt fem ar och har fortfarande kvar det.

Det stor mig inte att nagon annan har haft pa sig plagget innan, snarare tvartom, tycker det kan vara kul att funta pa vem som anvant det, sarskilt nar det ar nagra decennier gammalt.

Och sa ar det saklart mycket miljovanligare att kopa andrahands an bara massa nytt (jag koper for mycket nytt och forsoker dra ner mycket pa det.)

Vad tycker ni om second-hand/vintage?


Raw pad thai


En hemlagad middagsfavorit som gar fort att gora. Och den ar helt raw om man gor den utan rakor.

Riv 3 morotter, 2 zucchinis och ett fjardedels lila kalhuvud. Hacka 2 springonions (forlat men kommer inte ihag vad det heter pa svenska...) och blanda allt med en nave beansprouts.

Lagg tahini, mandlar, cashews, koriander, vitlok, glutenfri sojasas, ekologisk lonnsirap och ingefara i en blender och blanda till en smet.

Hall over gronsakerna och blanda.

Mattande och perfekt att ta med som lunch till jobbet om det blir over - smakar lika gott dagen efter!


Idag fick vi traffa...


... Amy och Jarrads lilla son for forsta gangen.

En vecka gammal och jattesot!

Han bajjade nar jag holl honom och det rann ur blojan och pa mina shorts-trevligt va?;) Men det gjorde ingenting.

De har kopt en relativt stor barnsang for att slippa ga fran vagga till spjalsang till osv. Titta sa liten han ar!


Frieri?


H satt i duschen (japp han gillar att sitta ner pa golvet och duscha) igar nar han ropade ut (vi har fortfarande inga dorrar sa det hors bra mellan rummen;) till mig:

'Hey Elf (varat gemensamma smeknamn...'

'...why don't we get married in Greece next year?'

Jag gick in i badrummet och sa:

'I'm not discussing a wedding until you propose properly.'

Sa ar det. Jag vet hur H ar. Han kommer vilja prata brollop lite titt som tatt tills det typ kanns som att det ar bestamt sa att han inte behover fria.

Det kommer inte handa. Jag ma vara easygoing och o-traditionell pa manga satt men friad till, det vill jag bli!


Ben o Mandy's forlovningsfest:)


Ben ar kompisen som hjalpte mig och H med var renovering - han var guld vard!

Han ville inte ha betalt forrans allt var fardigt for att pengarna anda skulle ga till en sak - en ring till hans flickvan Mandy:)

Igar blev det forlovningsfest hemma hos hennes foraldrar.

De flesta av deras vanner ar kristna.

Dock sa verkade nastan alla dricka alkohol, och nastan alla var gifta! Kandes lite skumt att vara nastan det enda paret som inte presenterade varandra som this is my husband/wife.

Det blev en kul, avslappnad fest med god mat. Jag drack bara tva glas bubbel sa mar bra idag!:) (H daremot...;)


Pa farjan fran Circular Quay till Mosman



Sju ar i Australien...


... och jag tar fortfarande turistkort!:D


Lordag


Idag tog jag och Eadie farjan till Mosman och gick i affarer innan vi promenerade till Neutral Bay for att ata lunch.

Jag hade fortfarande kvar mitt Pony Dining $150 presentkort som jag kopte pa en cancer valgorenhetsgala forra aret sa vi at tre ratters och drack vin. Sa gott o mysigt!:)


Igar kvall blev det...


...middag pa Old Library och bio, Jack Reacher med Tom Cruise. Samsta filmen jag sett pa mycket lange!


Sydney Festival


Pa Sydney Festival i Hyde Park med Andrea och en apelsin och ingefara cider under bar himmel


Crossing Sydney Harbour Bridge



Falafels


Forsoker ju ata mer vegetariskt och da passar det bra med falafels, plus att H gillar det ocksa.

Har aldrig varit speciellt fortjust i kopt falafel (forutom de fran Malmo:) tycker det ofta ar smaklost och torrt och behover massa sas, ost och annat i en rulle for att det ska vara gott.

Men hemlagad falafel ar andra grejer det!

Jag lagger kikartor (saklart), brunt rismjol, gul lok, vitlok, farska mint och koriander blad, kummin och salt i mina.

Blandar i mixern, formar till plattar och steker (lat dem steka till ordentligt innan du vander, de gar latt sonder annars).

Serverar med dipp gjord pa tahini, farskpressad citronjuice, vitlok, cayenne, cummin och olivolja, och en sallad pa rariven morot, dadlar, mandlar och farskpressad apelsin och grapefruit juice.

Jattegott!:)


Lokala biografen...


... i Huskisson. Sot va? :)


Stranden it is


8 pa kvallen och fortfarande 40 grader ute. Jag o H akte och badade pa Cronulla beach, som fortfarande var fullt med folk, och jag invigde min nya bikini.


Nya sneakers


Hittade de har finingarna pa rea i en designer outlet vid Martin Place och slog till.

Tycker det ar svart att hitta fina, 'tjejiga' sneakers som inte bara ar trakiga tygskor.

Fastnade for det silvriga skinnet och de breda men tunna skosnorena, och for att de inte sag gigantiska ut pa mig fast de ar stl 41...


Heatwave


Idag pratas det om varmeboljan som ar pa vag in till staten New South Wales.

Runt 43 i skuggan raknas det att bli.

Det kommer vara en av de tre varmaste dagarna i Sydney sedan de borjade arkivera temperaturer, vilket var i borjan pa 1900-talet.

Senaste gangen det var 42C har var dagen innan jag anlande i landet for forsta gangen i 2006. Fick inte uppleva det da och det ar nog lika bra, hade nog varit en riktig shock efter att ha kommit fran ett vitt vintersverige.

Det australierna ar radda for ar ju skogsbrander. Alla som bor nara vegetation uppmanas att gora sitt boende sa 'eldsakert' som mojligt.

Enligt kartan pa bilden sa bor jag o H pa gransen till det svarta, 'katastrofala' omradet nar det galler skogsbrander. Men vi ar ju i ett uppbyggd bostadsomrade med havet 5min bort sa jag ar inte orolig.

Det ar total fireban i hela staten idag men finns ju tyvarr arsonister som garna valjer en sadan har dag for sina sjuka handlingar.

Jag sitter pa ett svalt och luftkonditionerat tag pa vag till en rattegang, sedan aker jag till redaktionen vars luftkon tyvarr inte funkar sarskilt bra.

Jag har forberett mig for varmen genom att klippa bort polyester underklanningen pa min nya blaa linneklanning. Den blev liiite genomskinlig men det far det vara vart for att svettas mindre idag!


Hyams


Varldens vitaste sandstrand enligt Guinness Rekordbok


Ser inte fram emot att jobba i detta vadret imorgon :S



Tre ord


Jag vill visst ha popularity, lust och power, vilket later skrammande ytligt och felprioriterat:S Far helt enkelt testa igen om nagra dagar och se om jag blivit en battre person da ;)

Vilka tre ord sag ni forst?


Hajvarning!


I lordags pa Hyams Beach sag vi plotsligt att alla hade gatt upp ur vattnet och stod pa stranden och pekade.

Vi gick upp till vattenbrynet och kollade och sag en lang, mork skugga som rorde sig genom vattnet, bara nagon meter fran dar vi nyss hade badat!

Det ar svart att saga om det var en haj men det var ingen delfin, de kommer ju nastan alltid upp till ytan da och da, och jag vet inte vad annat det kunde ha varit som sag ut att vara minst 2m lang.

De har inga livraddare pa Hyams heller, annars brukar de ju kunna saga vad det ar och aka ut pa sina jetskis for att forsoka fa hajen att simma ut till djupare vatten.

Skrammande att se den simma sa nara... men som H sa nar jag berattade det for honom, hade hajen varit hungrig sa hade den attackerat innan nagon ens sett att den var dar. Den var sakert bara nyfiken...


Kvallen fortsatte...


... med grillning, lite mer vin, Tim Tams, spel och massa skratt. Vi skulle egentligen ha gatt till Huskissons pub men ibland ar det lika kul att stanna inne :)


Lordagskvallen...


... borjade med goda ostar och vin pa en grasplatt med havsutsikt i slutet pa var gata (nej huset i bakgrunden var inte det vi hyrde - I wish!:)



Donut van


Pit-stop pa vagen hem i Berry for deras beromda donut van. Kopte med mig en kartong mangos ocksa, $1 (6kr) per styck, blir mango smoothie till frukost hela veckan!


Girls weekend away - Hyams Beach


Vi hors imorgon, ha en fin helg!:)


Seven years

 
 
 
 Sooo... idag har jag o H varit tillsammans i sju ar! Tank vad tiden gar fort och allt det dar...
 
De sager ju att sju ar ar `make or break' aret for manga par - antingen steppar man upp (i.e forlovar el gifter sig, koper hus eller liknande) eller gor slut.
 
Jag tror H kommer fria detta aret, men det gor mig ingenting om han inte gor det. Jag vill gifta mig men blir lite stressad av tanken att styra upp ett brollop :S Sa det far garna vanta tills jag ar 30... ;)
 
Det ar ju ocksa sju ar sedan jag kom till Australien. Jag o H traffades ju sommaren 2005 men det var inte forrans 3 januari, nar vi campade i Kiama, som han fragade mig i varat talt om han fick kalla mig sin flickvan. :)
 
Har kan ni som vill lasa mer om hur vi traffades
 
 

Seven years

 
 
 
 Sooo... idag har jag o H varit tillsammans i sju ar! Tank vad tiden gar fort och allt det dar...
 
De sager ju att sju ar ar `make or break' aret for manga par - antingen steppar man upp (i.e forlovar el gifter sig, koper hus eller liknande) eller gor slut.
 
Jag tror H kommer fria detta aret, men det gor mig ingenting om han inte gor det. Jag vill gifta mig men blir lite stressad av tanken att styra upp ett brollop :S Sa det far garna vanta tills jag ar 30... ;)
 
Det ar ju ocksa sju ar sedan jag kom till Australien. Jag o H traffades ju sommaren 2005 men det var inte forrans 3 januari, nar vi campade i Kiama, som han fragade mig i varat talt om han fick kalla mig sin flickvan. :)
 
Har kan ni som vill lasa mer om hur vi traffades
 
 
 
 

Alphabet St


Igar kvall blev det middag med H och Anders, som ar har pa besok fran Stockholm (hans 13onde Australien resa pa 6 ar!)

Vi gick till en ny thai restaurang i Cronulla som heter Alphabet St.

Vi har redan en hel del thai restauranger i Cronulla men det har stallet ar helt annourlunda - modern, fine dining thai.
Det de kallar pad thai pa menyn har strimlad ra tonfisk istallet for nudlar, och ostronen kommer med en klassisk thai sas och lime skum.

Jatte, jattegod mat! Om du bor i Sydndy tycker jag du ska testa, aven om Cronulla ligger en bit bort fran dar du bor.


Lider av holiday blues...


... och kollade vadret i Vincentia dit jag ska pa tjejhelg nu pa fredag. Da kandes det lite battre.


Clear quartz


Letade lange efter en clear quartz (vad heter det pa svenska?) berlock i Byron Bay och pa nyarsafton hittade jag en.

Har velat ha en ett tag nu. Varfor? Sahar star det pa http://charmsoflight.com:

Clear Quartz Healing Properties

♥ Harmony ♥ Energy ♥ Healing ♥ Psychic abilities ♥ Clarity ♥ Calmness

Clear Quartz is also known as Crystal Quartz or Rock Crystal.

It is a natural form of silicon dioxide and is a 10th Anniversary gemstone.


Chakras - Crown Chakra
Zodiac - All birthsigns
Planet – Sun
Element – Fire
Typical colours - Pure Quartz is colourless or white

Clear Quartz is known as the "master healer" and will amplify energy and thought, as well as the effect of other crystals. It absorbs, stores, releases and regulates energy.

Clear Quartz draws off negative energy of all kinds, neutralising background radiation, including electromagnetic smog or petrochemical emanations.

It balances and revitalises the physical, mental, emotional and spiritual planes. Cleanses and enhances the organs and subtle bodies and acts as a deep soul cleanser, connecting the physical dimension with the mind.

Clear Quartz enhances psychic abilities. It aids concentration and unlocks memory.

Stimulates the immune system and brings the body into balance.

Clear Quartz (Crystal Quartz, Rock Crystal) harmonises all the chakras and aligns the subtle bodies.


;)



The Alchemist


Har hort om boken The Alchemist flera ganger, av folk som sager att den maste lasas.

Jag har plockat upp den i bokhandlar flera ganger och last pa baksidan av den, men sedan stallt tillbaka den utan att kopa.

Men igar pa flygplatsen i Ballina laddade jag antligen ner den pa min Kindle. Och vilken bok! Laste ut den imorse pa taget till jobbet.

Har ni last den? Vad tyckte ni? Kan ni rekommendera nagra andra bra bocker av Paulo Coelho?


Yes det har behover jag


Harinpackning for min risiga man som har fatt stryk i solen den senaste veckan, skrubb, ansiktsmask, bubbelbad och pink citron luktande ljus, en julklapp fran vannen Linnea:)


Bye Bye Byron


Flog hem till Sydney idag, sjalv. H och hans bror bilar hem imorgon. Resten av gruppen stannar nan dag till.

Imorgon ar det tillbaka till verkligheten med jobb och vardagsrutiner.

Kanner mig inte sarskilt utvilad efter denna semestern - det var alldeles for mycket party - men det var kul!:) Man ar bara ung en gang, eller hur?


New Year's Eve


Vi borjade med drinkar vid poolen, sedan hemma hos oss, och nar vi blev for manga gick vi over till Alexas lagenhet i samma byggnad som hade mycket storre balkong.

Pa tolvslaget stod vi med hundratals andra pa stranden och kollade pa fyverkerierna och kramades.

Alexa och jag bestamde att vi skulle ga upp och se soluppgangen vid Byron Bays beromde fyr, men jag kunde inte halla mig vaken. Var i sang vid tre.

Hur var erat nyar?


The Pass


Igar kom tva vanner, Dean och Melody ner fran Lennox Head dar de bor for frukost och strandhang.

Vi gick till The Pass, en strand som ar popular for surfare.

Mel har erbjudit att lara mig om jag och H kommer upp och bor hos dem en helg nu i sommar, hoppas det blir av!

Tar ju inte bara en helg for att lara sig att surfa men hon kan iallafall lara mig grunderna. 2013 kanske antligen blir aret jag lar mig att surfa?:)


RSS 2.0