Svenskar for sure;)



Kotletthar, rutig skjorta, upprullade Nudie jeans och, sjalvklart, Converse. Kan inte vara annat an stockholmare


Guldkusten!



Nagra nya mobler



kom idag sa H skickade precis nagra bilder. Ser fram emot att komma hem pa sondag kvall nar han har flyttat in vara grejer!:)


Packad o klar


Vaskan ar packad for helgen! Det var svart att veta vad man skulle ta med, guldkusten ar ju oftast varmare an Sydney men bara med nagra grader, sa packade ner bade bikini och klanning, jeans och langarmad troja.

Nagot jag inte tar med mig ar hogklackat, Byron Bay ar alldeles for chill for det!:)


Dry shampoo


Anvande torrshampoo for forsta gangen forra veckan och undrar varfor jag inte gjort det tidigare.

Hur bra som helst ju!!!

Jag forsoker att bara tvatta haret varannan dag men det blir latt fett sa det har ar perfekt dagarna emellan. Och jattesmidigt pa sommaren efter en dag pa stranden, eller efter jobbet om man ska ut pa nat.

En sadan dar grej som hade varit oumbarlig nar man var en backpacker.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2344896/images/2012/pic_503fd3f09606ee2af9000d72.jpg" class="image">


Flyttar in lite mobler...




Fyr


Godmorgon varlden. Jag sitter pa Manly farjan till jobbet och tar kort som en riktigt turist. Som vanligt:)


.


Two In One


Fina Miras fodelsedag idag sa efter jobbet gick vi till Art House och drack vin o at ostbricka.

Hann bara stanna nagon timma innan jag akte hem for grekisk familjemiddag med Hs mammas kusiner som ar har fran Grekland.

Sa massa ost, tzaziki, lamm, oliver, rakor och vin senare ar det nu dags att sova!


Bra bok!

 
Mia kommenterade och fragade varfor All That I Am boken var bra. Och det borde jag ju ha skrivit :) Men orkade inte skriva ett langt inlagg pa mobilen. Hade precis last ut boken och tankte `vad BRA den var' och ville blogga om det precis da. :)
 
Sa har skrev Svenska Dagbladet's Ellen Mattson:
 
Den 4 april 1935 hittades den antinazistiska aktivisten Dora Fabian och hennes väninna Mathilde Wurm döda av sömnmedel i en lägenhet i Bloomsbury. Den 22 maj 1939 begick en annan tysk flykting, författaren Ernst Toller, självmord på sitt hotellrum i New York. Senare samma år reste journalisten Hans Wesemann, Hitlermotståndaren som blev Gestapospion, till Venezuela. Han utlämnades aldrig till Tyskland och dog så vitt jag kunnat utröna 1971.

Kring denna historiska trio – Fabian, Toller, Wesemann – bygger australiensiska Anna Funder sin roman ”Allt som är jag”, och hon gör det genom att lägga till en fiktiv person: den unga Ruth som är Dora Fabians kusin och blir Hans Wesemanns hustru.

Men också Ruth har historiska rötter – boken är tillägnad Funders väninna Ruth Blatt som delar den fiktiva Ruths upplevelser av motståndet mot Hitler. På så sätt blandas fakta och fiktion och det historiska stoffet smälter in i en romanväv där författaren tar sig friheter, skapar sammanhang som inte fanns i verkligheten och binder samman sina figurer på sätt som inte heller har någon historisk grund.

Som sagt sa handlar den om tiden precis innan andra varldskriget. Den skrivs i forsta person men hoppar mellan Toller och Ruth (det ar indelat i kapitel for var och en sa det blir inte krangligt pa nagot satt).
 
Lika mycket som boken handlar om deras medverkan i tyska motstandskraften mot Hitler sa handlar den ocksa om forhallandena mellan de tre personerna.
 
Jag gillade den for att den var sa bra skriven. Det varsta jag vet ar nar en forfattare behandlar lasaren som om denne inte har nagon fantasi genom att beskriva allting i detalj. Anna Funder slanger forstas in detaljer men bara nar det ar nodvandigt.
 
Och jag tycker hon ar riktigt bra pa att beskriva personer och forhallanden.
 
Jag ar ingen bokrecensionist sa mer an sahar blir det inte, men om ni vill lasa en bra bok sa tycker jag ni ska kopa denna! :) Ser fram emot o prata om den i bokklubben nasta vecka.
 
 
 
 

All That I Am


Vilken bra bok!

Laste precis ut den for var bokklubb.

Den handlar om andra varldskriget, vilket jag maste erkanna fick mig att anta redan fran borjan att jag inte skulle gilla den. Men sa fel jag hade.

Las den!


Monday



Mycket att gora i veckan, aker ju till Byron Bay nasta helg for Miras bday girls weekend och det ar aven da vi kommer kunna flytta in (moblerna kommer pa fredag). Dalig tajming att aka ivag da men jag vill inte avboka.

Istallet ska jag packa nu i veckan sa att H 'bara' behover kora dit mina lador.

De flesta moblerna ar ju nya och levereras direkt till huset, sa han kommer inte behova flytta nagra mobler sjalv.

Sangen ar custom-made och kommer inte vara fardig an pa ett tag men vi har fatt madrassen, och det gar ju bra att bara sova pa den.

Dorrarna inomhus ar heller inte fardiga men dem gar ju att leva utan ett tag.

Hoppas ni far en fin vecka!:)


Och sa nya lampor...


... uppe i vardagsrummet. Fran Great Dane med. Har likadana i badrummen och over trappan. Tycker det ar jattesnyggt med stora, exponerade glodlampor!


:)




Sovrums lampan



fran Great Dane ar uppe. Jattestor, och jattefin:)


Tog 'sovmorgon'...


...denna sondag, anda till 7.30 ;) *hor ni ironin i rosten fran nagon som ar riktigt less pa allt vad renovering innebar*

Var har hela dagen igar men fick valkomnat kvallsbesok fran John o Madison, som hade med sig ost, kex o dips, rodvin o ol. Sedan bestallde vi pizza ocksa.

Igar var byggaren Ben har for nast sista gangen, och sparkyn (eletriker) Rod ar har for sista gangen idag o satter upp lampor.

Snart fardiga, snart....


Det borde vara forbjudet...


... att ga upp kl 6 pa en lordag.

Men jag maste till huset o mala.

Borjar med frulle pa Hs cafe...



Pa vag hem...


... efter drinkar med jobbet.

Ha en fin helg!:)


Skona jobb klader?

 
Fick den har urskona kjolen av Eadie igar eftersom hon aldrig anvander den.

Den ar stretchig, slutar precis vid knana och ar lika skon som att ha pyjamasbrallor pa sig.

Hade pa mig den till jobbet idag, tillsammans med en svart cardi med mina bekvama (men fina!) laga skinnskor fran Repetto.

Det slog mig hur mycket skonare klader jag har pa mig pa jobbet nufortiden jamfort nar jag forst borjade jobba som journalist. (Det var aven forsta gangen jag jobbade i en kontorsmiljo).

Jag hade alltid sa oskona och opraktiska klader pa mig. Som att det liksom horde till med att jobba ``pa kontor''.

Efter att ha studerat och jobbat som servitris, oftast i shorts och t-shirt, sa skulle jag plotsligt ut och kopa `riktiga jobb klader'.

Och av nagon anledning inhandlade jag varldens obekvamaste garderob.

Jag kommer ihag nar jag fick min forsta intervju med News Limited och insag direkt att jag inte hade nagot vettigt att ha pa mig.

Gick ut for att kopa nya klader och kom tillbaka med en blank, svart polyester skorta med krage och knappar anda upp i halsen. Till det en tight, high-waisted gra kjol i ull som gled upp och stramade nar jag satt ner.

Och sa ett par hoga klackar.

Kommer ihag hur jag svettades nar jag satt och vantade pa huvudkontoret (polyester i Australisk varme funkar icke!), drog i kjolen sa den inte skulle glida upp, och redan hade ont i fotterna av klackarna efter att ha gatt fran tagstationen.

Fick jobbet och gick ut och kopte annu flera blanka skjortor med knappar, high-waisted kjolar som var bade obekvama och fick mig att se gravid ut, och fler par hoga klackar.

Men nu ser mina jobb-klader annorlunda ut.

Varfor ska man vingla runt i klackar pa jobbet? Visst, det kan vara snyggt med fina, hoga klackar men hur skont ar det att spendera 8h i dem pa jobbet?

Jag kor pa laga skor, pa sin hojd ett par skona kilklackar.

Anvander knappt high-waisted kjolar langre, och absolut inte skjortor i svett-material.

Har hellre pa mig snygga klanningar och kjolar i bomull (som inte glider upp nar man sitter ner), toppar i samma material, och skona cardigans. Har jag kavaj sa sitter den lost och ar oknappt.

Och jag ser inte oproffsig ut for det. Det gar att vara snyggt kladd till jobbet utan att lida pin!

Vad tycker ni? Vad ar era favvo-outfit till jobbet?


Pa Zimmerman rean


Borde inte vara har (for mkt o gora hemma, borde spara mina pengar...) men det blev sa anda


Buzios


Nu i veckan fick jag antligen tummen ur och skrev en rese artikel om Buzios i Brasilien, nio manader efter jag var dar.

Planerar aven att skriva om Argentina, Chile, Uruguay och Rio. Bara for att det ar kul att ha.. onskar att jag inte hade vantat sa lange med att gora det bara! Minnen bleknar sa fort.


Japp, jag jobbar i paradiset :)


Sticky Bar

Ikvall blir det middag pa Sticky Bar med Mira, Carol, Andrea och Anna for att valkomna tillbaka den sistnamnda till Sydney efter en manads semester i Indonesien med hennes foraldrar.

Har aldrig varit pa Sticky forut men hort bra grejer. Det ser inte ut som en restaurant utifran och man behover ett sms-losenord for att komma in, vilket later wanky men det ska visst vara ett jattemysigt stalle.

Ha en bra lill-lordag!

Nyheter fran hemtrakterna;)





Bye bye vinter!


Min taxichaffis sager att nu ar nog vintern "nearly finished".

Jag tror han har ratt. Yay!:)


Lordags

 
Borjade med bowling i Darling Harbour for Kellys bday, sedan vidare till Slip Inn for en snabb drink innan jag tog en taxi till White Horse i Surry Hills for Eadies bday.
 
Blev en del mat och massa drinkar sedan vidare till The Winery for sangria och sa Gaslight for att dansa, dar jag stotte pa bday girl nummer ett Kelly av en slump!
 
.
 
 
 

Good Morning



Kobra


Hs pappa hatar att slanga grejer och har darfor ett garage sa fullt av saker att bilen inte far plats.

Irriterande for Hs familj men det finns allt nagra guldklimpar bland allt skrap, som t.ex de har tva telefonerna.

En 1960s Made in Sweden Ericsson Kobra - likadan som min faster hade - och en svart telefon fran 1940, liknande en som min mormor hade hemma.


De foljer med till nya huset. Sa coola!


Gamla foton



Jag o H stadar ur vara grejer och fastnade saklart med att kolla pa gamla foton. Kul att ha riktiga fotografier i handen, kommer inte ihag sist jag framkallade bilder.


Jeffrey Campbell booties


Passar pa att ha pa mig mina hoga boots nu nar H inte ar med o kan klaga pa att jag ar for lang;)


I en taxi...



...pa vag till Darling Harbour for att fira Kellys bday. Vi borjar med bowling och sedan vidare for drinks, och jag, Carol och Anna kommer aka till Surry Hills vid halv atta for att fira Eadies bday pa White Horse.


Ar det bara i min kompisgrupp eller ar det inte sa att massa folk fyller ar i slutet pa augusti och i september?


Har varit i huset sen imorse och fixat och svirade om dar, kanner mig sadar frasch:S!


Ha en bra lordag!



eBay

 
Mia kommenterade:
 
Du är så duktig på ebay att jag blir grön av avund! Jag är djupt inne i tradera men ebay har ju så mycket mer. Kan du inte skriva lite om hur du går tillväga, jag tror jag sagt det förut men det skulle vara ett superinlägg. Vad ska man kolla efter, hur ska man lägga upp sökningen etc?
 
Alltsa jag vet inte om jag kan ge nagra sarskilda tips (det har borjade bra va?;)
 
Tror jag hittar fina grejer ibland for att jag ar halvt beroende av ebay och gumtree och ar inne och kollar en snabbis nastan varje dag!
 
Jag forsoker att kopa mer second-hand (mycket `second-hand' pa eBay ahr ju aldrig blivit anvant heller) istallet for att ga till en affar och kopa helt nytt jamt. En bra kompromiss emot storkonsumtion for en lite shoppingberonde manniska som jag sjalv.
 
Mina basta tips ar:
 
*Forsok att hitta auktioner som avslutas pa typ en mandag eller tisdageftermiddag, nar manga inte ar online o shoppar. Tycker alltid att de grejerna verkar ga for battre priser an auktioner som slutar pa tex. en sondagskvall, nar manga ar inne och biddar/bjuder.
 
*Bestam dig for hur mycket du ar villig att betala och ga inte over det priset. Det ar latt att bidda `for mycket' och man hamnar i ett bidding war med nagon annan minuterna innan auktionen ar pa vag att avslutas.
 
*Betala alltid med PayPal, det ar sakrast och da har du aven en mojlighet att `oppna en dispyt' for att fa tillbaka dina pengar om varan inte ar som den beskrevs i annonsen
 
That's all I've got! Hoppas det var till lite hjalp iaf :)
 
 
 
 

Gay and lesbian friendly?


Kollar hus i Hunter Valley for en weekend away i mitten pa september for Carols 30th och sag detta stallet, som ar miljovanligt, familjevanligt och... gay vanligt?


Inser att de menar val och inte skriver det for att irritera folk men anda. Ska det verkligen behova sagas att alla ar valkomna, vilken sexualitet de an har?




Dagen innan helg



Fredagen kanns valkommen, behover koppla bort jobbet ett tag.

Igar dog en 12-arig tjej som har vantat pa sin tredje levertransplantation i over ett ar. Tidningen har foljt henne lange och sista gangen jag traffade henne var pa hennes 12-ars fest hemma. Nar jag fragade vad hon onskade sig sa hon: 'En ny lever.'

Sa det kandes tungt igar att hora att hon gatt bort, och att intervjua hennes familj och vanner.


Ni kan lasa om det har:
http://manly-daily.whereilive.com.au/news/story/tears-shed-as-brave-keoni-rakatau-loses-battle/



Nar slutade Jude Law vara het?



Forvisso for en filmroll (Anna Karenina) men det ar hans riktiga har (eller avsaknad av). Ugh!

Minns honom hellre som han sag ut i Alfie.


eBay shopping


Klickade hem den har aldrig anvanda Cue klanningen (som visst ska vara Sage Green, vad det du betyder, jag tycker den ser ljusbla ut) fran eBay igar. Gillar cut outsen och tror den kommer passa till bade jobb och helg.




Harlem



Pa vag hem efter en drink pa mysiga baren Harlem i Manly med min gamla jobbarkompis Emma.


Saknar den har godingen!




Projekt stolar



H hittade fem gamla stolar nar det var council clean-up (det hander ca. tva ggr om aret och betyder att man far lagga ut sitt gamla skrap framfor huset sa blir det upphamtat av kommunen och slangt pa tippen. Det ar aven fritt fram att 'ta vad man vill ha', manga slanger ju bra grejer).


Iallafall. H ar inte den som plockar upp slanga council clean-up mobler (det ar mer min grej;) men han fastnade for de har stolarna.

Det var ca. fyra ar sedan och de kom aldrig till anvandning.

Men vi vagrade gora oss av med dem.


Och for nagra manader sedan hittade H en till likadan under en annan council clean-up. Gold!


I sondags borjade vi antligen fixa dem; sandpapprade dem i timmar tills det fina, ljusare traet kom fram, och sedan oljade vi dem.

Saten och ryggstod i gratt skinn har bestallts.

Fore-bild:


Helg lista

 
En lista fran Emmy's blogg!
 
Roligaste: Musikal premiaren pa Opera Huset i lordags.
 
Fortskaffningsmedel: I sondags akte jag och H fram och tillbaka till Bunnings och Cronulla i varan Jeep Defender. Den ar super nu nar vi renoverar - man kan vika upp bada satena darbak och den ar bade hog och bred sa vi far plats med massa grejer. Tog hem en hel hog med skrap (ink. en flyscreen dorr som ska slangas, den var sa lang att den stack fram mellan mig o H i framsatet. Inte det lattaste att kora med den mellan oss).
 
Kallaste: Natterna var kalla bada tva, och i lordags regnade det med. Inte alltfor kul nar man gar i klanning och strumpbyxor!
 
Varmaste: Att sitta i solen och sandpappra stolar tills armarna varker, slipa tak, sopa torkad cement fran sovrumsgolvet (efter att ha tappt igen hal i tegel vaggen), bara plankor och en dorr fran bakgarden till jeepen etc. Who needs a gym?!
 
Godaste: Kanapeerna pa efterfesten i Opera Huset i lordags. Var hungrig efter tre timmars musikal och nagra gratisdrinkar och de hade ett langbord med vackert utskuren frukt och serverade salt&pepper friterad blackfisk, goda ostron, risotto bollar m.m. Mums!
 
Mest oväntade: Att fa ga pa musikal pa Opera Huset efter att Mira fick gratisbiljetter! Det var inte forsta gangen jag var i Opera Huset, men daremot forsta gangen jag var pa musikal!
 
Minst oväntade: Att hela lordagen och sondagen spenderades i huset. Den har renoveringen tar nog aldrig slt. Kanns det som.
 
Pensionärsvarning: Jag och H fick och la oss tjugo i nio igar! Hur mycket pensiornarsvarning ar det inte pa den?! Vi var bada helt slut efter en lang dag i huset och klamde i oss massa friterad fisk och pommes frites pa kvallen vi blev helt dasiga och trotta... var dock jatteskont att vakna innan vackarklockan imorse och kanna sig helt utvilad.
 
Trevligaste samtal: Att prata med H om hur fint huset kommer vara nar vi ar fardiga. Det ar det enda som haller oss igang pa kvallarna och helgerna nar vi ar dar!
 
Hur var er helg? Om ni gor listan sa kan ni val kommentera sa jag far lasa era! :)
 
Jag tog inte mycket bilder i helgen men har ar lite bilder som Daily Telegraph tog i lordags
 
 
 

Mandag




Sitter pa farjan till Manly och kollar pa the Olympics closing ceremony. Spice Girls rullade precis av scenen pa taxitaken.

Och ja, helgen gick fort, precis som vanligt. Men sa gar ju veckodagarna ratt fort de med och ratt som det ar ar det fredag igen.


H och jag var i huset hela dagen igar (surprise surprise) och jag sandpapprade stolar i timmar. Kanns som om mina fingertoppar tog stryk, de ar helt omma idag.


Idag ska jag intervjua en dam som fyllde 100 igar, och ett par vars nyfodde son dog tre timmar efter att han fotts. Ironiskt att de tva intervjuerna hamnade pa samma dag.






Last night



Gick pa roda mattan (aven fast vi ar nobodies;P), drack gratis cocktails, sag musikalen, somnade nastan pa slutet, kvicknade till nar vi kom ut fran Opera Husets stora konsertsal och sag att de dukat upp ett langbord med frukt och hade ett dussin servitorer med kanapeer, vin och bubbel, stannade pa efterfesten till ett-tiden, sprang till taxikon i regnet och akte hem. Bra kvall!


Quay Bar



Mira var sen och jag tidig sa satte mig i Quay Bars uteservering vid en heater och tog ett glas vin.


Nar jag druckit upp kommer bartendern upp och sager "testa det har vinet, det ar jattegott". Tror han bara ska halla en skvatt men han fyller hela glaset.

Och detta ar innan vi ska pa pre-drinkar i Opera Huset. Oopps:) blir nog en bra kvall det har:)


Zara



Pa taget pa vag till stan, ater en take away sallad och har precis malat naglarna. Var lite stressigt att gora sig iordning i tid!

Har pa mig en jacka fran Zara , kopt i Sthlm.


South Pacific



Hade inte tankt hitta pa nagot ikvall men sa messade Mira och fragade om jag ville med pa premiaren av musikalen South Pacific i Opera Huset. Kul!:)


Mira ar redaktor for en skvallertidning och far ofta inbjudningar till roliga events.


Sa nu ska jag hem och svira om efter nagra timmars jobb i huset, har gips smulor i haret och under naglarna och kanner mig allmant osnygg:S Men efter en dusch, klanning och smink sa!:)


Ha en fin lordag!


Det har blast mycket inatt



Ar valdigt tacksam att vi hogg ner det gamla tradet i utegarden med halvtaskiga grenar for nagra veckor sedan, annars hade det nog legat i vardagsrummet nu.


Hej helg!



Lang och stressig dag pa jobbet, skrev varan weekend feature vilket ar en langre artikel som skrivs mer som en magasin artikel an nyhetsartikel. Tycker det ar mycket svarare och satt och kampade med den ett bra tag innan den blev fardig.

Sedan small det till och blev stormartat vader sa jag fick skriva en sida 3 artikel om b.la en skola dar en stor bit av taket blast bort, och batar som blast upp pa stranden.

Men nu ar jag pa vag hem.

Ha en fin helg!:)


So long salmon pink!:)



Forsta lagret vitt har malats pa huset - bra mycket finare an laxrosa!:)


Makrill!!!



Ni kan ju tanka er hur glad jag blev nar jag hittade min all time favoritkonserv mat i tyska mataffaren Aldis innan: makrill i tomatsas!

Trodde inte sadana delikatesser fanns att kopa pa denna sidan klotet.

Tyvarr sa smakade det inte lika gott som hemma (saklart) men anda!

Sag aven att de salde sill i konstiga inlagg (t.ex med ananas och curry?!)




Renoverar



Drinks med Elin ikvall och middag med Carol o Jamie imon (vilket blev plan B efter att vi fick reda pa att Zimmerman rean stanger redan kl 5) blir inte av. Vi har for mycket att gora i huset. Ser ut som vi kommer vara har varje kvall och hela helgen.



Manly <3


Tak uppdatering

Annu en takuppdatering, for att det ar dar det hander mest grejer just nu i huset. Snart har byggaren Ben lagt allt tra, sen ar det dags att mala vitt, och sedan - fardigt!:)


Monday

 

Och sa var det mandag igen.

Tror det blir en bra vecka pa jobbet, court reportern ar pa semester sa jag ska ta over hans duties i nagra dagar.

Kommer bli manga timmar pa rattegangar vilket jag for det mesta gillar.

Pa onsdag jobbkurs i intervjuteknik pa huvudkontoret. Kanske traffa Elin efter det.

Och pa torsdag efter jobbet blir det Zimmerman rea, ett av mina favoritmarken i Australien.

Dock dyrt sa nar det ar rea ar jag o Carol dar och laddar upp med vackra bikinis, fargglada klanningar och annat. Hoppas ni far en bra vecka!


Nytt

En stor lampa i gratt filt tyg till sovrummet och sex lampor i gult och gratt till vardagsrummet


Letar lampor...

... pa Great Dane i Redfern som saljer skandinaviska mobler


Blir glad av att...

...se vackra, vilda papegojor. De har var pa var gata imorse nar jag var ute o joggade.


Middag

pa Old Library ikvall, inviger vasten Hs mamma gav mig i bday present


Runaround our new neighbourhood

Det var for fint vader for att ga till gymmet idag sa jag joggade 10km runt vara nya kvarter istallet. Stannade till vid seglingsklubben och tog ett kort pa den vackra utsikten. Vilken drom att ha en bat!


Saturday

Borjade dagen som vanligt med ett jatteglas farskpressad veggie juice med kale (heter det samma pa svenska?), paprika, morotter, citron osv. Sitter nu och vantar pa ett forsenat tag med en iskaffe i handen. Det ska bli 21 grader idag och solen skiner fran en klarbla himmel men jag kommer inte hinna njuta mycket av vadret, ska till gymmet en timma sedan till huset och fixa. Ha en fin lordag!:)


After Work pa Slip Inn


The Notebook

Har fatt nagra kommentarer om vad jag tyckte om The Notebook...Jag tyckte den var fin men samtidigt valdigt forutsagbar och cheesy. Andrea somnade mitt i filmen och tyckte den var seg. Ryan Gosling ar ju het som fa dock... Sa som sagt, fin och romantisk men ingen film jag kommer se igen. Tror det hade varit annorlunda om jag sett den nar jag var yngre. Sag ju filmer som Ghost, The Bodyguard och Broarna i Madison County med Meryl Streep nar jag var yngre och alskade dem. Ser dem garna om och om igen om sa bara for att de paminner om hur mycket jag gillade dem forsta gangen.


Happy Friday!

 

Vaknade upp till denna vackra utsikt fran Andreas fina lagenhet pa 12e vaningen i Potts Point imorse.

 

Onskar Er en underbar fredag och rolig helg!:)

 

 


Pizza, vin, film o sleepover

 

Garkvallen borjade med vin pa 333 vid Martin Place och sedan god pizza pa Hugos i Kings Cross med Carol, Andrea och Rob.

Vid nio-tiden gick vi o hyrde The Notebook och lag o kollade pa den hemma hos Andrea. Sov over dar, skont att slippa taget hem!

 


Ikvall hander det

Andrea o jag ar nog de sista tjejerna i varlden som inte har sett The Notebook. Men ikvall hander det!;)


Fifty Shades of Grey

 

Idag stod det pa framsidan av en av Australiens mest lasta dagstidningar att boken haller Olympiska simmarna (de kvinnliga iaf) vakna om natterna.

Vi laste ju den till var bokklubb for nagra veckor sedan och jag tyckte den var ratt kass.

En kompis pratade om att lasa den och jag sa att hon garna kan fa min nar jag traffar henne ikvall for jag skulle anda slanga den. Och innan messade hon och skrev: 'Dont forget THE BOOK!'

Varfor tror ni den har blivit sa poppis? Ar folk sa desperata efter att lasa om sex? For storyn ar ju inte sarskilt intressant...

Pratas det lika mycket om Fifty Shades of Grey boken i Svea som har?

 


Ord som gar rakt in i hjartat

 
Jag maste fa dela med mig av Emmy's fina dikt som hon la upp pa sin blogg:
 
Vad ska du dit att göra
Varför måste du trilskas så
 
När alla andra växer upp
Varför står du bara och tittar på
 
Det är väl bäst att inse
Livet är inte roligt jämt
 
Ibland måste man jobba vidare
Istället för att söka efter det som är okänt
 
Det river hål i hjärtat
Var gång du ger dig av
 
Kan du inte bara stanna
Du måste lära dig att möta livets alla krav
 
Du ringer hem och gråter
Vi pratar om saknad och det ger lite tröst
 
Men nästa gång vi ses känns fjärran
Det dröjer fram till nästa höst
 
Du vet nog redan
Att du är så älskad av oss här
 
Vi önskar dig all lycka
Fast helst utan avståndet och dess eviga besvär
 
Det liv du har valt
Får jag nog ta och finna mig i
 
Men van vid dina tokigheter
Det kommer jag nog aldrig helt att bli

Dagens jobb

Stora delen av denna jobbdag gick at till att skriva (och Facebooka o Twittra) om en 12m lang, 25 ton tung humpback val som hittades dod i rockpoolen pa Newport beach imorse. Las mer pa manlydaily.com.au


Conversations with God

laddade jag ner pa min Kindle idag. Ser jattemycket fram emot att lasa den. Har du last den? Vad tyckte du?


RSS 2.0