Mitt jobb som journalistFick den har kommentaren av Swedish Army Wife
:

Vad kul att åka ut på nya saker varje dag men är det inte jobbigt att ha deadlines hela tiden? Det fanns en tid då jag var intresserad av att plugga till journalist men sen kom jag på att jag inte ville jobba under tidspress hela tiden :) Får du själv välja vad du vill skriva om ibland? Kan du inte skriva ett inlägg om hur det är att jobba som journalist och vad du gör och hur det går till? Hade varit kul att läsa om :)

Visst kan jag gora det. :)

Jag har jobbat heltid pa The Mosman Daily sedan juli 2009.

Jag har velat bli journalist sa lange jag kan minnas och det ar fortfarande mitt dromjobb. Tror aldrig jag kommer jobba med nagot annat.

Mina `huvudronder' ar crime, politik, kommun och utbildning men jag skriver om allt mojligt.

Det ar det basta med mitt jobb, att ingen dag ar den andra lik och jag skriver om manga olika omraden.

Tidningen kommer ut en gang i veckan (den var en daily for langesedan).

Sa jag har inte dagliga deadlines, vilket ar skont pa ett satt men jag tycker mest om, och jobbar bast, under deadlines sa jag siktar pa att jobba pa en dagstidning inom dem narmaste aren.

Men jobbet ar stressigt nog anda. Manga journalister pa dagstidningar jobbar bara pa en eller tva artiklar om dagen, medans jag skriver upp mot 20 artiklar i veckan. Det galler att kunna planera dagarna och ge sig sjalv sma `deadlines' sa att man inte sitter med en hel hog artiklar att skriva pa tisdagsmorgonen.

Ar jattenojd med mitt jobb, det ar givande och stimulerande och jag har lart mig att vara hyfsat bra pa att halla stressen under kontroll.

Jag far valja vad jag vill skriva om ibland, och redaktoren har oftast nagra ideer om vad hon vill ha men jag far manga telefonsamtal och emails med tips som jag sedan gor artiklar av.

Vi har deadline varje tisdag, sa var jobbvecka `borjar' pa onsdagar.

Sahar sag min jobbvecka ut forra veckan:

Onsdag: En fotograf och jag foljde med en volontar pa ett community centre for gamla for att gora en artikel om hur en dag i hennes liv ser ut.

Laddade upp artiklar och bilder till hemsidan.  

Gick pa nyhetsmote for att planera nasta veckas tidning. 

Torsdag: Spenderade hela dagen i domstolen. Kollade upp detaljer om en doktor som blivit domd till fangelse for att ha utnyttjat patienter sexuellt, och gick pa en rattegang dar en hjarnkirurg stod aklagad for att ha dodat en escort genom att ge henne for mycket kokain.

Fredag: Intervjuade halsoministern om hennes 100 forsta dagar i riksdagen.

Intervjuade och skrev en artikel for hemsidan om en councillor (vad heter det pa svenska?) som ar under utredning for korruption.

Skrev en artikel om en grupp dansare som upptratt pa en skolfestival.

Intervjuade en veterinar om en hemlos katt som behover nagonstans att bo.

Lordag: Ar egentligen ledig lordagar och sondagar men i lordags gick jag till Luna Park for att testa ett nytt akband som connectar med Facebook, for att sedan skriva en artikel om det. Gratis karuseller hela eftermiddagen med Jenny :)

Mandag: Telefonjagade folk for att hitta nagon som kunde beratta mer om ett stort foretag som gatt i konkurs.

Gjorde en restaurangrecension.

Gick till Taronga Zoo for en elefants 20ars fodelsedag.

Intervjuade en livraddare som vunnit en tavling.

Kommunmote pa kvallen. Jobbade sammanlagt 13,5 timmar. Pust!

Tisdag: Deadline day. Skrev ett par artiklar om grejer som hande pa kommunmotet.

Intervjuade en konstnar om en ny utstallning.

Korrekturlaste massa, massa sidor innan de gick till press.


Det jag gillar mest med jobbet, forutom att jag far betalt for att skriva,  ar att det varierar sa mycket.

Ena dagen intervjuar jag foredetta statsministern John Howard, andra dagen ar jag pa Taronga Zoo och klappar koalor med en grupp skolbarn.

Vad gillar ni mest med era jobb? Vad ar erat dromjobb?


(och ge mig garna fler tips pa saker jag kan skriva om! :)


Kommentarer
Postat av: Emmy

Coolt jobb! Låter kanonbra och varierat, och jag är som du - jobbar alltid bäst med deadlines! Mitt drömjobb är författare varvat med något annat. Typ föreläsare eller något sånt. Tål att funderas på... Återkommer med fílmrecension imorron! Kram!

2011-07-05 @ 06:00:39
URL: http://bortabrabloggen.wordpress.com/
Postat av: Swedish Army Wife

Häftigt! Vad kul att läsa, tack för att du orkade svara :)

Så otroligt allmänbildad du måste vara som researchar och skriver om så skilda saker varje dag.Jag hade mitt drömjobb i Sverige (på polisens underrättelsetjänst) OCH hade hittat och köpt mitt drömhus när jag träffade G men det var bara att ge upp allt för att kunna flytta till USA. Hade G haft vilket annat jobb som helst förutom i det militära hade jag tvingat honom att flytta till Sverige i stället :)

2011-07-05 @ 06:21:03
URL: http://www.swedisharmywife.com
Postat av: Jenny

Det låter som du har ett riktigt roligt och spännande jobb! Kul läsning! Själv så sitter man just nu på ett jobb som man hatar, men det ska det såklart bli ändring på..Jag skulle helst vilja jobba med marknadsföring av musik/artister och event organisation och personlig träning och frilansa för någon intressant tidning och skriva en bok. Haha

2011-07-05 @ 09:06:18
URL: http://nopainnogainbaby.blogspot.com
Postat av: Maria M

Roligt att läsa. Förresten har jag sagt att jag tycker du har en jättebra blogg? Det har du iaf. KRAM

2011-07-05 @ 18:22:53
Postat av: Christina

Ditt jobb låter väldigt roligt!! Intressant läsning! Gillar att det är så varierande! Jag ska försöka börja om på ny kula och hitta mitt drömjobb. Kemijobb har jag lagt bakom mig hoppas jag. De marknadsförings- och skrivarkurser jag tagit i vår har varit det roligaste jag läst :-) Så skulle jag ju vilja fota lite med... Det är en väldig lyx att ha ett sabbatsår, får se vad som ramlar ut på andra sidan :-)

2011-07-05 @ 23:01:06
URL: http://mylifeinsiliconvalley.wordpress.com
Postat av: agnes

Vad spännande det låter, att få göra så många olika reportage.Eftersom jag för närvarande är student har jag inget drömjobb ännu men jag siktar på någon stor internationell bistånds organisation lr liknande i framtiden. Eller FN hade varit häftigt...

2011-07-06 @ 07:51:08
URL: http://www.agnesutomlands.wordpress.com
Postat av: Diana

Du är så grym, och allt detta gör du på engelska. Underbarra, fantastiska du, du har så mycket otroliga kvaliteter i dig. Det är skönt att din blogg är på svenska, och jag håller med Maria, din blogg är jättebra! Kram

2011-07-08 @ 21:07:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0