Who said it was easy...?Harrys kusin G fran Grekland har varit i Sydney dem senaste fyra manaderna och har bestamt sig for att aka hem.

Han har jobbat pa Harrys cafe och ville egentligen stanna i mer an ett ar, kanske i flera, sa han nar han forst kom hit.

Men igar kvall berattade han att han ska boka flyg tillbaka till Rhodos nu i veckan.

Vill inte ga in pa massa detaljer om varfor han vill aka men det slog mig att manga som kommer hit oftast tror att det kommer vara sa... enkelt?

Ungefar som att nya vanner, boende och ett heltids-jobb kommer vanta pa en pa Sydney Airport nar man landar, utan att man behover lyfta ett finger.

Det ar inte latt att komma till ett nytt land dar folk inte pratar ett forsta sprak. Det ar val sjalvklart, eller?

Vet inte om folk tror att bara for att Australien ser ut som ett tropiskt paradis pa bilder och har ett (valfortjant) rykte om sig att alla ar sa trevliga att starta upp ett nytt liv har kommer ga som en dans pa rosor.

Och har man problem inom sig sjalv sa kommer dem problemen inte stanna pa Arlanda eller Landvetter flygplats, dem problemen foljer med anda till andra sidan jorden och kommer antagligen kannas annu jobbigare nar man inte har en stottande familj och vanner nara.

Att lamna allt och borja om pa nytt i ett annat land kommer alltid vara svart, vart man an aker.

Daydream Island, Australia


Kommentarer
Postat av: Emmy

Visst är det svårt. Nästan svårare än att stanna hemma. Att utmana sig själv och sitt bagage är det svåraste som finns. Men visst är det nödvändigt ibland. Kram

2011-06-08 @ 07:12:24
URL: http://bortabrabloggen.wordpress.com/
Postat av: SANNA

det är riktigt svårt!

hahaha behöver inte harry anställa nån då? kanske i början av augusti ;)

2011-06-08 @ 09:25:26
Postat av: Swedish Army Wife

Jag trodde det var skitsvårt att få visum till Australien, kan man åka dit och bara vilja "stanna i flera år"? Men han kanske hade jobb och därför var det lättare? Jag har bara hört att det ska vara svårt att komma in i landet om man inte är turist och att de är stränga med visumreglerna men det kanske inte stämmer...Jag har inte varit i Australien själv än, ser fram emot när det händer dock :)

2011-06-08 @ 14:48:10
URL: http://www.swedisharmywife.com
Postat av: agnes

Jovisst borde det vara en självklarhet. Men man romantiserar nog Australien lite eller det nya land man kanske åker till ö.h.Jag kämpar lite just nu med att trivas i vardagslivet här. Att det faktiskt kan vara tråkigt här också. Allt kan inte vara roligt, nytt och spännande hela tiden. Men att det skulle vara enkelt trodde jag aldrig, särskilt inte med ett nytt språk... eller nytt o nytt men inte mitt modersmål. Fast jag får ju dras med akademiska uppsatser och annat trist så det borde verkligne inte vara något självklarhet.

2011-06-08 @ 14:59:36
URL: http://www.agnesutomlands.wordpress.com
Postat av: Anna - Swaussie

Vilket passande inlägg. Har precis suttit LÄNGE i telefon med mamma och diskuterat vår ev framtida flytt till Oz och hur det inte är lätt att flytta till ett annat land än sitt hemland. Att kulturkrockar stora och små alltid dyker upp och att en av oss (jag och Simon) kommer att hamna där hur vi än vrider och vänder på oss och att en av oss alltid kommer att vara långt borta från familj och vänner. Australien är vackert och bra på många sätt, men frågan är om det någonsin kommmer att kännas som ett riktigt "hemma". Men det vet man ju först när man testat, eller hur?! :)Kram

2011-06-08 @ 20:05:39
URL: http://swaussie.blogg.se/
Postat av: Sara

Bara för att du skriver att du inte vill gå in på detaljer om varför så blir jag extra nyfiken :) Det är inte meningen att livet ska vara en dans på rosor. Man får vad man har förtjänat. Med andra ord, lite slit så går allt vägen. Till slut.

2011-06-10 @ 19:25:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0