Anna var det ja


Tycker det ar trevligt nar baristor fragar om ens namn nar man bestaller take away sa att de kan ropa ut det istallet for `Skim Mocha no sugar!' nar det ar fardigt.

Tyvarr sa maste jag ofta saga om Boel ungefar tre ganger innan baristan ger upp och skriver Bowl, Bowel, Boen eller bara B pa locket.

Sa fran och med nu heter jag Anna varje gang jag bestaller kaffe.

Jag slipper stava ut B-O-E-L flera ganger medans kon med kaffesugna suckar irriterat bakom mig, och baristan slipper bli forvirrad.

Hur ar det med er, har ni problem med era svenska namn utomlands?Kommentarer
Postat av: Emmy

Jag kallas konstant för Amy eller Emma, om jag inte specifikt preenterar mig som "Emmy, like the Emmy award". Då brukar folk fatta! =) Komiskt det där! Kram

2011-09-01 @ 06:43:26
URL: http://bortabrabloggen.wordpress.com/
Postat av: Rebecca

Haha, nej Rebecca ar ju ganska internationellt...Dock star mitt mellannamn Mirja forst I mitt pass, sa pa alla klasslistor, visum, korkort, annat pappersarbete etc sa blir det lite krangligare... Men det brukar ga okej anda. :)

2011-09-01 @ 06:49:37
URL: http://www.lifeasiftoday.blogspot.com
Postat av: Anna

Haha! Jag har alltid tyckt att det vart så trist att heta "Anna" precis som halva klassen i lågstadiet - men nu finns det alltså en fördel!

Kolla gärna in om du har tid: www.life-of-anna.blogspot.com

2011-09-01 @ 08:10:57
URL: http://www.life-of-anna.blogspot.com/
Postat av: Jenny

Haha, nej Jenny är ett ju ett namn som finns i båda språken. Dock kan de absolut inte säga Jenny på "svenska". Det är något med y:et som de inte kan få till...Jag har också samma problem som föregående kommentar- mitt mellannamn står först i passet och då antar de automatiskt att det är ens namn, vilket är ganska iirriterande.

2011-09-01 @ 09:20:36
URL: http://nopainnogainbaby.blogspot.com
Postat av: Anna - Swaussie

Inte speciellt eftersom det är just Anna ;)

2011-09-01 @ 16:09:45
URL: http://swaussie.blogg.se/
Postat av: Di

vad smart, när jag var liten ville jag heta Belinda för jag tyckte att Diana var så fult. Och på en fest för tre månader sen så fick man presentera sig som det man ville heta, jag valde Hav.

2011-09-01 @ 22:17:34
Postat av: Sandra

Sandra fungerar ju har ocksa, men jag brukar liksom saga Sandra och forsoker lata lite internationell. men daremot sa tankte jag nu pa ett namn och undrar hur det blir pa engelska, jag traffade en harlig svensk tjej for ett tag sedan och hennes man heter Love, maste fraga hur han sager sitt namn pa engelska, for love, det kan ju bli lite forvirrande? =)

2011-09-02 @ 00:29:10
URL: http://adrianandsandra.blogspot.com
Postat av: agnes

Tycker jag uttalar Agnes tydligare med engelsk dialekt än om ja säger det på svenska, trots detta heter jag många gånger Agnus eller något annat liknande...

2011-09-02 @ 06:11:11
URL: http://www.agnesutomlands.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0