Night in
Efter annu en dag med salta dopp och sol pa Watego's Beach och en sen men stor lunch pa ostar, charkisar, oliver och allt det dar fran en av manga ekologiska delis i Byron Bay bestamde jag o H for att stanna inne ikvall.
Resten av ganget gav sig ut men jag njot av att ligga i soffan och kolla pa Louis Theroux och Water for Elephants pa TV.
De senaste kvallarna har jag inte kommit i sang forrans efter 4am. Efter att vi blivit utschasade fran en av klubbarna, La La Land, efter att lamporna tants klockan 3am bjod vi med folk hem till var lagenhet och fortsatte festen. Fick klagomal idag fran grannarna, men ah sa kul vi hade!
Men jag ser fram emot att vakna imorgon, sista 2012 dagen, utan suddigt huvud. Ska ga pa yoga kl 8, sedan mota Mel o Dean for frukost. Pa eftermiddagen borjar vi nyarsfirandet med en barbecue i ett hus vid Watego's, sedan far vi se vart kvallen slutar...
Separated at birth?
Du vet att du ar pa semester nar...
...nagon i gruppen fragar vad det ar for dag och alla maste tanka efter
Lunch pa Byron Bay Cafe
Seafood och en hair-of-the-dog Bloody Mary
Watego's Beach
Kristallklart, ljummet vatten, sandstrand och vacker utsikt. Behovs inget mer for att gora en lordag lyckad.
The Top Shop
Basta burgarna och mysigt stalle, nagra gator bort fran centrum. Mycket folk men det finns alltid en ledig grasplatt att sitta pa om alla bord ar upptagna.
Bakis o skakis frukost
St Elmo
Igar blev det middag pa en spansk restaurang har i Byron som heter St Elmo.
Urgoda tapas, det ar ett maste att ata har! Vi hade en set menu med massa goda grejer som avslutades med en creme catalan och en shot som smakade citron med en citronskiva pudrad med kanel att bita i efterrat. Mumma!:)
Statusupdate
Tillbaka fran nagra timmar pa stranden, i en solstol med nagra skvallertidningar vid poolen dar vi har hyrt en lagenhet, yoga klass om en timma, tapas pa St Elmo ikvall. I love semester!
Full...?
Hello Byron
Snart framme...
Kajak
Mulet vader nar vi kom fram till overnattningsstoppet igar sa jag lyckades overtala Mario att hyra kajak med mig (H ville forstaeligt nog sova efter att ha kort bil sedan 4.30).
Vi paddlade runt i nastan en timma - vackert!
Mid-morning snack
Storsta pasen hot chips med barbecue sas jag nagonsin sett. Mario (Hs bror) gillar't!
Bulahdelah
Bacon n egg roll och kaffe stopp i ett av Australiens manga svaruttalade samhallen
Hotell bokat for...
...Coffs Harbour, dar vi stannar till pa vag upp till Byron Bay
Julklapp...
...fran Hs bror, en jattefin karta tryckt i tygmaterial. Pryder var sovrumsvagg.
Packar for Byron Bay roadtrippen
Juldagen
Massa god mat, regn och typ 40 greker i ett och samma vardagsrum - det var var juldag det:)
Juldagen
Dags att aka till Hs kusin och sedan till hans farbror for att fira jul!
Har pa mig min Aussie julklanning fran Wayne Cooper, som jag hade pa mig igar kvall, och forra julen.
Treat
Choc-mint smoothie: lagg en stor banan, 1msk raw kakao, 1tsk maca pulver, nagra farska mintblad, 1dl cashew notter, 0.5dl vatten och nagra isbitar i en blender. Whizz n drink!
Julfest hemma hos oss...
...med vanner som heller inte har nagon familj har. Kul att kunna fira ihop:)
Blev massa mat: helstekt anka, Janssons Frestelse, tryffel julskinka, potatis o broccoli gratang, rakor, ostron,
lax, sallad, ostar, leverpate, agghalvor och kottfarslimpa.
Vi hade grillspett och brazilianskt kott med men tande aldrig grillen for det fanns for mycket ata redan!
Hoppas ni har en alldeles underbar jul!!!
Cronulla 10am
Minst 50 pers lang ko for att komma ini Cronullas fisk o skaldjurs affar... Seafood ar typisk Aussie julmat, ar ju perfekt i varmen.
De har tillochmed en security guard som ser till att folk inte smiter fore i kon!
Ar ju saklart heller inte nagot man kan kopa dagarna innan, om man vill ha farska grejer.
Jag ska kopa 5kg rakor och fyra dussin ostron for kvallens julmiddag hemma hos oss!
Kvallsdopp...
i Cronulla rockpool. Simmade langder for forsta gangen denna sommaren. Bara 10st men anda;)
Skrammande sant:S
Lordag
Drinkar och pizza med Ed, Elsa, H och Chris for att fira den sistnamndes 30onde fodelsedag
Julklapps shoppingen...
... blev av igar med Ed i Paddington.
Kopte en parfym pa Mecca och en Acne t-shirt till H, och ett Kirrily Johnston armband till hans mamma.
Gillar att ga i butikerna i Paddington - hatar shoppingcentrum, vet att de ar smidiga men jag far en stor stressklump i magen nar jag gar in i dem. Sarskilt nu innan jul nar det ar packat med stressade manniskor.
Efter det blev det lunch med Martina pa Miss Char Char och ett glas vin med Ed o Mira pa The Winery.
Fin dag!:)
Julklapp fran H
Paddleboards, yay! Invigdes imorse pa vingliga ben.
Vykort fran mamma - hemlangtan deluxe:(
:)
Klockrent!
Kiss n Ride in Manly
Bra mycket sotare an skyltarna som bara sager Drop Off Point.
Ett glas bubbel...
...med Anna pa Establishment, som aker till Frankrike pa lordag for att fira jul med sin familj.
Svett
Den dar nya Ojay klanningen (anlande igar, invigd idag) i linne som jag skrev skulle vara skon att ha pa sig i sommar? Hela underklanningen ar gjord i mitt hatmaterial no 1, aka svettig polyester. Att klippa bort den skulle gora klanningen genomskinlig.
Klockan ar bara 11, det ar 30 grader ute, jag ska ut ikvall och har svettflackar stora som tallrikar runt armhalorna. Harligt.
Hot yoga
Fick ett ga-sa-manga-ganger-du-vill-i-tio-dagar yoga pass i sondags sa igar gick jag pa mitt andra hot yoga pass.
Svaraste yoga passet jag nagonsin varit pa (ja, svarare an Bikram!)
Resten av gruppen hade mycket mer erfarenhet och det var inspirerande att se hur mycket de kunde gora.
Lararen sa 'Headstand!' och folk vilade huvudet och underarmarna pa mattorna och lyfte benen fran golvet och upp i luften tills tarna pekade upp i taket (och inte snabbt som nar man star pa hander, utan laaagsamt. Vilka mag och ryggmuskler!!)
Jag kande mig mest som att jag fumlade och halkade runt i mitt egna svett pa min matta och nar andra stod pa huvudet vantade jag i en downward dog men jag ska ga tillbaka, ga tillbaka, ga tillbaka tills jag lar mig!:)
Frukost for lata
Har borjat dricka mer o mer smoothies till frukost, sa snabbt och smidigt!
Innan blev det ju oftast hembakat glutenfritt brod med kokta agg och avocado, men nu lagger jag bara allt i blendern och whizz sa ar det fardigt! Har jag valdigt lite tid pa mig haller jag det i en aluminiumflaska och dricker pa taget.
Ett tips ar att alltid lagga i nagra iskuber och/eller frusna bar eller frukt, smakar annu godare nar det ar kallt!
Jag brukar oftast lagga i frusna bar men det fanns inga kvar sa idag blev det:
kale, mango, is, avocado, mandlar, tva raa agg, mald flaxseed, svarta och vita chiafron och spirulina.
Gott, mattande och nyttigt! Plus att det ar en bra mjukstart for kroppen att fa en frukost som ar latt att bryta ner efter en natts somn.
Wittner
Har handlat alldeles for mycket pa sistone, och da inte till andra som man borde gora i juletider, utan sjalviskt nog till mig sjalv. Fy sa ojuligt.
Har ingen bra ursakt forutom att reorna ar battre an aldrig forr. Affarerna verkar ha slutat halla sig till Boxing Day (Annandags) rean och borjar satta roda prislappar pa det mesta flera veckor innan.
Tyckte de har Wittner kilklackarna var snygga och annorlunda, och billiga: nedsatta fran $169 (1000kr) till $29 (180kr). Bargain!
En till artikel...
...i dagens Daily Telegraph. Sida 15 men battre an inget!:)
https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2344896/images/2012/pic_50d0b81fe087c31dbcb08dbd.jpg" class="image">
YSL
Ar som jag namt innan svag for maffiga smycken. Ska det va sa ska det va: jag har aldrig pa mig tunna halsband med sma berlocker, smala ringar eller pluttiga orhangen.
Sa den har claw ringen med tva stora stenar fran Yves Saint Laurent passar mig perfa. Hittade den pa eBay.
Ikvall blev det...
...bokklubb pa det vackert julpyntade Sheraton Hotel vid Hyde Park.
Som vanligt sa hade vi inte last fardigt boken, och vi funderar pa att dopa om det till cheese-and-wine-club istallet.
Men boken (jag har nastan kommit halvvags) ar faktiskt bade intressant ich bra, Blink: The Power of Thinking Without Thinking heter den och forfattaren ar Malcolm Gladwell.
Sahar skriver forfattaren sjalv om den:
It's a book about rapid cognition, about the kind of thinking that happens in a blink of an eye.
When you meet someone for the first time, or walk into a house you are thinking of buying, or read the first few sentences of a book, your mind takes about two seconds to jump to a series of conclusions.
Well, "Blink" is a book about those two seconds, because I think those instant conclusions that we reach are really powerful and really important and, occasionally, really good.
You could also say that it's a book about intuition, except that I don't like that word.
In fact it never appears in "Blink." Intuition strikes me as a concept we use to describe emotional reactions, gut feelings--thoughts and impressions that don't seem entirely rational. But I think that what goes on in that first two seconds is perfectly rational. It's thinking--its just thinking that moves a little faster and operates a little more mysteriously than the kind of deliberate, conscious decision-making that we usually associate with "thinking."
In "Blink" I'm trying to understand those two seconds. What is going on inside our heads when we engage in rapid cognition? When are snap judgments good and when are they not? What kinds of things can we do to make our powers of rapid cognition better?
Forslag?
Sista veckan innan julledighet och som jag langtar.
Kanner att jag behover ledigt, har kant mig lite lag pa sistone. Men det beror nog ocksa en del pa att julen snart ar har och jag kommer inte vara hemma med familjen i ar. Da kanns hjartat tungt av hemlangtan.
Och nar man kanner sig lite lag sa blir forsvinner mycket av blogginspirationen ocksa.
Finns det nagot ni vill att jag ska skriva om? Vad som helst, stort som smatt. Kommentera och sag!:)
Ojay rean...
Raw pomegranate 'cheese'cake with orange gelato
Lagade de har tva godsakerna till efterratt, mums! H alskar granatapple sa tyckte det har skulle passa honom.
Hittade inte clementiner sa det bytte ut det mot apelsiner.
Jag hallde i rodbetssaften i smeten som recepet foreslar, det ger ingen smak men kakan far en stark, vacker morkrosa farg!
For the base
1 cup cashews
2 tablespoons agave
1/4 cup coconut oil
2 teaspoons vanilla extract
1/4 teaspoon salt
2 teaspoons lemon juice
- First process cashews to flour.
- Add remaining ingredients and process again.
- Press into the bottom of a 9″ springform pan and place in fridge whilst working on filling.
For the filling
3 cups cashews, soaked for 1 – 2 hours
1 cup coconut oil
1/2 cup lemon juice
2 tablespoons vanilla extract
1/2 teaspoon salt
3/4 cup agave
1 1/2 cup pomegranate juice
1/2 cup beetroot juice (optional, just for colour)
- Blend all ingredients in a high speed blender under smooth.
- Pour on top of the base.
- Place in the freezer to set. Once it’s set, the cheesecake can be moved to, and stored in, the fridge until ready to eat.
For the Clementine Gelato
2 cups cashews
1/2 cup coconut butter/oil
1/4 cup agave nectar
1 teaspoon vanilla extract
3 cup almond milk*
1 cup clementine juice
2 teaspoons clementine zest
Pinch salt
- Blend all ingredients in a high-speed blender until smooth. Taste for sweetness, you may need to add extra agave if your clementines weren’t that sweet.
- Pour mixture into a rectangular container and place in the freezer to set. Once set, pass through a juicer with a homogenising attachment on. Alternatively, you can pour the mixture (unfrozen) into an ice-cream maker.
*Almond milk is made by blending 1 cup of almonds with 3 cups of water, and straining through a nut milk bag or sieve.
Sunny Sunday
Hot Yoga
Efter yoga by the sea i Bondi Beach forra sondagen bestamde jag mig for att forsoka borja yoga en gang i veckan igen. Inte bara for att jag behover stracka ut musklerna, eftersom jag ar sa kass pa att stretcha, men for att jag kanner mig sa bra inombords efter.
Idag gick jag pa hot yoga i Cronulla for forsta gangen och trots att jag inte var lika erfaren som alla andra (vilka moves de kunde gora, men det ar bra att vara i en klass dar alla ar battre an en sjalv, da har man nagot att strava efter) och 30 grader var battre an bikram varme. Svettades ordentligt men det kandes inte lika pafrestande som bikram.
Onskar det fanns utomhusyoga i Cronulla, hoppas nagon startar upp en klass nu i sommar!:)
Kommer hem till blommor...
...som nog mest ar dar for att jag har fragat H nagra ganger om han inte kan kopa en bukett nangang ibland, nar han anda ar pa marknaden och koper frukt o gronsaker, for de saljer blommor dar med. H forstar inte grejen med fina blommor inomhus, men det gor jag. :) Vackra blommor gor mig glad, och hur hemtrevligt ar det inte med farska blommor? Alskar't!
Jobbjulfest
Jobbjulfesten igar var ok, for forsta gangen holls den for hela News Limited i Sydney. Tidigare ar har NewsLocal, som ser efter de 22 lokaltidningarna, hallt sin egna fest.
Sa det var mycket folk! Holls pa Hordern Pavillion vid Fox Studios, temat var glitter och i taket hangde massa discokulor.
Det kandes som en stor nattklubb med massa, massa folk och jag kande knappt igen nagon. Holl mig nara jobbarkompisarna fran tidningen och vagade knappt mingla med risk for att tappa bort alla och inte hitta nagon jag kande. Lite trist att kanna sa men jag har aldrig varit nagon sarskilt bra minglare...
Men som sagt, det var ok, jag drack lite for mycket champagne och Guy Sebastian var jattebra!
Drinkar med de har goa tjejerna :)
Eftermiddagsdopp
Some Guy
performing at the work Christmas party;)
Tjejdrinkar...
pa baren Awkward i Darlinghurst
Svampcurry med macadamia och blomkalsris med kryddig mangosas
Lagade det har igarkvall, smidigare an det ser ut forutom att man behover lagga de marinerade gronsakerna i en torkugn i ca. 2h. Men det gar sakert lika bra att steka det om man inte bryr sig om att ha det helt raw.
Det enda jag andrade i receptet fran therawchef.com var att jag bytte parsnip mot blomkal och la i fler macadamias istallet for pinjenotter. Jag hade heller ingen vit miso eller ra kokos (eller jo, jag kopte en kokosnot men kunde inte oppna den sa gjorde bara ett hal i och hallde i kokosvattnet.)
For the marinated vegetables
3 cups portabello mushrooms
1 1/2 cups aubergine (eggplant), peeled & diced small
1 cup peas
1/2 cup broccoli, cut from the stem into 1cm mini-florets
6 medium tomatoes, diced small
1 tablespoon lemon juice
2 tablespoons tamari
2 tablespoons olive oil
2 tablespoons curry powder
2 teaspoons salt
- In a large bowl mix the mushrooms, aubergine, peas, broccoli and tomatoes in lemon juice, olive oil, curry powder, and salt.
- Spread onto a dehydrator sheet and dehydrate for 2 – 3 hours at 105 degrees F.
For the curry sauce
1 red pepper
1 clove garlic
1 teaspoon lemon juice
1/2 tablespoon tamarind pulp*
1cm (1/4″) cube of fresh ginger
1/2 cup fresh coriander (cilantro)
1 tablepsoon curry powder (try to get curry powder without salt in it)
1/2 cup fresh coconut from a brown coconut
1/4 cup water
Salt to taste, depending on whether your curry powder had salt in it. Start with 1/4t.
* Tamarind paste can be made by soaking tamarind in water until it goes soft (the seedless type you can buy in a packet in fine for this) and straining through a sieve. If you don’t have any tamarind available, simply leave out.
- Blend all ingredients in a high power blender until smooth and creamy. You may need to add more water depending on what type of coconut you used.
- Mix the softened dehydrated vegetables with the sauce and return to the dehydrator in a large covered bowl to warm before serving.
For the parsnip rice
2 cups peeled fresh parsnips
3 tablespoons mac nuts
3 tablespoons pine nuts
1 tablespoon olive oil
2 teaspoon agave nectar
1 teaspoon lemon juice
2 pinches salt
1 tablespoon white miso
- Pulse in the food processor until rice-like.
For the spiced mango chutney
2 medium mangoes
2 pinches salt
2 teaspoons lemon Juice
1 teaspoon apple cider vinegar
1 teaspoon minced ginger
1/2 teaspoon cumin
- Finely dice one mango and set aside.
- Blend all remaining ingredients in a high power blender.
- Add the diced mango to the blender and blend on low for a few seconds.
COYO
Jayson Brunsdon
Provade de har glittriga godingarna fran Jayson Brundson i outlet affaren igar for att se hur jumpsuiten sag ut med klackar till.
Visst var de fina? Kopte dem dock inte eftersom jag inte kunde ga i dem... (inte for att det har stoppat mig fran att kopa skyhoga klackar innan, men den har gangen gjorde det det. Kanske ett tecken pa att jag har blivit aldre och forstandigare? ;)
Lace jumpsuit
Jag o Andrea gick och kollade i affarer en stund efter lunchen igar och gick forbi en outlet affar i Darlinghurst som jag aldrig sett innan.
De hade massa fina klader med nedsatta priser och jag hittade den har sota jumpsuiten i bomullsspets fran New York market Jill Stuart.
Den satt jattebra och priset var nedsatt fran $800 (4800kr) till $100 (600kr) och jag ar ju en sucker for allt som ar pa rea.... sa jag kopte den. Den blir fin till sommaren med sandaler eller mina kilklackar och brunbranda ben.
Girl's Picnic
Igar blev det forsenat fodelsedagsfirande for Andrea, som fyllde 32 i september.
Hon ville ga pa girl's picnic pa The Winery men av olika anledningar blev det inte av forrans igar.
Girls picnicen var ungefar som high tea, med ett glas bubbel och massa godsaker som kalkon miniburgare, sparris tarts, ost och kex, rodbetssallad, brownies, cupcakes och citronmarangs bakelser. Rekommenderas, perfekt for fodelsedagar eller mohippor.
Jattegott! Men det basta var inte maten utan en overraskning fran en van som avslojade att hon ar gravid! Hon och hennes man har forsokt i over tva ar sa det var basta nyheten pa lange! :)
Yoga By The Sea
Sov over hos Mira i Bondi Beach sa pa morgonen blev det 8.30am yoga klass pa Bondi Icebergs stora uteplats med utsikt over havet.
Det var langesedan jag gjorde yoga men jag tanker absolut borja igen, njot av att stracka ut alla muskler och kande mig bra innifran och ut efterat. Nagon som vet om det finns yoga by the sea klasser i Cronulla?!
Helgen...
Ena badrummet fore och efter
Men jag langtar anda efter sno
Bikini
Tyvarr sa gallde rean dock inte om man kopte den fran utlandet.
Sa hon erbjod sig att kopa och skicka den till mig. Schysst!
Jag ar en sucker for fina bikinis och far ju faktiskt mycket anvandning for dem under den langa sommaren har.
Sa jag kopte den.
Vet att den ar valdigt underkladesliknande men alskar spets och de vackra fargerna!
Forsta tandlakarbesoket pa 6 ar
De bra sakerna: inga hal. Och jag behovde 'bara' betala $90 av $260 pga att jag och H antligen har skaffat privatforsakring.
De daliga sakerna: jag har fortfarande en mjolktand (you didn't know?! sa tandlakaren forvanat. Nej, kan erkanna att jag har noll koll pa mina mjolktander.) Och det finns ingen vuxen tand bakom. Sa nar jag tappar mjolkisen, vilket kommer handa, kommer jag behova en fejktand isatt (min planbok grater redan).
Och min tandgnissling haller pa att forstora mina framtander. Skadan som redan ar gjord gar inte att fixa (men det insag jag ju redan). Min privatforsakring tacker inte custom-made mouthguards och jag kan inte vanta lange med att fa en gjord, sa han.
Jag kor pa min $22 sport mouthguard fran apoteket ala hockeyspelare tills jag har sparat ihop $600
Till pappa...
...som skulle ha fyllt 70 ar idag. Jag saknar Dig.
Ett handskrivet brev...
...fran en av sina basta vanner hemma i Svea gjorde min dag! Nar nastan all kommunikation med de hemma ar over telefon, mejl o sms kanns det speciellt att fa brev.
Ojay bargain
Ojay har 60% rea pa deras redan nedsatta 'vinterklanningar' (eg klanningar som inte ar gjorda i flimsig , svettframkallande polyester) sa fyndade den har korallfargade i 100% bomull for runt $45 (ca. 250kr).
Royal Baby
Min artikel om hyperemesis gravidarum- som det rapporterats att Kate Middleton lider av - pa sida 3 av Sydneys mest kopta dagstidning, The Daily Telegraph. Glad!
Att ha en svensk...
... bok att lasa pa taget hem kanns som ren lyx. Prime Time med Liza Marklund, tio ar gammal bok men ny for mig.
Tisdagsdrinkar
Tisdagen livades upp med drinkar med Anna, Andrea och Rob pa The Sugarmills nya takterass, dar arga grannies prydde toavaggarna!
Raw morotskaka med mandelglasyr
Finns det nagot godare an en saftig morotskaka med glasyr?
I sondags gjorde jag en gluten och mjolkfri variant som ar raw och utan vitt socker.
Helt arligt en av de godaste morotskakorna jag atit, inget av smakerna eller saftigheten (eller naringsamnena) hade bakats bort i en ugn.
Morotskaka ar Hs favorit och hans ansikte lyste upp nar jag sa att jag skulle baka det, men han suckade besviket nar jag sa att jag skulle gora en raw verison.
Men han tyckte det var jattegott!
Testa!
Lagg 3 finrivna morotter, 2dl pistage, valnot, pecan eller cashew notter (eller alla fyra), 6 dadlar, 0.5 dl smalt extra virgin kokosolja, en handfull russin o torkade aprikoser, 0.5 tesked kanel, agave, 1dl osotad riven kokos, en nypa farsk riven ingefara och det rivna skalet av en halv lime i en blender.
Mixa, hall i mer kokosolja om det ar for torrt.
Rulla till kakor och stall i kylen.
Skojl ur mixern och lagg i 2dl notter, garna blotlagda i nagra timmar.
(Jag anvande mig av mandlar och varken blotlagde eller skallade dem sa min kram blev flisig i konsistensen, nasta gang testar jag cashews och macadamia notter sa att det blir en jamnare och vitare kram.)
Lagg till 1/4dl vatten, nagra skedar extra virgin kokosolja, nagra skedar ekologisk lonnsirap, rivna skalet fran en halv lime och en nypa salt. Mixa till en fluffig smet, klicka pa kakorna, lat sta i kylen en stund, njut!
Vegan lasange
Har velat gora raw vegan lasagne lange men blivit avskrackt av det langa receptet och att det verkade ta sa langt tid att gora. (Aven om vanlig lasagne tar mycket langre tid eftersom det ska in i ugnen.)
Men igar efter dopet sa hade jag tid.
Hyvlade tre zucchinis i breda strimlor, saltade for att vatskan skulle dras ut lattare och la det at sidan.
La tre stora tomater, en halv vitloksklyfta, farsk oregano, torkad rosmarin, sex dadlar, juicen fran en citron, sjosalt och olivolja i blendern. Mixade en bra stund. Hallde smeten i en skal och stallde at sidan.
Skoljde ur blendern och la i 1.5dl osaltade cashews (som man egentligem ska blotlagga i minst 4h innan men sa organiserad var inte jag), juicen fran en halv citron, olivolja och sjosalt. Mixade tills det var fluffigt.
Kramade vatskan ur zucchinin och la forsta lagret pa botten av en form.
Sedan tomatsas, babyspenat och cashew kram och om igen. Toppa med cashew kram.
Jag tyckte det var jattegott men det var ingen hit hos H som tyckte det needed some meat.
Man kan ju ha det som tillbehor till fisk eller kott om man vill det.
Jag tog med resterna till jobbet, gott att ata en lunch som kandes matigare an sallad utan att det behovde varmas upp i mikron.
Enjoy!
Intervju pa australienbloggen.se
For ett tag sedan fragade Johan som driver australienbloggen.se om jag kunde stalla upp pa en intervju.
Tack Johan for att jag fick vara med!
Elizabeths dop...
...igar holls i en grekisk orthodox kyrka i Kogarah, och efterat at vi lunch pa en grekisk restaurang i narheten.
Det var mysigt och Elizabeth ar sa sot!
Det ar Hs kusinbarn och igar var forsta gangen jag sag henne. Vilka ogon!
Delfiner!
Har aldrig sett sa manga vilda delfiner pa samma dag som vi gjorde pa Hyams igar! En av dem simmade riktigt nara... for er Sydney-svenskar som laser, ak till Hyams, det tar lite over 2h att kora men det ar sa vackert!
Finns manga semesterhus vid stranden som man kan hyra om man vill stanna nagra dagar.
Igar var andra gangen vi var dar, vill tillbaka sa igen sa snart vi kan.
Kangaroo Valley
Efter jobbet i fredags akte vi soderut till Nowra och motte upp med grekfamiljen pa en restaurang, Wharf Rd, for middag (jattegod mat!).
Sedan akte vi till Hs farbrors semesterhus i Kangaroo Valley for ett glas vin och midnattspoker.
Igar at vi frukost hemma innan det bar av till vackra Hyams Beach.
Pa kvallen drack vi daquiries gjorda pa farsk mango, grillade ekologist kott kopt fran en narliggande gard och at sallad gjord pa gronsaker fran deras vaxthus. (Tank om man kunde ata sa varje dag?)
Egenodlade, obesprutade gronsaker smakar verkligen tusen ganger battre an de man koper i affaren. Vill verkligen ha ett tradgardsland hemma, aven om det bara ar ett litet... far ta tag i det...
Idag var vi uppe med tuppen for att aka tillbaka till Sydney. Onskar jag kunnat stanna har i manga dagar, sa enkelt och avslappnade... Man kanske skulle flytta?!
First Day Of Summer
Igar, 1 december, var forsta dagen av Australiens sommar.
Den spenderades pa Hyams Beach, som enligt Guinness rekordbok ar vitaste sandstranden i varlden (ja, tillochmed vitare an Whitehaven Beach). Underbart!
Min artikel...
... pa sida 4 i Australiens mest salda lordagstidning, The Daily Telegraph. Woohoo, blev jatteglad nar jag sag det igar!
Frukost pa Sourdough Bakery...
... i Berry innan vi aker tillbaka till Sydney. Onskar vi kunde stanna har i lugnet en dag till men vi ska pa dop idag...
Midnatts poker